Search.iezbrowsing.com doorverwijzing

Ook bekend als: EZbrowsing Search browser hijacker
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Search.iezbrowsing.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is search.iezbrowsing.com?

Search.iezbrowsing.com is een valse internetzoekmachine gelinkt aan eanswers.com. Volgens de ontwikkelaars verbetert search.iezbrowsing.com de surfervaring op het web door verbeterde resultaten te genereren. Search.iezbrowsing.com lijkt misschien legitiem en nuttig, maar deze site wordt gepromoot met behulp van browser hijackers (bijv. EZbrowsing, EasyMovies, enz.). Verder verzamelt search.iezbrowsing.com gegevens over de surfactiviteit van de gebruikers.

search.iezbrowsing.com browser hijacker

Volgend op de infiltratie kunnen potentieel ongewenste programma's zoals EZbrowsing en EasyMovies, Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox kapen door een nieuwe url in te stellen voor de tabbladen, de standaard zoekmachine en startpagina (searchingzebrowsing.com). Houd er rekening mee dat deze wijzigingen misschien onbeduidend lijken maar dat gebruikers ze niet kunnen terugdraaien. Browserkapers wijzen instellingen immers opnieuw toe wanneer pogingen worden ondernomen om ze te wijzigen. Uiteindelijk moeten gebruikers search.iezbrowsing.com bezoeken wanneer ze een zoekopdracht invoeren in de URL-balk of gewoon een nieuw browsertabblad openen. Dit verstoort de surfervaring op het internet aanzienlijk. Verder houden search.iezbrowsing.com en PUPs voortdurend de surfactiviteit van gebruikers in de gaten en verzamelen ze gevoelige gegevens. IP-adressen, bezochte website-URL's, zoekopdrachten en andere verzamelde gegevens worden later aan derden verkocht. De ontwikkelaars genereren inkomsten door misbruik te maken van die privégegevens - dat kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Als je doorverwijzingen ervaart naar search.iezbrowsing.com, verwijder dan alle verdachte toepassingen en browserextensies en scan de computer met een legitiem antivirus- of antispywareprogramma. Bezoek search.iezbrowsing.com niet opnieuw.

Het internet staat vol valse zoekmachines die bijna allemaal identiek zijn. Er zijn honderden voorbeelden waaronder i-searchresults.com, e-searches.com, search.xyz en spicystart.com. Deze websites bieden ook verbeterde zoekresultaten, maar net als met search.iezbrowsing.com zijn ze allemaal alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van echte toegevoegde waarde te bieden aan reguliere gebruikers veroorzaken valse zoekmachines ongewenste omleidingen en verzamelen ze gevoelige informatie. Sterker nog, sommige genereren zelfs misleidende zoekresultaten en intrusieve advertenties. In de meeste gevallen leiden deze resultaten en advertenties naar websites die besmettelijke inhoud bevatten. Verder voeren veel intrusieve advertenties scripts uit die malware (of andere mogelijk ongewenste programma's) downloaden en installeren. Om deze redenen vormen valse zoekmachines een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werd search.iezbrowsing.com geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt search.iezbrowsing.com gepromoot via apps die browsers kapen. Sommige hebben officiële downloadwebsites, maar in de meeste gevallen infiltreren browserkapers systemen zonder toestemming. De redenen hiervoor zijn het onvoorzichtige gedrag en het gebrek aan kennis bij veel gebruikers. Zich hiervan bewust, verspreiden ontwikkelaars browserkapers met behulp van de "bundling" -methode en intrusieve advertenties. "Bundelen" is de stiekeme installatie van PUP's samen met reguliere (meestal gratis) software. Ontwikkelaars verbergen "gebundelde" apps in de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers slaan de download- en installatiestappen over en klikken op advertenties. Dit gedrag leidt vaak tot onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om systeeminfiltratie door MOP's te voorkomen, moet je goed opletten tijdens het surfen op internet en vooral tijdens het downloaden en installeren. Opdringerige advertenties zien er legitiem uit, maar ze linken door naar dubieuze websites (bijvoorbeeld enquêtes, gokken, dating voor volwassenen, enzovoort). Intrusieve advertenties worden vaak geleverd via potentieel ongewenste programma's van het adware-type. Als je ze tegenkomt, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze software en browser-extensies. Kies bij het downloaden en installeren van de software de "Geavanceerde" of "Aangepaste" instellingen en analyseer elke stap zorgvuldig. Weiger aanbiedingen om extra applicaties te downloaden of installeren en vink de reeds opgenomen applicaties uit. Software mag alleen worden gedownload van officiële bronnen en bij voorkeur via directe downloadlinks.

Website die een van de browserkapers (EZbrowsing) promoot:

Website promoot de EZbrowsing browser hijacker

EZbrowsing Search browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van EZbrowsing Search browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Browser hijackers verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.iezbrowsing.com browser hijacker uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je mogelijk verdachte en recent toegevoegde programma's selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat de search.iezbrowsing.com doorverwijzingen veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de search.iezbrowsing.com doorverwijzing uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan search.iezbrowsing.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.iezbrowsing.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Removing search.iezbrowsing.com from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.iezbrowsing.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Removing search.iezbrowsing.com from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder 'search.iezbrowsing.com'.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van ezbrowsing search browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.iezbrowsing.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Meer hulpprogramma's" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons zoals "EasyMovies Search", "EZbrowsing Search", selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander de startpagina:

Verwijder search.iezbrowsing.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie zoek je de url van de browser hijacker (hxxp://search.iezbrowsing.com) onder de optie 'Open een specifieke set van pagina's''. Als er een icoon met drie verticale puntjes bij staat klik je daarop en selecteer je 'Verwijderen'.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.iezbrowsing.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoekmachine-sectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder 'search.iezbrowsing.com' als je dat ziet staan door op de drie verticale puntjes naast de url te klikken en te klikken op 'Verwijderen uit de lijst'.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van ezbrowsing search browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder search.iezbrowsing.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder verdacht lijkende browser plug-ins.

Verander de startpagina:

Verwijder search.iezbrowsing.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je 'search.iezbrowsing.com' en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.iezbrowsing.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "search.iezbrowsing.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van ezbrowsing search browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge logoKwaadaardige add-ons verwijderen uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek  van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Verwijder browser hijackers uit Microsoft Edge stap 2

Verwijder je startpagina:

Startpagina wijzigen in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes  edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer de "Instellingen", in het geopende tabblad klik je op de link "+ Nieuwe pagina toevoegen", na het ingeven van de url van je voorkeur verwijder je de link naar de browser hijackers door op het 'X'-symbool te klikken naast de gekoppelde URL.

Wijzig je standaard zoekmachine:

Wijzigen van de standaard zoekmachine in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), klik op  "Instellingen". Klik op de "Geavanceerde instellingen bekijken" en selecteer "Zoekmachine wijzigen". In het geopende tabblad selecteer je de zoekmachine van je voorkeur en klik je op "Als standaard instellen".

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 1

In het geopende tabblad, klik op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser opnieuw in te stellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van ezbrowsing search browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over ezbrowsing search browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12186-search-iezbrowsing-com-redirect