FacebookTwitterLinkedIn

COMPUTER BLOCKED (Computer geblokkeerd) oplichting

Ook bekend als: "COMPUTER BLOCKED" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

COMPUTER BLOCKED verwijderingsinstructies

Wat is COMPUTER BLOCKED (Computer geblokkeerd)?

"COMPUTER BLOCKED", te vertalen als "Computer (werd) geblokkeerd" is een valse foutmelding die wordt vertoond door een kwaadaardige website die gebruikers onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's (PUP's). Zulke applicaties infiltreren gewoonlijk systemen zonder toestemming van de gebruikers (de bundelmethode). Het is ook belangrijk te weten dat mogelijk ongewenste programma's intrusieve online advertenties afleveren en voortdurend gebruikersgegevens registreren.

COMPUTER BLOCKED (Computer geblokkkeerd) adware

In deze foutmelding wordt gewaarschuwd dat de Windows firewall verdachte activiteit heeft geregistreerd en dat daarom de internetverbinding werd uitgeschakeld. Om dit op te lossen moeten de slachtoffers "Microsoft's Technische Support" contacteren via een opgegeven telefoonnummer("+1-844-392-7021"). Slachtoffers zullen dan zogezegd door de hele procedure gegidst worden. Onthoud echter dat de hele "COMPUTER BLOCKED" error foutmelding vals is en niet mag vertrouwd worden. Oplichters overtuigen de slachtoffers gewoon te bellen en te betalen voor diensten die ze niet nodig hebben. Om deze reden zou je nooit het hierboven vermelde telefoonnummer mogen bellen. Je kunt deze foutmelding verwijderen door eenvoudigweg de webbrowser te sluiten. Een ander nadeel is dat deze webite advertenties vertoont. Om kortingsbonnen, banners, pop-ups enz. te kunnen weergeven wordt een 'virtuele laag' gebruikt - een tool die de plaatsing van grafische inhoud door derden mogelijk maakt bovenop elke website. De advertenties verbergen daardoor vaak de onderliggende inhoud, en dit verstoort de surfervaring op internet uiteraard. Alsof dat nog niet genoeg was verwijzen de vertoonde advertenties door naar kwaadaardige websites. Daardoor kan het klikken erop leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware. Verder verzamelen de mogelijk ongewenste programma's voortdurend IP-adressen, bezochte url's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere gelijkaardige informatie. Er bestaat een grote kans dat de ingezamelde informatie persoonlijke details zal bevatten. Daarbij delen de ontwikkelaars van de mogelijk ongewenste programma's deze ook met derden (mogelijk cybercriminelen). Hierdoor kunnen de persoonlijke gegevens misbruikt worden met de bedoeling er inkomsten mee te genereren. Zulk gedrag kan uiteindelijk leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Daardoor kan de aanwezigheid van een dataspionage-app uiteindelijk resulteren in ernstige besmettingen met adware of malware. 

"COMPUTER BLOCKED" is virtueel identiek aan Suspicious Ransomware Activity, Error Virus - Trojan Backdoor Hijack, Unknown Security Breach en tientallen andere foutmeldingen. Elk daarvan is op één of andere manier beschadigd. Net zoals COMPUTER BLOCKED is het eigenlijke doel om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars om gebruikers te verleiden tot het betalen voor onnodige technische ondersteuning. Mogelijk ongewenste programma's gedragen zich allemaal exact hetzelfde. Ze bieden een aantal 'nuttige' functies aan, geven zo een legitieme indruk en eigenlijk blijken ze nutteloos voor de gewone gebruiker. Mogelijk ongewenste programma's doen niets anders dan ongewenste doorverwijzingen veroorzaken, intrusieve advertenties afleveren en allerlei gegevens verzamelen.

Hoe werd adware op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's gebruiken een misleidende marketingmethode bekend als 'bundling' - een stiekeme installatie van software door derden samen met reguliere (meestal gratis) applicaties. De ontwikkelaars weten dat gebruikers vaak roekeloos de download/installatie processen overhaasten en de meeste of alle stappen overslaan. Om deze reden worden mogelijk ongewenste programma's vaak verborgen onder de 'Aangepaszste/Geavanceerde' instellingen. Door het roekeloos overslaan van deze sectie stellen gebruikers hun systeem niet enkel bloot aan een risico op allerlei besmettingen, ze brengen ook hun eigen privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Twee eenvoudige stappen kunnen je helpen mogelijk ongewenste programma's te vermijden. Kies ten eerste de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen en analyseer nauwgezet elke stap. Wijs ten tweede alle aanbiedingen voor het downloaden en installeren van bijkomende applicaties af en annuleer deze die reeds inbegrepen zijn. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Tekst getoond in de "COMPUTER BLOCKED" pop-up:

Windows Firewall heeft enige verdachte activiteit gedetecteerd op je IP-adres en de netwerkverbinding werd tijdelijk uitgeschakeld. 
Om de blokkering op te heffen moet jet de Microsoft Technical Support Desk bellen.
Microsoft Safety & Security Center: +1-844-392-7021
Bel nu om het probleem gratis op te lossen: +1-844-392-7021

Herstart het toestel niet, dit kan je systeem ernstig beschadigen evenals je netwerkadres (sic). Geen zorgen, Microsoft brengt dit gratis voor je (sic).

Gelieve je computer niet uit te schakelen of te herstarten, dit kan leiden tot dataverlies van het besturingssysteem,

een niet-opstartbaar systeem zou het gevolg kunnen zijn. Contacteer het beheersdepartement om dit probleem gratis op

te lossen
+1-844-392-7021 Officiële US Lokale Microsoft Support

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

COMPUTER BLOCKED adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de COMPUTER BLOCKED advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verwijder de COMPUTER BLOCKED advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "computer blocked" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de COMPUTER BLOCKED advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de COMPUTER BLOCKED advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "computer blocked" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de COMPUTER BLOCKED advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de COMPUTER BLOCKED advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "computer blocked" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "computer blocked" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "computer blocked" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "computer blocked" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11366-computer-blocked-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
COMPUTER BLOCKED virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "COMPUTER BLOCKED" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.