'Mac detecteerde een TAPSNAKE besmetting' - Oplichting (Mac)

Ook bekend als: Mac Detected TAPSNAKE infection virus
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe 'Mac Detected TAPSNAKE infection' te verwijderen van een Mac?

Wat is Mac Detected TAPSNAKE infection (of 'Mac detecteerde een TAPSNAKE besmetting')?

"Mac Detected TAPSNAKE infection", te vertalen als 'Mac detecteerde een TAPSNAKE besmetting', is een valse foutmelding die wordt vertoond door een kwaadaardige website. Gebruikers bezoeken deze site vaak zonder hun instemming. Ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's van het adware-type. Deze apps infiltreren gewoonlijk systemen tijdens de installatie van andere software (de bundelmethode). Naast het veroorzaken van ongewenste doorverwijzingen levert de adware ook intrusieve online advertenties en registreert gegevens over het surfgedrag op internet.

Mac Detected TAPSNAKE infection (Mac detecteerde een TAPSNAKE besmetting) adware

De "Mac Detected TAPSNAKE infection"-foutmelding geeft aan dat de computer besmet werd en dat het herstarten ervan kan leiden tot permanent dataverlies. Daarom wordt het slachtoffer aangemoedigd een technische hulplijn te bellen via een opgegeven telefoonnummer (1-800-865-4168). Ze zullen dan zogezegd hulp ontvangen bij het oplossen van het probleem. Wees je er echter van bewust dat de "Mac Detected TAPSNAKE infection"-foutmelding vals is, een vorm van oplichting eigenlijk. De cybercriminelen proberen slachtoffers te misleiden om te betalen nadat ze hen hebben overtuigd te telefoneren naar een valse helpdesk. De "Mac Detected TAPSNAKE infection"-foutmelding moet dan ook genegeerd worden. Applicaties van het adware-type gebruiken een 'virtuele laag' om pop-ups, banners, kortingsbonnen en andere gelijkaardige advertenties te vertonen. De virtuele laag laat de plaatsing van grafische inhoud bovenop elke website toe. De vertoonde advertenties verbergen daardoor vaak de onderliggende inhoud. Sommige verwijzen ook door naar kwaadaardige sites. Het klikken erop leidt mogelijk tot verdere computerbesmettingen. Bijkomend verzamelt de adware ook gegevens over de surfactiviteit van gebruikers op internet. Die informatie (geolocaties, IP-adressen, zoekopdrachten, bezochte url's enz.) kan private gegevens bevatten die de ontwikkelaars delen met derden (mogelijk cybercriminelen) die de private gegevens zullen misbruiken om inkomsten te genereren. Hierdoor kan de aanwezigheid van een dataspionage-app op je systeem leiden tot ernstige schendingen van je privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Adware zou onmiddelijk moeten verwijderd worden.

Het internet staat vol met applicaties van het adware-type. Voorbeelden zijn onder andere SurfBuyer, MediaDownloader, WishApp en vele andere. Ze beloven allerlei nuttige functies te leveren maar eigenlijk wordt dit soort adware enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Claims over de 'waardevolle functionaliteit' zijn slechts pogingen om gebruikers te overtuigen de adware te installeren. Eerder dan echte toegevoegde waarde te bieden aan de gebruikers verzamelen apps van het adware-type vooral persoonlijke informatie en leveren ze intrusieve online advertenties.

Hoe werd 'Mac Detected TAPSNAKE infection' geïnstalleerd op mijn computer?

Applicaties van het adware-type worden vaak verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling' - de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere software. Gebruikers overhaasten vaak de download- en installatieprocessen. Zich hier bewust van verbergen de ontwikkelaars gebundelde programma's onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen van deze procedures. Door het overslaan van deze stappen stellen ze hun systemen bloot aan een risico op allerlei besmettingen en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Met twee eenvoudige stappen kun je het infiltreren van je systeem door mogelijk ongewenste programma's voorkomen. Ten eerste mag je nooit het downloaden en installeren van software overhaasten. Selecteer de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen en analyseer nauwkeurig elke stap. Wijs verder ook alle aanbiedingen voor het downloaden of installeren van bijkomende applicaties af. Vink deze die reeds inbegrepen zijn uit.

Tekst getoond in deze valse pop-up foutmelding:

Mac detecteerde een TAPSNAKE besmetting oplichting


**** Herstart je computer niet **** Mac Detected TAPSNAKE infection, de besmetting die werd gedetecteerd wijst erop dat recente downloads op de computer dit probleem hebben veroorzaakt. Bel onze Mac professionals op +1-800-865-4168 en geef onze technici de code B2957E om het probleem op te lossen.


GELIEVE DE COMPUTER NIET UIT TE SCHAKELEN OF TE HERSTARTEN, DIT KAN LEIDEN TOT DATAVERLIES EN FOUTEN IN HET BESTURINGSSYSTEEM, OOK KAN ER NIET-BOOTABLE DATA VERLOREN GAAN. CONTACTEER ONZE TECHNISCHE HELPDESK OM DIT PROBLEEM OP TE LOSSEN BEL GRATIS: +1-800-865-4168

Mac Detected TAPSNAKE infection virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Mac Detected TAPSNAKE infection virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Adware verwijdering:

Verwijder Mac Detected TAPSNAKE infection gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware verwijdering uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de mac detected tapsnake infection virus gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Mac Detected TAPSNAKE infection virus startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan mac detected tapsnake infection virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan mac detected tapsnake infection virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan mac detected tapsnake infection virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mac Detected TAPSNAKE infection virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Mac Detected TAPSNAKE infection virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Mac Detected TAPSNAKE infection virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.