Searchespro.com Doorverwijzing

Ook bekend als: searchespro.com browser hijacker
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: <strong>Medium</strong>

Beschrijving Verwijdering Preventie

Searchespro.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is searchespro.com?

Ontwikkeld door ClientConnect Ltd. is searchespro.com een valse zoekmachine die zogezegd de surfervaring op internet verbetert door het leveren van betere zoekresultaten. Afgaande op de layout ervan lijkt searchespro.com, nauwelijks te verschillen van populaire legitieme zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo en vele andere. Daardoor geloven veel gebruikers dat searchespro.com ook legitiem is. In feite promoot ClientConnect Ltd. deze site via misleidende software downloaders en/of installers ontworpen om de opties van de webbrowsers te wijzigen zonder toestemming. Bijkomend registreert searchespro.com ook informatie over de surfactiviteit op internet.

searchespro.com browser hijacker

Research toont aan dat frauduleuze download/installatie set-ups Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox gijzelen door het toewijzen van de URL voor nieuwe tabbladen, de startpagina en de standaard zoekmachine aan searchespro.com. De set-ups installeren verschillende "helper objects" (bijkomende applicaties en/of browser add-ons) om te voorkomen dat gebruikers hun browsers terug herstellen naar een eerdere toestand. Dit wordt bereikt door het automatisch opnieuw toewijzen wanneer pogingen worden gedaan om de opties naar hun oorspronkelijke toestand te herstellen. Daardoor worden gebruikers gedwongen te surfen via searchespro.com telkens ze zoeken via de adresbalk of wanneer ze simpelweg een nieuw browsertabblad openen. Deze ongewenste doorverwijzingen verstoren ernstig de surfervaring op internet. Een andere nadeel is de spionage waaraan deze app zich schuldig maakt. Searchespro.com en de helper objecten registreren informatie over het surfgedrag op internet (bv. IP adressen, zoekopdrachten, bezochte URL's, bekeken pagina's enz.) Deze data kan persoonlijk identificeerbare details bevatten die ClientConnect Ltd. deelt met samenwerkende externe bedrijven  (die geld verdienen door het misbruiken van deze data). Dataspionage kan leiden tot schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Als je ongewenste doorverwijzingen ervaart naar searchespro.com, verwijder dan alle verdachte applicaties/browser plug-ins en bezoek deze frauduleuze site nooit opnieuw.

ClientConnect Ltd. heeft een aantal websites ontwikkeld die identiek zijn aan searchespro.com, waaronder seekforsearch.com, searchitdown.com en premiumsearchweb.com. Alle hebben een identieke layout en ze gedragen zich ook exact op dezelfde manier. Door het aanbieden van verbeterde zoekresultaten verleidt ClientConnect Ltd. vaak gebruikers tot het idee dat deze sites legitiem en nuttig zijn. Feitelijk probeert dit bedrijf zoveel mogelijk inkomsten te genereren en zijn ze producten nutteloos voor de meeste gebruikers. Valse zoekmachines veroorzaken enkel ongewenste browser doorverwijzingen en ze verzamelen private informatie.

Hoe werd searchespro.com geïnstalleerd op mijn computer?

ClientConnect Ltd. promoot searchespro.com door gebruik te maken van een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" en door het verbergen van de informatie aangaande de wijiziging van de browserinstellingen onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' opties in de download- en installatieprocessen. Daardoor kunnen ontwikkelaars misbruik maken van gebruikers die onvoldoende opletten en deze processen ovehaasten en daarbij verschillende stappen overslaan. Ze wijzigen stiekem allerlei internetopties en ze installeren software van derden.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via de 'bundel'-methode. Daarom wordt elke stap in de download- en installatieprocedures best uitgevoerd onder de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' instellingen. Ook zouden alle aanbiedingen om bijkomende programma's te installeren moeten afgewezen worden.

Scrhermafbeelding van de mogelijk ongewenste applicatie Weather-Hub die doorverwijst naar de searchespro.com website:

weather-hub mogelijk ongewenst programma verwijst door naar de searchespro.com website

Snelmenu: Snelle oplossing om searchespro.com te verwijderen

Searchespro.com browser hijacker verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

searchespro.com browser hijacker verwijderen via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen scherm: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma, dat browser doorverwijzingen veroorzaken naar de play-bar.net website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.


DOWNLOAD
searchespro.com opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. SpyHunter’s gratis scanner is bedoeld om malware te kunnen detecteren. Om de gevonden besmettingen te verwijderen zal je een volledige versie van dit product moeten kopen. Meer informatie over SpyHunter. Als je SpyHunter wil verwijderen, volg dan deze instructies. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

Searchespro.com browser hijacker verwijderen uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder searchespro.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies en schakel deze uit..

Verander je startpagina:

Removing searchespro.com from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder hxxp://searchespro.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Removing searchespro.com from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "searchespro".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van searchespro.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing searchespro.com related Google Chrome extensions

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Removing searchespro.com from Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over searchespro.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder searchespro.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "searchespro" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van searchespro.com dan kan je je Google Chrome browser instellingen ook herstellen. Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome). In het geopende menu selecteer je Extensies. In het geopende venster kies je Instellingen (in de linkerbovenhoek van het scherm) en scroll naar onderaan het scherm. Klik op Toon geavanceerde instellingen...-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Open de Instellingen

Nadat je naar onderen gescrolld hebt kan je klikken op de Herstel browser instellingen-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Geavanceerde Instellingen

In het geopende scherm bevestig je dat je de Google Chrome instellingen naar standaard wilt herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Bevestig dat je de Chrome instellingen naar standaard wil herstellen door op de 'Herstel'-knop te klikken.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan searchespro.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder recent geïnstalleerde verdachte extensies.

Verander de startpagina:

Verwijder searchespro.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://searchespro.com/ en typ je je zelf gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder searchespro.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "searchespro.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van searchespro.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Samenvatting:
Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Hoewel browser doorverwijzingen kunnen gezien worden als een beveiligingsprobleem met weinig gevaar zouden computergebruikers moeten weten dat de websites waarnaar ze doorverwezen worden vaak misleidende online advertenties bevatten en dat de getoonde internetzoekmachines vol schimmige internet zoekresultaten staan. Het gebruik van dat soort websites voor iemands dagelijkse zoekopdrachten kan gemakkelijk eindigen in schendingen van de privacy, identiteitsdiefstal of besmettingen met malware.

Een computer die besmet werd met een browser hijacker is blootgesteld aan risicovolle beveiligingsproblemen. Om verdere schendingen van de privacy en beveiligingsproblemen te voorkomen is het aanbevolen de adware die de instellingen van de internet browser wijzigt zo snel mogelijk te verwijderen. Om de installatie van searchespro.com te vermijden wees je best erg opletten met het downloaden en installeren van gratis software.

Samenvatting browser hijacker 2Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen. Sommige van de vermeld gratis software download cliënten laten niet toe het gekozen gratis programma te downloaden als de gebruiker beslist de installatie van de aangeboden werkbalken te weigeren. In zulke gevallen is het aanbevolen de installatie te annuleren en naar een alternatieve downloadbron te zoeken.

Symptomen die erop wijzen dat je internetbrowsers besmet werden door een browser hijacker zijn: de startpagina/standaard zoekmachine werd gewijzigd, nieuwe werkbalken verschijnen, de internetbrowsers werken trraag, nieuwe bladwijzers of favorieten werden toegevoegd, je kan je startpagina niet veranderen (of de standaard zoekmachine), je ziet online advertenties op je scherm die niet afkomstig zijn van de bezochte website, je wordt doorverwezen naar pagina's die je nooit wilde bezoeken.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van searchespro.com uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over searchespro.com of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.