FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Royal Raid

Ook bekend als: Royal Raid adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Royal Raid verwijderingsinstructies

Wat is Royal Raid?

Ontwikkeld door SuperWeb LLC is Royal Raid een misleidende applicatie die claimt de surfervaring voor gebruikers op internet grondig te verbeteren door het inschakelen van een aantal waardevolle functies.  is a deceptive application claiming to significantly improve users' Internet browsing quality by enabling a bunch of valuable features - "We zijn gepassioneerd door het verbeteren van het internet door het leveren van de beste tools om de surfervaring te verbeteren, van zoeken op het web tot vergelijken van online deals om de beste prijzen te vinden. We hebben al onze geweldige ideeën samengebracht in het Royal Raid productpakket, een GRATIS set tools die je surfervaring... beter maken!". Deze valse claims zijn echter slechts pogingen om gebruikers ervan te overtuigen dat de app legitiem is. In feit wordt Royal Raid vanwege z'n frauduleuze gedrag beschouwd als een programma van het adware-type, een mogelijk ongewenst programma (PUP) dus. Niet enkel infiltreert het het systeem zonder toestemming te vragen, het genereert ook irritante online advertenties en verzamelt diverse aan het surfen op internet gerelateerde informatie.

Royal Raid adware

De soorten intrusieve online advertenties gegenereerd door Royal Raid omvatten pop-ups, interstitiële, volledige pagina-, banner, zoek-, kortingsbon- en prijsvergelijkingsadvertenties. Doordat Royal Raid een virtuele laag gebruikt als tool om advertenties te genereren stamt geen enkele ervan af van de door de gebruikers bezochte websites. Daardoor, en doordat de onderliggende inhoud verborgen wordt, verstoren deze advertenties een aangename surfervaring op internet voor de gebruikers. Bijkomend verwijzen sommigen ook door naar kwaadaardige websites. Er is een grote kans dat deze sites besmettelijke inhoud zullen bevatten. Door het klikken op de advertenties riskeren gebruikers dus besmettingen met adware of malware. Het is ook de moeite te vermelden dat de informatie verzameld door Royal Raid (IP adressen, unieke identificatienummers, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, ingegeven zoekopdrachten) kunnen persoonlijk identificeerbaar zijn. Hierdoor is het de moeite waardt te vermelden dat na het verzamelen van de informatie de ontwikkelaars van Royl Raid deze delen met derde die ze wellicht gebruiken (de persoonlijke gegevens dan toch) om inkomsten te genereren. Het bespioneren van persoonlijke data kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of identiteitsdiefstal zelfs. Om deze redenen zou Royal Raid zo snel mogelijk moeten verwijderd worden.

Royal Raid privacverklaring aangaande dataverzameling:

We delen of verkopen je niet publieke persoonlijke informatie enkel met niet-geaffilieerde derden wanneer we geloven dat dit is toegelaten door dit privacybeleid of door uzelf. Bijkomend kan het bedrijf je persoonlijke informatie ook verkopen aan onze moeder- dochter of geaffilieerde bedrijven en dat zonder enige beperking.

Er bestaan tientallen mogelijk ongewenste programma's ontworpen door SuperWeb LLC, en ze zijn allemaal compleet identiek. Bijvoorbeeld Triangle Trail, Fresh Outlook, SmartShop, Bronze Aid. Zelfs al beloven deze applicaties de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren, geen ervan doet dat werkelijk. Apps zoals Royal Raid werden ontwikkeld om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Het enige wat deze apps dan ook doen is online advertenties vertonen (via een 'Pay Per Click (PPC)' advertentiemethode) en persoonlijk identificeerbare informatie verzamelen (die later verkocht wordt aan derden).

Hoe werd Royal Raid geïnstalleerd op mijn computer?

Royal Raid is gratis voor iedereen te downloaden op z'n officiële website. Het wordt echter verspreid via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' (de undercover installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere) daardoor installeert een meerderheid van de gebruikers deze applicatie zonder het te beseffen. Het probleem is dat gebruikers niet goed opletten tijdens download- en installatieprocessen. Ze slaan de meeste of alle stappen over zonder te beseffen dat frauduleuze software meestal verborgen wordt onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen. Dit soort roekeloze gedrag leidt vaak tot de onbedoelde installatie van frauduleuze software, zoals Royal Raid.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Installatie van adware-type applicaties kan gemakkelijk voorkomen worden door goed elke stap van de software download en installatie te analyseren. Gebruikers moeten altijd de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen gebruiken eerder dan 'Snel' of 'Typisch' want de meerderheid van gebundelde software is verborgen maar moet wel uitgevinkt worden. De kans is groot dat bijkomende inbegrepen software kwaadaardig zal zijn. Daardoor zou deze nooit mogen geïnstalleerd worden.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Royal Raid adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Royal Raid adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Royal Raid" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat Royal Raid advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Royal Raid adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Royal Raid advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naarr "Royal Raid", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen"

Removing Royal Raid ads from Internet Explorer step 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van royal raid adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Royal Raid advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Royal Raid", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Royal Raid advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van royal raid adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Royal Raid advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "Royal Raid".

Verwijder de Royal Raid advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van royal raid adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de royal raid adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om royal raid adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over royal raid adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9651-ads-by-royal-raid

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Royal Raid adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Royal Raid adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.