FacebookTwitterLinkedIn

Candle Jar Adware

Ook bekend als: Advertenties door Candle Jar
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Candle Jar verwijderingsinstructies

Wat is Candle Jar?

Volgens de ontwikkelaars (SuperWeb LLC) verbetert Candle Jar opmerkelijk de surfervaring van gebruikers op internet door het leveren van kortingsbonnen, speciale deals/aanbiedingen in bepaalde online winkels en het inschakelen van functies zoals prijsvergelijkingen - "We zijn gepassioneerd door het verbeteren van het internet door het leveren van de beste tools om de surfervaring te verbeteren, van zoeken op het web tot vergelijken van online deals om de beste prijzen te vinden. We hebben al onze geweldige ideeën samengebracht in het Candle Jar productpakket, een GRATIS set tools die je surfervaring... beter maken!". Hoewel op het eerste zicht deze applicatie een handige en legitieme functie lijkt te hebben wordt ze eigenlijk geklasseerd als zijnde een mogelijk ongewenst programma (PUP) en een adware. Naast de stiekeme installatie zonder toestemming van de gebruikers genereert Candle Jar ook intrusieve online advertenties en verzamelt het gegevens over het surfgedrag van z'n gebruikers.

Candle Jar adware

Gebruikers zouden moeten weten dat de informatie verzameld door deze app (IP adressen, unieke identificatie nummers, zoekopdrachten ingegeven in zoekmachines, bezochte websites, bekeken pagina's, enz.) persoonlijk identificeerbaar kan zijn. Daarenboven deelt SuperWeb LLC de verzamelde data met derden. Er is veel kans dat die ze misbruiken om er inkomsten mee te genereren. Daarom kan de aanwezigheid van Candle Jar eventueel leiden tot ernstige schendingen van de privacy of identiteitsdiefstal. Candle Jar genereert pop-ups, interstitiële, transitionele, volledige pagina-, banner-, coupon-, zoek- en andere gelijkaardige intrusieve online advertenties. Om dit te bereiken maakt het gebruik van een virtuele laag die de plaatsing toelaat van grafische inhoud van derden bovenop door de gebruikers bezochte websites. Daardoor stamt geen enkele ervan af van de door de gebruikers bezochte sites wat betekent dat ze de onderliggende inhoud verbergen. Zo storen ze een goede surfervaring op internet. Gebruikers zouden moeten weten dat een deel van deze advertenties doorverwijst naar kwaadaardige sites die waarschijnlijk besmettelijke inhoud bevatten en dus kan het klikken op de vertoonde advertenties van Candle Jar riskant zijn en verdere adware of malware besmettingen veroorzaken. Om deze reden zou je Candle Jar adware onmiddelijk moeten verwijderen.

Candle Jar privacybeleid aangaande data-inzameling:

We delen of verkopen je niet publieke persoonlijke informatie enkel met niet-geaffilieerde derden wanneer we geloven dat dit is toegelaten door dit privacybeleid of door uzelf. Bijkomend kan het bedrijf je persoonlijke informatie ook verkopen aan onze moeder- dochter of geaffilieerde bedrijven en dat zonder enige beperking.

Candle Jar is niet de enige applicatie ontwikkeld door SuperWeb LLC. In feit heeft dit bedrijf honderden compleet identieke mogelijk ongewenste programma's uitgegeven. SuperWeb LLC geeft bewust honderden identieke en toch verschillend genaamde programma's uit om de detectie door legitieme antispyware en antivirus software te voorkomen. Al deze applicaties claimen de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren. In plaats van dat te doen echter genereren de applicaties zoals Candle Jar en andere applicaties ontworpen door dit bedrijf (bvb. Outrageous Deal, Search Know, Primary Color) genereren irritante online advertenties en verzamelen ze persoonlijk identificeerbare informatie. Deze apps werden ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars en bieden dus geen echte waarde aan de gebruikers.

Hoe werd Candle Jar geïnstalleerd op mijn computer?

Elke adware ontwikkeld door SuperWeb LLC wordt verspreid als een bundel samen met andere software. Ontwikkelaars verbergen de gebundelde applicaties onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen omdat ze weten dat een grote meerderheid van de gebruikers deze sectie overslaat. Door het overhaasten van download- en installatieprocessen installeren gebruikers vaak onbedoeld mogelijk ongewenste programma's en stellen zo hun systeem aan een verder risco op besmettingen of brengen hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Je zou twee belangrijke stappen moeten nemen om de installatie van adware-type programma's te voorkomen. Ten eerste, overhaast nooit de download- en installatie van softwarze - voer deze twee processen uit met ofwel de 'Aangepaste' ofwel de 'Geavanceerde' instellingen. Wijs ten tweede alle gebundelde software af want de apps van derden zijn meestal besmettelijk.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Candle Jar adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Candle Jar adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Candle Jar" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat Candle Jar advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Candle Jar adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Candle Jar advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naarr "Candle Jar", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Candle Jar advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door candle jar dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Candle Jar  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Candle Jar", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Candle Jar advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door candle jar, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Candle Jar advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "Candle Jar".

Verwijder de Candle Jar advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door candle jar kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door candle jar, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door candle jar van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door candle jar of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9551-candle-jar-adware

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door Candle Jar QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door Candle Jar op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.