Friv Launcher Adware

Ook bekend als: Advertenties door Friv Launcher
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Friv Launcher verwijderingsinstructies

Wat is Friv Launcher?

Friv Launcher is een adware-type programma dat gebruikers zogezegd moet toelaten verschillende flashgames te spelen. Sommige gebruikers denken dat deze functionaliteit volledig legitiem is. De waarheid is echter dat Friv Launcher te boek staat als een mogelijk ongewenst programma (PUP) en een adware. Na infiltratie van het systeem zonder toestemming van de gebruikers. Friv Launcher genereert verschillende types intrusieve online advertenties. Verder verzamelt Friv Launcher ook constant verschillende soorten gegevens aangaande de surfactiviteit van gebruikers op internet.

Friv Launcher adware

Eens geïnfiltreerd begint Friv Launcher IP adressen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere gelijkaardige aan het surfen op internet gerelateerde gegevens. De verzamelde informatie kan persoonlijk identificeerbaar zijn. Om deze reden zouden gebruikers moeten weten dat de ontwikkelaars van Friv Launcher ze zullen delen met derden. Persoonlijk identificeerbare data kan gemakkelijk misbruikt worden en daardoor kan de aanwezigheid van een dergelijke spionage-app uiteindelijk leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Daarnaast genereert Friv Launcher verschillende soorten intrusieve online advertenties die gewoonlijk de onderliggende website-inhud verbergen en die zo de surfervaring van gebruikers op internet verstoren. Het is ook de moeite waard te vermelden dat sommige van deze advertenties doorverwijzen naar schimmige websites. De kans is groot dat deze sites kwaadaardige inhoud zullen bevatten. Daardoor kan het klikken erop leiden tot verdere risicovolle besmettingen met adware of malware. We bevelen je ten zeerste aan de Friv Launcher adware zo snel mogelijk te verwijderen.

Er zijn honderen programma's van het adware-type die sterk op Friv Launcher lijken, zoals bijvoorbeeld Storm Alerts, Sale Planet, Book Source. Elke adware claimt valselijk de surfervaring van gebruikers op internet te zullen verbeteren om hen gebruikers zo tot installatie te verleiden. Echter, ze zijn bijna allemaal compleet nutteloos voor de gebruiker. Apps van het adware-type zijn bedoeld om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Hierdoor is het enige dat ze doen het inzamelen van private data, het leveren van intrusieve advertenties en het veroorzaken van ongewenste browser doorverwijzingen.

Hoe werd Friv Launcher geïnstalleerd op mijn computer?

Ontwikkelaars gebruiken een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' - een undercover installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere apps. De ontwikkelaars weten dat de meeste gebruikers roekeloos de 'Aangepaste/Geavanceerde' download- of installatie-instellingen overslaan. Hierdoor verbergen ze bewust gebundelde programma's. Wanneer gebruikers deze sectie roekeloos overslaan riskeren ze uiteraard hun systeem te besmetten met virussen of malware. De inkomsten van ontwikkelaars zijn afhankelijk van het eigenlijke aantal verspreide mogelijk ongewenste programma's en dus geven ze nooit duidelijke informatie over de installatie.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om deze situatie te voorkomen zouden gebruikers erg oplettend moeten zijn bij het downloaden en installeren van software. Gebruikers moeten elke stap nauwgezet controleren via de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen. Daarnaast moeten alle aanbiedingen om bijkomende programma's te downloaden of te installeren afgewezen worden.

Misleidende gratis software installers verspreiden de Friv Launcher adware:

Misleidende installer die wordt gebruikt om de Friv Launcher adware te verspreiden (voorbeeld 1) Misleidende installer gebruikt om de Friv Launcher adware te verspreiden (voorbeeld 2)

Advertenties door Friv Launcher onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door Friv Launcher. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Friv Launcher adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Friv Launcher adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "FrivLauncher 1.0", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat Friv Launcher advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Friv Launcher adware uit de Internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Friv Launcher geen browser plugins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter gebundeld met andere adware. Daarom word je aanbevolend alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Friv Launcher advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk ongewenste add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Friv Launcher advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door friv launcher dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Friv Launcher advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde extensies, selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Friv Launcher advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door friv launcher, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Friv Launcher advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde en verdachte plugins.

Verwijder de Friv Launcher advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door friv launcher kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door friv launcher, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door friv launcher van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door friv launcher of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9900-friv-launcher-adware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door Friv Launcher QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door Friv Launcher op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door Friv Launcher

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.