Command Prompt virus

Ook bekend als: Command Prompt pop-up virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Willekeurige pop-ups van de opdrachtprompt verwijderingsinstructies

Wat zijn willekeurige pop-ups van de opdrachtprompt?

Sommige gebruikers zien de opdrachtprompt voortdurend verschijnen en verdwijnen zonder duidelijke reden. Dit is erg frustrerend en onhandig bij games en bij het werken en uitvoeren van intensieve taken op de computer. Bovendien wijzen deze pop-ups meestal op een computerinfectie - in de meeste gevallen wordt de opdrachtprompt geopend door verschillende adware-programma's en soms door ransomware.

Willekeurige pop-ups van de opdrachtprompt

Tijdens het werken op de computer worden gebruikers voortdurend geconfronteerd met het opdrachtpromptvenster, dat automatisch verschijnt en verdwijnt. Veel mensen realiseren zich niet dat dit wordt uitgevoerd door applicaties (meestal malware) die op de achtergrond worden uitgevoerd. Deze programma's openen de opdrachtprompt, voeren onmiddellijk een aantal opdrachten uit en sluiten vervolgens het venster voordat de gebruiker weet wat er is gebeurd of enige actie kan ondernemen. Dit wordt meestal gedaan met de bedoeling verschillende systeeminstellingen te wijzigen zonder toestemming van de gebruikers of om bepaalde gegevens of malware bij te werken. Merk op dat er situaties zijn waarin pop-ups van de opdrachtprompts veroorzaakt worden door legitieme software (bijvoorbeeld het installatieprogramma van Microsoft Office, dat zich in de bibliotheek van de Taakplanner bevindt). Meestal worden deze pop-ups echter veroorzaakt door computerinfecties. Als je deze vensters ziet verwijdert dan onmiddellijk alle verdachte apps en browserplug-ins en scan het volledige systeem met een legitieme antivirus-software en antispyware. We raden je ook aan het hulpprogramma "Get Office" (dat automatisch wordt geïnstalleerd) uit te schakelen in de Taakplanner.

Ga als volgt te werk om "Get Office" uit te schakelen:

  • Klik "Start", typ "Taakplanner" en klik op het icoon.
  • Klik links op de kleine pijltjes en volg deze stappen: Taakplanner Bibliotheek -> Microsoft -> Office
  • In de Office folder, zoek je de taak "OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration" en schakel deze uit (soms moet je ook de "OfficeBackgroundTaskHandlerLogon" taak uitschakelen)

Als MS Office installer de oorzaak was van de pop-ups zou je ze nu niet meer mogen zien.

Bedreigingsoverzicht:
NaamCommand Prompt pop-up virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om Command Prompt pop-up virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Je moet je bewust zijn van het gedrag van adware en ransomware. Adware is een vorm van ongewenste software die verschillende intrusieve advertenties vertoont (kortingsbonnen, banners, pop-ups enz.). Deze apps leveren intrusieve advertenties met behulp van verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de weergegeven advertenties vaak de onderliggende website-inhoud, waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien kunnen ze linken naar kwaadwillende websites of zelfs scripts uitvoeren die malware downloaden en installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik resulteren in risicovolle computerinfecties. Adware-type apps verzamelen ook gevoelige data die ontwikkelaars later aan derden wordt verkocht. De informatie kan bestaan ​​uit IP-adressen, geolocaties, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen enz. De gegevens bevatten meestal persoonsgegevens die cybercriminelen misbruiken om inkomsten te genereren en zo worden ernstige schendingen van de privacy gepleegd. Ransomware is veel gecompliceerder. Het corrumpeert meestal de meeste bestanden op het computersysteem. Om dit te bereiken, gebruiken virussen van het ransomware-type verschillendes symmetrische/asymmetrische versleutelingsalgoritmes (bv. RSA, AES). Deze algorirtmes genereren unieke versleuteling en ontsleuteling sleutels, bestanden herstellen zonder deze sleutels is onmogelijk. Ransomware-ontwikkelaars verbergen deze sleutels op externe servers en eisen losgeld alvorens ze aan de slachtoffers te bezorgen. Slachtoffers moeten honderden of zelfs duizenden dollars betalen voor decodering. Zelfs als de slachtoffers ermee instemmen om te betalen, zijn ze meestal in het nadeel - cybercriminelen negeren eenvoudigweg slachtoffers zodra er losgeld is betaald.

Adware-achtige apps beweren soms verschillende "nuttige functies" te bieden, maar omdat hun enige doel het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars is bieden ze geen toegevoegde waarde voor reguliere gebruikers. Deze potentieel ongewenste programma's (PUP's) vormen een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Malware wordt op verschillende manieren verspreid. Adware-type virussen worden meestal verspreid met behulp van intrusieve advertenties, evenals via een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere software). 'Gebundelde' apps worden verborgen onder verschillende secties (bijvoorbeeld de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen) van de download- en installatieprocessen. Door op intrusieve advertenties te klikken en download- en installatiestappen over te slaan, openen veel gebruikers de deuren voor adware, terwijl virussen van het ransomware-type vaak worden verspreid via spammails (besmette bijlagen), externe softwaredownloadbronnen (freeware downloadwebsites, gratis bestandshosting, peer-to-peer-netwerken enz.), valse software-updaters en Trojans. Eenmaal geopend, downloaden ze kwaadwillende bijlagen en installeren ze malware. Onofficiële downloadbronnen verspreiden malware door deze te presenteren als legitieme software - gebruikers worden misleid bij het downloaden en installeren. Valse updaters infecteren het systeem door verouderde software of softwarefouten te misbruiken. Trojans zijn de eenvoudigste: ze openen 'backdoors' voor malware om het systeem te infiltreren. In wezen zijn de belangrijkste redenen voor computerinfecties gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag.

Hoe vermijd je de installatie van ongewenste applicaties?

De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op tijdens het surfen op internet (met name bij het downloaden en installeren van software). De meeste opdringerige advertenties zien er legitiem uit. Nadat je erop hebt geklikt linken ze echter naar dubieuze sites (gokken, pornografie, enzovoort). Als je deze tegenkomt, verwijdert dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browserextensies. Download je applicaties bovendien alleen van officiële bronnen en gebruik bij voorkeur een directe downloadlink (externe downloaders en installatieprogramma's promoten vaak valse software). Let bij het downloaden en installeren zorgvuldig op elke stap en vink alle aanvullende programma's uit. We raden je ook aan geen e-mails te lezen die je ontvangt van verdachte e-mailadressen en vooral geen bijlages te openen in dergelijke mails. Houd geïnstalleerde applicaties up-to-date en gebruik een legitieme antivirus en anti-spyware software. Onthoud dat criminelen malware verspreiden via nep-updaters. Daarom moet je software worden bijgewerkt met behulp van de ingebouwde functionaliteit of via tools die worden aangeboden door de officiële ontwikkelaar.

Command Prompt pop-up virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Command Prompt pop-up virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijdering van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Random Command Prompt Pop-Ups verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder Random Command Prompt Pop-Ups uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder Random Command Prompt Pop-Ups uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van command prompt pop-up virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder Random Command Prompt Pop-Ups  uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.Verwijder Random Command Prompt Pop-Ups  uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van command prompt pop-up virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder Random Command Prompt Pop-Ups uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.Verwijder Random Command Prompt Pop-Ups uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van command prompt pop-up virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om command prompt pop-up virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over command prompt pop-up virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12143-command-prompt-randomly-pops-up-and-disappears-virus

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Command Prompt pop-up virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Command Prompt pop-up virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Command Prompt pop-up virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.