Advertenties van unTabs

Ook bekend als: unTabs adware
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

unTabs verwijderingsinstructies

Wat is unTabs?

unTabs is een misleidende applicatie die zogezegd gebruikers toelaat om groepen en lijst van tabbladen op internet te creëren. Op het eerste zicht kan unTabs legitiem legitiem en nuttig lijken. Deze applicatie wordt echter geklasseerd als een mogelijk ongewenste applicatie (PUP) en adware. Er zijn drie belangrijke redenen voor deze classificatie: 1) de stiekeme installatie, zonder toestemming, 2) het vertonen van intrusieve online advertenties en 3) het bespioneren van gebruikers terwijl ze op internet surfen.

unTabs adware

Volgend op de infiltratie vertoont unTabs advertenties zoals pop-ups, coupons, banners enz. Om dit te doen gebruiken de ontwikkelaars een 'virtuele laag' - een tool die de plaatsing van grafische inhoud door derden bovenop elke site mogelijk maakt. Daardoor verbergen de advertenties vaak de onderliggende inhoud, en zo verstoren ze de surfervaring ernstig. Bijkomend leiden sommige door naar kwaadaardige websites en kan zelfs een toevallige klik erop leiden tot ernstige besmettingen met adware of malware. Verder wordt de surfactiviteit voortdurend gemonitord want unTabs (en de "helper objects") registreren voortdurend IP-adressen, bezochte url's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere gelijkaardige data. De ingezamelde data kan persoonlijke gegevens bevatten die de ontwikkelaars van unTabs delen met derden (mogelijk cybercriminelenà die inkomsten genereren door het misbruiken van private data. Daardoor kan de aanwezigheid van deze dataspionage-app leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. We bevelen je ten zeerste aan unTabs adware onmiddelijk te verwijderen.

Er bestaan tientallen applicaties van het adware-type die virtueel identiek zijn aan unTabs, waaronder Tables, ScreenUp en FirePlayer - dit zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Merk op dat al deze applicaties 'nuttige' functies aanbieden die uiteindelijk nuttteloos blijken. Deze apps worden enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars, terwijl gewone gebruikers geen enkele toegevoegde waarde ontvangen. unTabs en gelijkaardige apps leveren enkel intrusieve advertenties af en ze registreren allerlei gegevens over de gebruikers en het systeem.

Hoe werd unTabs geïnstalleerd op mijn computer?

unTabs kan door iedereen gratis worden gedownload vanaf de officiële website. De ontwikkelaars verspreiden het echter door het gebruik van misleidende marketingmethodes zoals 'bundling'. Daardoor installeren veel gebruikers de app onbedoeld, want de ontwikkelaars verbergen gebundelde programma's onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen van de download- en installatieprocessen. Het overhaasten en overslaan van deze sectie leidt vaak tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's zoals unTabs.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Twee eenvoudige stappen kunnen je helpen dit te voorkomen. Overhaast ten eerste nooit de download en installatie van software. Selecteer de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen en analyseer nauwgezet elke stap. Wijs ten tweede alle aanbiedingen voor het downloaden en installeren van bijkomende applicaties af en annuleer deze die reeds ingesloten werden. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

unTabs adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van unTabs adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

unTabs adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

unTabs adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar 'unTabs', selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat unTabs advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de unTabs adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de unTabs advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verwijder de unTabs advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van untabs adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de unTabs advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar 'unTabs', selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de unTabs advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van untabs adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de unTabs advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de unTabs advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van untabs adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om untabs adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over untabs adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11307-ads-by-untabs