FacebookTwitterLinkedIn

Exploit.SWF.bd Virus oplichting

Ook bekend als: "Exploit.SWF.bd Virus" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Exploit.SWF.bd virus verwijderingsinstructies

Wat is Exploit.SWF.bd Virus?

"Exploit.SWF.bd Virus" is een valse foutmelding vertoond door een kwaadaardige website. Onderzoek toont aan dat gebruikers deze site vaak onbedoeld bezoeken. Ze worden ernaar doorverwezen door een aantal mogelijk ongewenste programma's (PUP's). Deze programma's worden ontworpen om systeembronnen te misbruiken, gebruikersgegevens te registreren en allerlei malvertising-advertenties te genereren (banners, pop-ups, coupons, enz.)

Exploit.SWF.bd Virus adware

Deze foutmelding stelt dat de Windows Firewall een besmetting heeft vastgesteld en een verdachte verbinding toegang probeert te verkrijgen tot private gegevens (logins/wachtwoorden enz.) en de internetactiviteit probeert te bespioneren. De malware moet onmiddellijk verwijder worden en dus worden gebruikers aangemoedigd een helpdesk van Microsoft te contacteren (vals uiteraard) via een gratis opgegeven telefoonnummer ("+1-(888)-223-4021"). 'Technici' zulen dan zogezegd het probleem helpen oplossen. "Exploit.SWF.bd Virus" is vals. Het is slechts een oplichting en heeft niets te maken met Microsoft. Cybercriminelen claimen computertechnici te zijn en verdien geld aan het oplossen van onbestaande problemen. De malware bestaat niet. De cybercriminelen vragen vaak toegang op afstand voor de computer en dat gebruiken ze om meer malware te installeren. Daarna claimen ze nog meer problemen gevonden te hebben die ze tegen betaling kunnen oplossen. Probeer deze mensen nooit te contacteren, het "Exploit.SWF.bd Virus" kan verwijderd worden door de webbrowser te sluiten. Sommige mogelijk ongewenste programma's en kwaadaardige websites verstoren de surfervaring ernstig. Bovendien bespioneren ze hun gebruikers en registreren data die persoonlijke details kan bevatten. De ontwikkelaars verkopen deze dan aan derden (misschien cybercriminelen). Ook genereren deze apps ongewenste advertenties die de onderliggende inhoud van websites overdekken. Deze kunnen ook linken naar kwaadaardige websites of zelfs scripts uitvoeren die malware downloaden en installeren. Zelfs een toevallige klik kan dan leiden tot risicovolle computerbesmettingen. Dit dient allemaal het ultieme doel, geld verdienen op de kap van naïeve gebruikers. Ze vormen een gevaar voor je privacy en veiligheid op internet en moeten dan ook meteen verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Exploit.SWF.bd Virus" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol kwaadaardige websites die valse foutmeldingen vertonen gelijkaardig aan "Exploit.SWF.bd Virus". De lijst met voorbeelden omvat Your Computer Is In Blocked State, Microsoft has Detected A Malicious Virus, Internet Security Alert, en vele andere. Net zoals "Exploit.SWF.bd Virus", zijn deze foutmeldingen over systeembeschadigingen vals en slechts pogingen geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers. Mogelijk ongewenste programma's delen veel gelijkenissen. De meeste bieden allerlei 'nuttige functies' aan, weinige bieden echt toegevoegde waarde. Ze worden enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. De meeste van deze apps veroorzaken doorverwijzingen, misbruiken systeembronnen, verzamelen data en leveren advertenties.

Hoe werd de adware geïnstalleerd op mijn computer?

Onderzoek toont aan dat mogelijk ongewenste programma's officiële download- en promotiewebsite hebben. De meeste worden echter verspreid via kwaadaardige advertenties en misleidende marketingmethodes. De gebruikers installeren ze vaak onbedoeld en zonder hun toestemming. Bundelen is een manier om externe applicaties te koppelen aan reguliere software. Ontwikkelaars verbergen de gebundelde apps onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen of elders. Veel gebruikers slaan stappen over en daardoor klikken ze op advertenties. Zo stellen ze hun systemen bloot aan een risico op allerlei besmettingen.

Hoe,vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om systeeminfiltratie te vookomen wees je best oplettend bij het downloaden en installeren van software en bij het surfen op internet. Gebruik altijd de Aangepaste of Geavanceerde instellingen en analyseer nauwgezet de download- of installatiestappen. Vink bijkomend inbegrepen programma's uit. Let op met externe downloaders en installers want die bundelen vaak programma's en mogen dus niet gebruikt worden. Kwaadaardige advertenties kunnen legitiem lijken maar linken naar goksites, pornografie of datingwebsites, klik nooit op advertenties, zelfs al lijken ze echt. Verwijder ook verdachte browserextensies.

Tekst getoond in de "Exploit.SWF.bd Virus"-foutmelding:

Windows firewall beveiliging beschadigd door Exploit.SWF.bd Virus
Een verdachte verbinding probeerde toegang te krijgen tot uw inloggegevens, bankgegevens en het volgen van uw internetactiviteit.
Windows Security Center & Firewall Services zijn uitgeschakeld. Foutcode 0x8024402c
Uw TCP-verbinding is geblokkeerd door uw firewall. Uw account kan worden geschorst tot u een actie onderneemt.
Uw persoonlijke gegevens kunnen uitgelekt zijn. Onmiddellijke reactie vereist.
Uw harde schijf heeft het Exploit.SWF.bd Virus! Probeer het niet handmatig te repareren. Het kan uw gegevens crashen.
Ga naar uw dichtstbijzijnde Windows Service Center of bel nu Microsoft Windows Help Desk:
KLANTENSERVICE: + 1- (888) 223-4021 (gratis)
Uw browser is defect of gehacked.

WAARSCHUWING!
Uw harde schijf wordt vernietigd wanneer u deze pagina sluit. U hebt een ZEUS-virus! Bel nu support! Bel gratis: + 1- (888) -223-4021 om dit proces te stoppen.

Windows ontdekte potentiële bedreiging op uw computer.

Windows Security Essentials kon het virus niet blokkeren. Windows heeft mogelijke bedreigingen geconstateerd die uw privacy kunnen beschadigen of uw computer beschadigen. Foutcode: 0x8024402c, Windows kan de definitie-updates niet installeren. Meer informatie en ondersteuning: gelieve contact op te nemen HELPDESK:

+1-888-223-4021

De layout van het "Exploit.SWF.bd Virus" pop-up (GIF):

Exploit.SWF.bd Virus oplichting gif

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware removal:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Exploit.SWF.bd Virus adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de advertenties uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder Exploit.SWF.bd Virus advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen"

Verwijder Exploit.SWF.bd Virus advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "exploit.swf.bd virus" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Exploit.SWF.bd Virus advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Exploit.SWF.bd Virus advertenties uit Google Chrome stap  2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "exploit.swf.bd virus" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Exploit.SWF.bd Virus advertenties uit Mozilla Firefox stap 1Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder de Exploit.SWF.bd Virus advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "exploit.swf.bd virus" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "exploit.swf.bd virus" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "exploit.swf.bd virus" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "exploit.swf.bd virus" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11817-exploit-swf-bd-virus-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Exploit.SWF.bd Virus virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Exploit.SWF.bd Virus" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.