Congratulations, You Have Won oplichting

Ook bekend als: "Congratulations, you have won" virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Congratulations, You Have Won verwijderingsinstructies

What is Congratulations, You Have Won?

"Congratulations, You Have Won" is een oplichtingspop-up die wordt weergegeven door een frauduleuze website. Onderzoek toont aan dat gebruikers deze website vaak onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door verschillende potentieel ongewenste programma's (PUP's) die doorgaans infiltreren in systemen zonder toestemming van gebruikers. Naast het veroorzaken van omleidingen, genereren deze mogelijk ongewenste ongewenste programma's ook indringende advertenties (banners, coupons, pop-ups, enzovoort), verzamelen ze gevoelige gegevens en maken ze (in sommige gevallen) misbruik van systeembronnen om onnodige processen uit te voeren.

Congratulations, You Have Won adware

De "Congratulations, You Have Won" pop-up stelt dat de gebruikers een geschenk (iPhone X, Playstation 4 of Samsung Galaxy S6) van Microsoft hebben gewonnen, maar voordat deze wordt ontvangen, moeten ze onmiddellijk drie eenvoudige vragen beantwoorden. Ze moeten dit binnen twee minuten doen, anders wordt de beloning aan iemand anders gegeven. Besef echter dat "Congratulations, You Have Won" oplichting is en niets met Microsoft te maken heeft. Cybercriminelen genereren inkomsten door gebruikers te misleiden en hen enquêtes te laten invullen. Negeer daarom het pop-upvenster "Congratulations, You Have Won" en verlaat de frauduleuze site onmiddellijk.

Zoals hierboven vermeld, zullen potentieel ongewenste programma's waarschijnlijk verschillende advertenties genereren. Daartoe gebruiken ontwikkelaars verschillende hulpmiddelen (bijvoorbeeld 'virtuele lagen') die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de weergegeven advertenties vaak de onderliggende inhoud van de website waardoor de surfervaring op internet van gebruikers aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien kunnen de advertenties linken naar kwaadwillende websites en/of kunnen ze code uitvoeren die werd ontworpen om malware te downloaden en te installeren. Daarom kunnen zelfs onbedoelde klikken leiden tot computerinfecties met hoog risico. Potentieel ongewenste programma's verzamelen gegevens die meestal persoonlijke data bevat. Ontwikkelaars verkopen deze gegevens aan derden (mogelijk cybercriminelen) die ze misbruiken om inkomsten te genereren. Dit registreren van gegevens kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Soms voeren de mogelijk ongewenste programma's code met onnodige processen uit op de achtergrond. Omdat daarbij systeembronnen worden misbruikt, worden systeemprestaties aanzienlijk verminderd. Om deze redenen raden we je ten zeerste aan alle ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Congratulations, you have won" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om Congratulations, you have won virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Onderzoek toont aan dat veel kwaadaardige websites valse foutmeldingen tonen (bv. Windiskutility, DO NOT PRESS ANY KEY, Microsoft Azure en vele andere). Anders dan "Congratulations, You Have Won", melden deze dat het systeem is geïnfecteerd, er bestanden missen of er andere vergelijkbare manieren beschadigingen zijn vastgesteld. Dergelijke claims zijn slechts pogingen om slachtoffers te misleiden om valse technische ondersteuning te bestellen die niet vereist is. Potentieel ongewenste programma's delen veel overeenkomsten. Door verschillende "handige functies" aan te bieden, proberen ze een legitieme indruk te wekken. Deze programma's worden alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars en bieden geen toegevoegde waarde voor reguliere gebruikers. PUP's vormen een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Om PUP's te verspreiden gebruiken ontwikkelaars de bovengenoemde intrusieve advertenties, samen met een misleidende marketingmethode genaamd 'bundeling'. Door een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag bij veel gebruikers, infiltreren PUP's vaak zonder toestemming. Ontwikkelaars geven weinig informatie over de installatie van "gebundelde" apps. Ze verbergen PUP's in verschillende secties (hoogstwaarschijnlijk onder de "Geavanceerde/Aangepaste" instellingen) van de download- en installatieprocessen. Bovendien overhaasten veel gebruikers deze procedures, slaan ze stappen over en klikken ze op verschillende advertenties zonder rekening te houden met de mogelijke gevolgen. Dit gedrag leidt vaak tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Wees heel voorzichtig bij het surfen op internet en vooral bij het downloaden en installeren van software. De meeste opdringerige advertenties zien er legitiem uit, maar ze linken naar dubieuze sites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen enz.) Als je dergelijke doorverwijzingen ervaart, verwijder dan alle verdachte applicaties en browser-extensies. Het is ook erg belangrijk om elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig te analyseren en alle extra opgenomen programma's te annuleren. We raden je ook af downloaders en installers van derden te gebruiken, want deze worden vaak worden gebruikt om schadelijke apps te verspreiden (de "bundling" -methode). Je software mag alleen worden gedownload van officiële bronnen en bij voorkeur via een directe downloadlink.

Tekst gepresenteerd in de "Congratulations, You Have Won" pop-up:

Gefeliciteerd Gebruiker!
Je bent vandaag geselecteerd om een GRATIS iPhone X, PlayStation 4 of Samsung Galaxy S6 te ontvangen!
Klik alstublieft op ok om uw prijs te claimen voordat we aan iemand anders weggeven!

Tekst op de kwaadaardige website:

Gefeliciteerd gebruiker, je hebt vandaag (1) Microsoft Gift gewonnen!

3 januari
Elke woensdag selecteren we willekeurig 10 gelukkige bezoekers om een relatiegeschenk van onze sponsors te ontvangen. Dit is onze manier om "Dank u" te zeggen dat u een trouwe gebruiker bent.

Je ontvangt een GRATIS iPhone X, PlayStation 4 of Samsung Galaxy S6 na het beantwoorden van 3 eenvoudige vragen.

 

Opmerking: 10 willekeurig geselecteerde gelukkige bezoekers hebben deze uitnodiging ontvangen en er zijn slechts een paar prijzen.
Je hebt maar 2 minuten en 1 seconde om 3 volgende vragen te beantwoorden voordat prijzen worden toegekend aan een andere gelukkige bezoeker! Succes!

Hartelijk gefeliciteerd!


U hebt (3/3) vragen correct beantwoord
Geen eerdere records van uw IP-adres gevonden.
Vandaag zijn er slechts (2) prijzen beschikbaar.

Layout van de "Congratulations, You Have Won" pop-up (GIF):

Congratulations, You Have Won scam gif

Congratulations, you have won virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Congratulations, you have won virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Congratulations, You Have Won adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing Congratulations, You Have Won advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Removing Congratulations, You Have Won advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "congratulations, you have won" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder Congratulations, You Have Won  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.Verwijder Congratulations, You Have Won  advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "congratulations, you have won" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Congratulations, You Have Won ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

 

Verwijder de Congratulations, You Have Won ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "congratulations, you have won" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "congratulations, you have won" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "congratulations, you have won" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12094-congratulations-you-have-won-scam