FacebookTwitterLinkedIn

Possible Suspicious Activity oplichting

Ook bekend als: "Possible Suspicious Activity" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Possible Suspicious Activity verwijderingsinstructies

Wat is Possible Suspicious Activity?

Vertoond door een kwaadaardige website is "Possible Suspicious Activity" bekend als een valse foutmelding die lijkt op Microsoft Edge Critical ERROR, Hard Drive Is Not Accepted, System Update Error en vele andere; Gebruikers worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's die het systeem infiltreren en die doorverwijzngen veroorzaken maar die ook privédata inzamelen en intrusieve advertenties tonen.

Possible Suspicious Activity adware

Deze melding stelt dat het systeem verdachte activiteit vertoont en daarom meteen moet worden nagekeken door Microsoft-technici die bereikbaar zouden zijn op een opgegeven telefoonnummer ("8447756410"). Er wordt ook gemeld dat verdere gebruikersacties, zoals het sluiten van de browser of opnieuw starten van het systeem, kunnen leiden tot dataverlies. Het bericht stelt dat de technici het probleem zullen oplossen. Onthoud echter dat dit een oplichting is en niets te maken heeft met Microsodt. Criminelen verdienen geld aan het bang maken van slachtoffers zodat die betalen voor diensten die ze niet nodig hebben. De criminelen vragen ook vaak toegang tot de computer van de slachtoffers en zo kunnen ze stiekem malware installeren of instellingen wijzigen/wachtwoorden stelen. Ze vragen een losgeld in ruil voor het verwijderen van malware en bieden extra ondersteuning aan tegen betaling. Daarom zou je de "Possible Suspicious Activity"-foutmelding moeten negeren. Wees je ervan bewust dat je deze kunt verwijderen door simpelweg de browser te sluiten en dat naast het stelen van informatie deze programma's ook vaak 'miners' zijn voor het genereren van bitcoins of andere cryptografische betaalmiddelen. De spionage is natuurlijk ook een nadeel. Mogelijk ongewenste programma's registreren gegevens over de surfactiviteit en delen deze data met derden (wegen marketingdoeleinden maar ook om er geld mee te verdienen). Mogelijk ongewenste programma's leveren vaak 'malvertising' advertenties (bijvoorbeeld pop-ups, coupons, banners, enz.) die worden vertoond mbv allerlei tools die grafische inhoud bovenop websites van derden kunnen plaatsen. Dit verstoort de surfervaring want het maakt delen van websites onzichtbaar. Ook bevatten de advertenties vaak scripts die malware downloaden of installeren (of andere mogelijk ongewenste programma's). Mogelijk ongewenste programma's vormen zo een risco voor je privacy en je veiligheid op internet. We bevelen ten zeerste aan deze meteen te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Possible Suspicious Activity" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er bestaan tientallen mogelijk ongewenste programma's, allemaal virtueel identiek. De meeste bieden 'nuttige' functies aan, maar eigenlijk leveren ze die zelden. Mogelijk ongewenste programma's genereren slechts inkomsten voor de ontwikkelaars en hun nuttige functies bestaan helemaal niet. De meeste gewone gebruikers hebben er niets aan, in plaats van de beloofde functies te leveren veroorzaken deze apps ongewenste doorverwijzingen (om websites te promoten, vaak valse zoekmachines), verstoren ze het systeem, registreren ze privédata en leveren ze intrusieve advertenties.

Hoe werd de adware geïnstalleerd op mijn computer?

Soms hebben dergelijke ongewenste apps officiële websites, maar vaak verspreidt de software zich via de vermelde advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd bundling. Bundling is het stiekem bundelen van apps samen met reguliere software). Ontwikkelaars geven onvoldoende informatie over download- en installatie van software en ze verbergen deze zelfs onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Door het overslaan van die sectie en op advertenties te klikken stellen gebruikers hun systemen bloot aan een risico op besmettingen en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De belangrijkste reden voor computerbesmettingen zijn gebrek aan kennis en roekeloos gedrag. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid. Wees voorzichtig met surfen op internet en het installeren van software. Cybercriminelen doen veel moeite om echt uitziende advertenties te ontwerpen. Als je daarop klikt leiden ze je echter door naar kwaadaardige of twijfelachtige websites (dating, porno, gokken, enquêtes...). dus controleer de lijst met geïnstalleerde applicaties zorgvuldig en verwijder verdachte elementen. Analyseer ook goed de download- en installatievensters en vink bijkomend inbegrepen programma's uit. Gebundelde programma's worden vaak inbegrepen in externe installers. Gebruik dit soort tools liever niet en download je software enkel uit officiële bronnen.

Layout van "Possible Suspicious Activity" pop-up (GIF):

Possible Suspicious Activity oplichting gif

Tekst in de eerste "Possible Suspicious Activity" foutmelding pop-up:

>>> Klant, uw systeem heeft mogelijk verdachte activiteiten gedetecteerd. Gelieve het gratis nummer hieronder te bellen voor een Microsoft-gecertificeerde technicus om u te helpen het probleem op te lossen:
Voor uw veiligheid, kunt u de browser niet openen om gegevensbeschadiging te voorkomen in het register van uw besturingssysteem.
Neem contact op met de ondersteuning op de gratis hulplijn.
Zorg ervoor dat de computer niet wordt gesloten of herstart, dat kan leiden tot dataverlies en mogelijke tekortkomingen van het bedieningssysteem, en potentieel niet-opstartbare situaties die resulteren in een compleet dataverlies. CONTACTEER MICROSOFT CERTIFIED TECHNICIANS OM DE UITGAVEN TE VERKOPEN 8447756410

Tekst in de tweede "Possible Suspicious Activity" foutmelding pop-up:

>>>

Waarschuwing! Hyper-V Manager !!!
Er is een fout opgetreden tijdens het veranderen van de toestand van de virtuele machine savtstfc01.
'Savtstfc01' kon niet beginnen.
Emuleerde IDE Controller (Instance ID {83F8638B-8DCA841528-9EDA-2CA8B33039B4}: Failed aan te zetten met fout 'Algemene toegang geweigerde fout'
IDE / ATAPI: kon 'E: Virtualssavtstfc01.vhd' niet bevestigen aan locatie 0/0 van IDE Controller. Fout: 'Algemene toegang geweigerde fout'
Het bestand 'E: Virtualssavtstfc.vhd' heeft niet de vereiste beveiligingsinstellingen. Fout: 'Algemene toegang geweigerde fout'
Onmiddellijke reactie vereist
Bel Helpdesk
Klantenservice: 8447756410 (gratis)
Uw harde schijf kan beschadigd zijn! Probeer het niet handmatig te repareren. Het kan uw gegevens beschadigen.

>>> Druk op F12 of (Ctrl + Shift + I) om de beveiligingscontrole uit te voeren!
Je hebt een zeer gevoelig virus op je harde schijf. Uw systeem kan van nu af crashen. Om te voorkomen dat uw systeem crasht. Bel vrijblijvend: 8447756410 anders komt het in de komende paar minuten te crashen.

Andere variant van deze oplichting ('technische' ondersteuning via het telefoonnummer "800-279-0225"):

verdachte activiteit helpdesk oplichting variant

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Possible Suspicious Activity adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de advertenties uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Possible Suspicious Activity oplichting uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Possible Suspicious Activity oplichting uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "possible suspicious activity" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Possible Suspicious Activity advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Possible Suspicious Activity advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "possible suspicious activity" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Possible Suspicious Activity advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder de Possible Suspicious Activity advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "possible suspicious activity" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "possible suspicious activity" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "possible suspicious activity" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "possible suspicious activity" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11745-possible-suspicious-activity-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Possible Suspicious Activity virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Possible Suspicious Activity" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.