Searchespro.com Doorverwijzing

Ook bekend als: searchespro.com browser hijacker
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Searchespro.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is searchespro.com?

Ontwikkeld door ClientConnect Ltd. is searchespro.com een valse zoekmachine die zogezegd de surfervaring op internet verbetert door het leveren van betere zoekresultaten. Afgaande op de layout ervan lijkt searchespro.com, nauwelijks te verschillen van populaire legitieme zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo en vele andere. Daardoor geloven veel gebruikers dat searchespro.com ook legitiem is. In feite promoot ClientConnect Ltd. deze site via misleidende software downloaders en/of installers ontworpen om de opties van de webbrowsers te wijzigen zonder toestemming. Bijkomend registreert searchespro.com ook informatie over de surfactiviteit op internet.

searchespro.com browser hijacker

Research toont aan dat frauduleuze download/installatie set-ups Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox gijzelen door het toewijzen van de URL voor nieuwe tabbladen, de startpagina en de standaard zoekmachine aan searchespro.com. De set-ups installeren verschillende "helper objects" (bijkomende applicaties en/of browser add-ons) om te voorkomen dat gebruikers hun browsers terug herstellen naar een eerdere toestand. Dit wordt bereikt door het automatisch opnieuw toewijzen wanneer pogingen worden gedaan om de opties naar hun oorspronkelijke toestand te herstellen. Daardoor worden gebruikers gedwongen te surfen via searchespro.com telkens ze zoeken via de adresbalk of wanneer ze simpelweg een nieuw browsertabblad openen. Deze ongewenste doorverwijzingen verstoren ernstig de surfervaring op internet. Een andere nadeel is de spionage waaraan deze app zich schuldig maakt. Searchespro.com en de helper objecten registreren informatie over het surfgedrag op internet (bv. IP adressen, zoekopdrachten, bezochte URL's, bekeken pagina's enz.) Deze data kan persoonlijk identificeerbare details bevatten die ClientConnect Ltd. deelt met samenwerkende externe bedrijven  (die geld verdienen door het misbruiken van deze data). Dataspionage kan leiden tot schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Als je ongewenste doorverwijzingen ervaart naar searchespro.com, verwijder dan alle verdachte applicaties/browser plug-ins en bezoek deze frauduleuze site nooit opnieuw.

ClientConnect Ltd. heeft een aantal websites ontwikkeld die identiek zijn aan searchespro.com, waaronder seekforsearch.com, searchitdown.com en premiumsearchweb.com. Alle hebben een identieke layout en ze gedragen zich ook exact op dezelfde manier. Door het aanbieden van verbeterde zoekresultaten verleidt ClientConnect Ltd. vaak gebruikers tot het idee dat deze sites legitiem en nuttig zijn. Feitelijk probeert dit bedrijf zoveel mogelijk inkomsten te genereren en zijn ze producten nutteloos voor de meeste gebruikers. Valse zoekmachines veroorzaken enkel ongewenste browser doorverwijzingen en ze verzamelen private informatie.

Hoe werd searchespro.com geïnstalleerd op mijn computer?

ClientConnect Ltd. promoot searchespro.com door gebruik te maken van een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" en door het verbergen van de informatie aangaande de wijiziging van de browserinstellingen onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' opties in de download- en installatieprocessen. Daardoor kunnen ontwikkelaars misbruik maken van gebruikers die onvoldoende opletten en deze processen ovehaasten en daarbij verschillende stappen overslaan. Ze wijzigen stiekem allerlei internetopties en ze installeren software van derden.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via de 'bundel'-methode. Daarom wordt elke stap in de download- en installatieprocedures best uitgevoerd onder de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' instellingen. Ook zouden alle aanbiedingen om bijkomende programma's te installeren moeten afgewezen worden.

Scrhermafbeelding van de mogelijk ongewenste applicatie Weather-Hub die doorverwijst naar de searchespro.com website:

weather-hub mogelijk ongewenst programma verwijst door naar de searchespro.com website

Snelmenu:

Searchespro.com browser hijacker verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

searchespro.com browser hijacker verwijderen via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen scherm: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma, dat browser doorverwijzingen veroorzaken naar de play-bar.net website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.


Download verwijdertool voor searchespro.com browser hijacker
1) Downloaden en installeren   2) Systeemscan uitvoeren   3) Veel plezier met je opgeschoonde computer!

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Reimage.

Searchespro.com browser hijacker verwijderen uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder searchespro.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies en schakel deze uit..

Verander je startpagina:

Removing searchespro.com from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder hxxp://searchespro.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Removing searchespro.com from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "searchespro".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van searchespro.com browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing searchespro.com related Google Chrome extensions

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Removing searchespro.com from Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over searchespro.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder searchespro.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "searchespro" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van searchespro.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan searchespro.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder recent geïnstalleerde verdachte extensies.

Verander de startpagina:

Verwijder searchespro.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://searchespro.com/ en typ je je zelf gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder searchespro.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "searchespro.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van searchespro.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge logoKwaadaardige add-ons verwijderen uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek  van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Verwijder browser hijackers uit Microsoft Edge stap 2

Verwijder je startpagina:

Startpagina wijzigen in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes  edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer de "Instellingen", in het geopende tabblad klik je op de link "+ Nieuwe pagina toevoegen", na het ingeven van de url van je voorkeur verwijder je de link naar de browser hijackers door op het 'X'-symbool te klikken naast de gekoppelde URL.

Wijzig je standaard zoekmachine:

Wijzigen van de standaard zoekmachine in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), klik op  "Instellingen". Klik op de "Geavanceerde instellingen bekijken" en selecteer "Zoekmachine wijzigen". In het geopende tabblad selecteer je de zoekmachine van je voorkeur en klik je op "Als standaard instellen".

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 1

In het geopende tabblad, klik op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser opnieuw in te stellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van searchespro.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over searchespro.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/10702-searchespro-com-redirect