DMA-Locker Ransomware

Ook bekend als: DMA-Locker virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

DMA-Locker ransomware verwijderingsinstructies

Wat is DMA-Locker?

DMA-Locker is een ransomware die stiekem het systeem infiltreert en de opgeslagen data vervolgens versleutelt. Volgend op succesvolle versleuteling vertoont DMA-Locker een bericht waarin wordt gesteld dat het slachtoffer een losgeld moet betalen om de private sleutel te verkrijgen die nodig is voor het ontsleutelen van de bestanden.

Het vertoonde lockscreen bevat alle informatie aangaande de versleuteling en betaling (bvb. 'Wat is DMA-Locker', 'Wat is Bitcoin?', etc.). Er wordt gesteld dat het slachtoffer 15 Bitcoins (BTC) moet betalen (op het moment van onderzoek was dit gelijk aan 6491.25$) als losgeld, anders gaat de versleutelde data verloren. Daarnaast krijgt de gebruiker stap-per-stap instructies, Het is goed te vermlden datn het gebvraagd losgeld is van ransomware-type virussen tussen de 0.50 en 1.50 BTC schommelt. Het door DMA-Locker gevraagde losgeld is dus bijzonder hoog. Momenteel bestaan er nog geen tools die in staat zijn de bestanden te ontsleutelen. De beste oplossing voor dit probleem is het herstellen van het systeem uit een backup.

Schermafbeelding die gebruikers aanmoedigt contact op te nemen met de ontwikkelaars van DMA-Locker ransomware om hun getroffen data te ontsleutelen:

DMA-Locker dontsleutelingsinstructies

Er zijn tientallen ransomware-achtige virussen die gelijkenissen delen met DMA-Locker, bijvoorbeeld CryptoWall, CryptoJoker, XRTN, TeslaCrypt. Deze ransomware virussen gedragen zich exact hetzelfde, ze infiltreren het systeem, versleutelen de bestanden en vragen om een losgeld. Het probleem is dat er geen garantie is dat de bestanden ontsleuteld zullen worden, zelfs als je het losgeld zou betalen. Bijkomend zou je door dit te doen simpelweg het kwaadaardige bedrijfsmodel van cybercriminelen onderstenen. Je mag nooit het losgeld betalen of proberen de ontwikkelaars te contacteren. DMA-Locker en andere gelijkaardige virussen worden meestal verspreid via kwaadaardig e-mailbijlages, P2P-netwerken of valse software updates. Daarom zou je erg voorzichtig moeten zijn met het openen van verdachte e-mails en het downloaden van data uit onbetrouwbare bron. Daarnaast moet je geïnstalleerde software altijd bijgewerkt houden en ervoor zorgen dat je legitieme anti-spywaren en antivirus software gebruikt.

DMA-Locker vraagt losgeld om bestanden te ontsleutelen:

********************
DMA-Locker
Al je bestanden werden versleuteld met DMA-Locker!
Je belangrijke bestanden (waaronder die op netwerkschijven, USB, etc): foto's, video's, documenten, enz. werden versleuteld met ons DMA-Locker virus. De enige manier om je bestanden terug te krijgen is te betalen voor de unieke decryptiesleutel. Anders zullen al je bestanden verloren gaan.
1. Wat is DMA-Locker en hoe werkt het?
2. Wat is Bitcoins?
3. Hoe betaal je ons? Je moet 15 BTC naar dit bitcoin-adres sturen: - Je kan btc kopen en ons gemakkelijk betalen op één van deze servers.
4. Hoe een decryptiesleutel verkrijgen? Na betaling contacteer je ons en zenden we je unieke sleutel binnen de 10 uur. In je mail schrijf je de titel: DMALOCK Onze e-mail: [email protected]
5. Hoe moet ik de decryptiesleutel gebruiken?
Na betaling zenden we je je unieke sleutel, kopieer deze en plak hem in hetveld 'decryptriesleutel' en klik op de 'bestanden ontsleutelen'-knop. 
6. Het ontsleutelen van bestanden kan enkele uren duren. Sluit je computer niet af! Na volledige ontsleuteling zal je een bericht krijgen.
************************

DMA-Locker ransomware verwijdering:

DMA-Locker virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van DMA-Locker virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende "Algemene PC-instellingen" scherm selecteer je Geavanceerde Opstart. Klik op de "Nu herstarten"-knop. Je computer zal nu herstarten in het "Geavanceerde Opstartopties menu". Klik op de "Probleemoplosser"-knop, klik dan op de "Geavanceerde Opties"-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op "Opstartinstellingen". Klik op de "Herstarten"-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Safe Mode with networking

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met DMA-Locker Ransomware. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de "Veilige Modus met commando-prompt" en "Systeemherstel":

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Boot your computer in Safe Mode with Command Prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

system restore using command prompt type cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

system restore using command prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik "Volgende".

restore system files and settings

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik "Volgende" (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze ransomware je PC geïnfiltreerd had).

select a restore point

6. In het geopende venster klik "Ja".

run system restore

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen anti-spyware software om enige achtergebleven delen van het Shade ransomware te elimineren. 

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze methode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de DMA-Locker ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze methode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de "Herstellen"-knop.

Bestanden herstellen versleuteld door CoinVault

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt) dan kan je  je computer opstarten met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met DMA-Locker ransomware kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer schermafbeelding

Om je computer tegen ransomware die bestanden versleutelt te beschermen zou je gereputeerde antivirus of anti-spywareprogramma's moeten gebruiken. Als een extra beschermingsmethode kunnen computergebruikers de programma's HitmanPro.Alert en Malwarebytes Anti-Ransomware gebruiken, deze bouwen group policy objecten in het register zodat programma's als DMA-Locker geblokkeerd worden.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen. Voordat gebruikersbestanden getroffen worden.

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de DMA-Locker ransomware kunnen verwijderen:

 

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9702-dma-locker-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
DMA-Locker virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van DMA-Locker virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met DMA-Locker virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.