FacebookTwitterLinkedIn

Warning: Hyper-V Manager oplichting

Ook bekend als: "Hyper-V Manager" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Hyper-V Manager verwijderingsinstructies

Wat is Hyper-V Manager?

"Hyper-V Manager" is een misleidende pop-up foutmelding vertoond door een frauduleuze website. Gebruikers worden ernaar doorverwezen door verschillende mogelijk ongewenste programma's die systemen infiltreren zonder toestemming (de bundelmethode). Naast het veroorzaken van doorverwijzingen leveren deze ook intrusieve advertenties en bespioneren ze de surfactiviteit op internet.

Hyper-V Manager adware

De "Hyper-V Manager" pop-up meldt dat een fout optrad en dat de harde schijf mogelijk beschadigd werd. Slachtoffers zouden onmiddellijk de technici moeten contacteren via een opgegeven telefoonnummer ("+1-877-225-9922"). Dan zullen ze zogezegd hulp ontvangen bij het oplossen van dit probleem. Merk op dat deze "Hyper-V Manager"-melding fout is. Ontwikkelaars verdienen geld aan het misleiden van gebruikers die naar een technische hulplijn bellen voor ondersteuning die ze niet nodig hebben. De foutmelding kan gesloten werden door het sluiten van de browser. Wees je ervan bewust dat mogelijk ongewenste programma's een virtuele laag gebruiken om coupons, banners, pop-ups en andere gelijkaardige advertenties te tonen. Het plaatsen van grafische inhoud op de site leidt tot het verbergen van de site-inhoud en dit is dus erg storend. Bovendien linken sommige kwaadaardige sites door naar deze advertenties en een klik erop betekent dan algauw een besmetting met malware of adware.Mogelijk ongewenste programma's bespioneren de surfactiviteit van gebruikers door url's, ip-adressen en andere data te registreren, vaak met persoonlijke details aanwezig. Deze data wordt gedeeld met derden (gewoonlijk cybercriminelen) die de data misbruiken om er geld aan te verdienen. De aanwezigheid van dergelijke apps op je systeem kan dan ook leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Alle mogelijk ongewenste programma's zouden meteen moeten verwijderd worden.

Er bestaan tientallen valse foutmeldingen die lijken op "Hyper-V Manager". De lijst met voorbeelden omvat System Has Detected Intrusion, Your Computer Is In Blocked State, Enter A Product Key en veel andere. Merk op dat net zoals Hyper-V Manager deze foutmeldingen claimen dat het systeem op één of andere manier beschadigd werd. Ze zijn allemaal vals en mogen niet vertrouwd worden. Dit soort meldingen moeten slechts inkomsten opleveren voor de ontwikkelaars. Door het aanbieden van verschillende nuttige functies proberen ze een legitieme indruk te wekken. Ze veroorzaken echter slechts doorverwijzingen en registreren allerlei gebruikersgegevens.

Hoe werd de adware op mijn computer geïnstalleerd?

Zoals hierboven vermeld worden mogelijk ongewenste programma's verspreid via de 'bundel'-methode en daarom moeten gebruikers ze vaak onbedoeld installeren, zonder hun toestemming. Bundelen is de stiekeme installatie van externe apps samen met reguliere. Ontwikkelaars weten dat gebruikers vaak de download- en installatieprocessen overslaan en stappen overslaan. Ze verbergen gebundelde programma's dan ook onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen. Het overslaan daarvan leidt vaak tot de onbedoelde installatie van frauduleuze applicaties.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Twee eenvoudige stappen kunnen dit helpen voorkomen. Analyseer ten eerste de download/installatie via 'Aangepaste' en 'Geavanceerde' opties. Wijs ten tweede alle aanbiedingen voor het downloaden en installeren van bijkomende applicaties af en wijs deze die reeds inbegrepen waren af.

Tekst in de eerste "Hyper-V Manager" pop-up:

Een foutmelding gebeurde bij het wijzigen van de virtuele machine savtstfc01.
‘savtstfc01’ opstarten mislukt.
Emulated IDE Controller (Instance ID 83F8628-8DCA-4152-9EDA-2CA8B33039B4)): Kon niet opstarten met foutmelding: ‘toegang geweigerd’
IDE/ATAPI: Cloud niet gelinkt ‘E:Virtualssavtstfc01.vhd’ aan locatie 0/0 of IDE Controller. Fout: ‘toegang geweigerd’
bestand ‘E:Virtualsavtstfc.vhd’ komt niet overeen met beveiligingsvereisten. Error:’‘toegang geweigerd’
IMMEDIATE RESPONSE REQUIRED
Bel de helpdesk
Klantendienst +1-877-225-9922 (TOLL-FREE)
Harde schijf mogelijk beschadigd, herstel dit niet zelf je kunt je data beschadigen. We voeren bijkomende testen uit om je systeem te controleren.

Schermafbeelding van 2e "Hyper-V Manager" pop-up:

Tweede Hyper-V Manager pop-up

Tekst in de tweede "Hyper-V Manager" pop-up:

****Computer niet herstarten*****
Informatie over deze fout:
Code: 00xO4C08
Beschrijving
Niet-ondersteund of ongeldig partitietype ontdekt

De besmetting wijst op een fout veroorzaakt door recente downloads op de computer. Bel technische ondersteuning +1-877-255-9922 en deel de code B2957E met de agent om dit op te lossen.

Verschijning "Hyper-V Manager" oplichting (GIF):

Hyper-V Manager GIF

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Hyper-V Manager adware verwijdering via Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de advertenties uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder Hyper-V Manager advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Hyper-V Manager advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "hyper-v manager" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Hyper-V Manager  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Hyper-V Manager advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "hyper-v manager" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Hyper-V Manager advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder de Hyper-V Manager advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "hyper-v manager" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "hyper-v manager" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "hyper-v manager" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "hyper-v manager" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11232-hyper-v-manager-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Hyper-V Manager virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Hyper-V Manager" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.