Luckysite123.com Doorverwijzing

Ook bekend als: luckysite123.com browser hijacker
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: <strong>Medium</strong>

Beschrijving Verwijdering Preventie

Hoe browser doorverwijzingen naar luckysite123.com te verwijderen?

Wat is luckysite123.com?

De ontwikkelaars stellen luckysite123.com voor als een legitieme zoekmachine voor het internet die zogezegd de surfervaring moet verbeteren door het leveren van betere zoekresultaten. De layout van deze website verschilt nauwelijks van die van Bing, Google, Yahoo of andere gelijkaardige legitieme zoekmachines. Daardoor geloven veel gebruikers dat luckysite123.com ook legitiem is. In feite verzamelt deze site verschillende gegevens over het surfgedrag van de gebruikers. Bijkomend wordt dit programma gepromoot door downloaders en installers die pogen de internetinstellingen te wijzigen zonder toestemming.

luckysite123.com browser hijacker

Onderzoek toont aan dat deze set-ups Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox aanpassen door het toewijzen van een nieuwe url voor tabbladen, startpagina's en standaard zoekmachines (luckysite123.com). Bijkomend voegen ze luckysite123.com toe aan het doel van elke snelkoppeling naar deze browsers. De set-ups installeren stiekem een aantal "helper objecten" (extensies van derden en/of browser plug-ins) om de browser-instellingen opnieuw toe te wijzen wanneer er pogingen worden gedaan om ze te wijzigen. Daardoor wordt het onmogelijk de browsers naar een eerdere toestand te herstellen en gebruikers worden zo gedwongen de luckysite123.com te bezoeken telkens ze zoeken via de adresbalk of wanneer ze gewoon een nieuw browservenster of tabblad openen. Ongewenste browser doorverwijzingen verstoren ernstig de surfervaring op internet. Een ander nadeel is dat deze app gebruikers bespioneert. Helper objecten en luckysite123.com registreren constant IP adressen, zoekopdrachten, bezochte URL's en andere gelijkaardige informatie over de surfactiviteit van gebruikers. De verzamelde data IP addresses, zoekopdrachten, bekeken pagina's enz. kunnen persoonlijk identificeerbaar zijn en mogelijk gedeeld worden met derden (zoals cybercriminelen) die ze kunnen misbruiken om inkomsten te genereren. Daardoor kan de aanwezigheid van een spionage-app op je systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Als je ongewenste doorverwijzingen ervaart naar luckysite123.com verwijder dan alle verdachte apps/browser plug-ins en bezoek deze frauduleuze site nooit opnieuw.

luckysite123.com is erg gelijkaardig aan trotux.com, amisites.com en tientallen andere valse zoekmachines op het internet. Ze bieden allemaal verbeterde zoekresultaten en zogezegd nuttige functies aan (bv. weersvoorspellingen, wisselkoersen, snelkoppelingen naar populaire websites enz.). Wees je er echter van bewust dat valse zoekmachines enkel werden ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars, gewone gebruikers ontvangen zelden toegevoegde waarde. Websites zoals luckysite123.com veroorzaken slechts ongewenste doorverwijzingen en verzamelen private data. Sommige genereren zelfs resultaten die linken naar kwaadaardige websites en brengen zo gebruikers en hun veiligheid op internet in gevaar.

Hoe werd luckysite123.com geïnstalleerd op mijn computer?

luckysite123.com wordt gepromoot via een misleidende marketing methode genaamd "bundling". De ontwikkelaars verbergen alle informatie over een wijziging van de browserinstellingen onder de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen van de download/installatie-processen. Door het overslaan van deze sectie geven de gebruikers ongewild de set-ups toestemming allerlei opties te wijzgen. Ze stellen hun systeem dan ook bloot aan een risico op besmettingen en ze brengen hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via de bundelmethode. Daarom mag je nooit de download- of installatieprocessen overhaasten. Analyseer nauwgezet elke stap en vink alle bijkomende programma's uit. Laat de installers ook nooit instellingen wijzigen als deze irrelevant lijken voor de installatie.

Snelmenu: Snelle oplossing om luckysite123.com te verwijderen

luckysite123.com doorverwijzing verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

luckysite123.com browser hijacker verwijderen via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde en mogelijk ongewenste applicaties selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de luckysite123.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.


DOWNLOAD
luckysite123.com opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. SpyHunter’s gratis scanner is bedoeld om malware te kunnen detecteren. Om de gevonden besmettingen te verwijderen zal je een volledige versie van dit product moeten kopen. Meer informatie over SpyHunter. Als je SpyHunter wil verwijderen, volg dan deze instructies. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

luckysite123.com als startpagina en standaard zoekmachine uit de internet browsers verwijderen:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan luckysite123.com gerelateerde Internet Explorer add-ons

Verwijder aan luckysite123.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Herstel het doel van de Internet Explorer snelkoppeling:

Verwijder luckysite123.com als doel van de Internet Explorer snelkoppeling stap 1

Deze browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de Internet Explorer snelkoppeling. Om dit te herstellen, zoek je de Internet Explorer snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://www.luckysite123.com) en vervang deze door de browserlocatie (bv. "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe").

Verwijder luckysite123.com als doel van de Internet Explorer snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder luckysite123.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://www.luckysite123.com/... en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder luckysite123.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder 'luckysite123'.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van luckysite123.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan luckysite123.com gerelateerde Google Chrome extensies:

Verwijder aan luckysite123.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Herstel het doel van de Google Chrome snelkoppeling:

Verwijder luckysite123.com als doel van de Google Chrome snelkoppeling stap 1

Deze browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de Google Chrome snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Google Chrome snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://www.luckysite123.com/...) en je vervangt deze door de locatie van de browser (bv. "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe").

Verwijder luckysite123.com als doel van de Google Chrome snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder luckysite123.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over luckySite123 en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder luckysite123.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder 'luckysite123' en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van luckysite123.com dan kan je je Google Chrome browser instellingen ook herstellen. Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome). In het geopende menu selecteer je Extensies. In het geopende venster kies je Instellingen (in de linkerbovenhoek van het scherm) en scroll naar onderaan het scherm. Klik op Toon geavanceerde instellingen...-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Open de Instellingen

Nadat je naar onderen gescrolld hebt kan je klikken op de Herstel browser instellingen-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Geavanceerde Instellingen

In het geopende scherm bevestig je dat je de Google Chrome instellingen naar standaard wilt herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Bevestig dat je de Chrome instellingen naar standaard wil herstellen door op de 'Herstel'-knop te klikken.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan luckysite123 gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

Verwijder aan luckysite123.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder verdacht lijkende browser plug-ins.

Herstel het doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling:

Verwijder luckysite123.com als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 1

Deze hijacker verandert het "Doel"-veld van de Mozilla FireFox snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Mozilla FireFox snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://luckysite123.com/...) en je vervangt deze door de locatie van de browser (bv. "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe").

Verwijder luckysite123.com als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Removing luckysite123.com from Mozilla Firefox homepage

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://www.luckysite123.com/ en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder luckysite123.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "luckysite123.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van luckysite123.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Samenvatting:
Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Hoewel browser doorverwijzingen kunnen gezien worden als een beveiligingsprobleem met weinig gevaar zouden computergebruikers moeten weten dat de websites waarnaar ze doorverwezen worden vaak misleidende online advertenties bevatten en dat de getoonde internetzoekmachines vol schimmige internet zoekresultaten staan. Het gebruik van dat soort websites voor iemands dagelijkse zoekopdrachten kan gemakkelijk eindigen in schendingen van de privacy, identiteitsdiefstal of besmettingen met malware.

Een computer die besmet werd met een browser hijacker is blootgesteld aan risicovolle beveiligingsproblemen. Om verdere schendingen van de privacy en beveiligingsproblemen te voorkomen is het aanbevolen de adware die de instellingen van de internet browser wijzigt zo snel mogelijk te verwijderen. Om de installatie van luckysite123.com te vermijden wees je best erg opletten met het downloaden en installeren van gratis software.

Samenvatting browser hijacker 2Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen. Sommige van de vermeld gratis software download cliënten laten niet toe het gekozen gratis programma te downloaden als de gebruiker beslist de installatie van de aangeboden werkbalken te weigeren. In zulke gevallen is het aanbevolen de installatie te annuleren en naar een alternatieve downloadbron te zoeken.

Symptomen die erop wijzen dat je internetbrowsers besmet werden door een browser hijacker zijn: de startpagina/standaard zoekmachine werd gewijzigd, nieuwe werkbalken verschijnen, de internetbrowsers werken trraag, nieuwe bladwijzers of favorieten werden toegevoegd, je kan je startpagina niet veranderen (of de standaard zoekmachine), je ziet online advertenties op je scherm die niet afkomstig zijn van de bezochte website, je wordt doorverwezen naar pagina's die je nooit wilde bezoeken.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van luckysite123.com uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over luckysite123.com of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.