FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Middle Rush

Ook bekend als: Middle Rush adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Middle Rush verwijderingsinstructies

Wat is Middle Rush?

Middle Rush is een misleidende applicatie ontworpen door SuperWeb LLC. Volgens de ontwikkelaars verbetert Middle Rush merkbaar de surfervaring op internet door het leveren van coupons, het melden van voordeelaanbiedingen/kortingen beschikbaar op verschillende online winkels en het inschakelen van functies zoals aankoopvergelijkingen - "We zijn gepassioneerd door het verbeteren van het web en door het leveren van de beste tools om de surfervaring te verbeteren, van het zoeken op het web tot het vergelijken van voordeelaanbiedingen om de beste prijzen te vinden. We hebben onze geweldige ideeën gecombineerd in het Middle Rush productpakket, een GRATIS set tools die samenwerken om je surfervaring... beter te maken!". Deze valse claims overtuigen vaak gebruikers tot het idee dat Middle Rush een compleet legitiem programma is. Toch moeten gebruikers geïnformeerd worden dat deze app wordt verspreid als een bundel samen met andere software. Zo installeert het zichzelf zonder toestemming van de gebruikers. Daarbij moeten we ook vermelden dat Middle Rush informatie verzamelt aangaande het surfgedrag op internet en intrusieve advertenties levert.

Middle Rush adware

Middle Rush wordt ontwikkeld om IP-adressen te verzamelen, unieke identificatienummers, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's en andere gelijkaardige informatie. Het is erg belangrijk te beseffen dat deze data persoonlijk identificeerbare details kan bevatten. Na het verzamelen van de dat deelt SuperWeb LLC deze met derden. Die personen misbruiken de data vaak op verschillende manieren met als doel er inkomsten mee te genereren. Dit soort gedrag kan uiteindelijk leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. De soorten advertenties gegenereerd door Middle Rush omvatten banners, pop-ups, interstitiële, transitionele, volledige pagina-, kortingsbon- en zoekadvertenties. De meeste van deze advertenties verwijzen gebruikers door naar verschillende e-commerce websites. Toch verwijzen sommige ook door naar kwaadaardige sites. Hierdoor bestaat er een kans dat het klikken op één ervan zal leiden tot besmettingen met risicovolle adware of malware. Verder worden deze advertenties vertoond door een virtuele laag die de plaatsing van grafische inhoud door derden mogelijk makt op elke door de gebruiker bezochte website. Door het verbergen van de onderliggende inhoud verstoren de advertenties ernstig de goede surfervaring op internet van gebruikers. Om deze redenen is het ten zeerste aanbevolen de Middle Rush adware zo snel mogelijk te verwijderen.

Middle Rush privacy beleid verklaring aangaande het verzamelen van data:

We delen of verkopen je niet publieke persoonlijke informatie enkel met niet-geaffilieerde derden wanneer we geloven dat dit is toegelaten door dit privacybeleid of door uzelf. Bijkomend kan het bedrijf je persoonlijke informatie ook verkopen aan onze moeder- dochter of geaffilieerde bedrijven en dat zonder enige beperking.

De ontwikkelaars van Middle Rush hebben verschillende honderden mogelijk ongewenste programma's uitgegeven die compleet identiek zijn. Voorbeelden zijn onder andere Discovery App, Enter Voyage, Oasis Space en Astro Find. Al deze apps bieden exact dezelfde functies. Echter, noch Middle Rush noch enige andere software ontwikkeld door SuperWeb LLC biedt de eigenlijk beloofde functionaliteit. Dit bedrijf probeert zoveel mogelijk inkomsten te genereren en daardoor doen z'n producten niets anders dan advertenties vertonen en persoonlijk identificeerbare te verzamelen. Gebruiker krijgen geen toegevoegde waarde.

Hoe werd Middle Rush geïnstalleerd op mijn computer?

SuperWeb LLC verspreidt Middle Rush via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' - een undercover installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere apps. Onderzoeksresultaten bewijzen dat de installatie van mogelijk ongewenste programma's verborgen blijft. De ontwikkelaars weten dat een grote meerderheid van de gebruikers de download- en installatieprocessen overhaast en ze dus valse applicaties installeren onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Gebruikers die deze sectie overslaan installeren vaak onbedoeld frauduleuze applicaties gelijkaardig aan Middle Rush.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om de installatie van adware-achtige programma's te voorkomen zouden gebruikers erg oplettend moeten zijn tijdens de download- en installatieprocessen. Ze moeten deze twee processen goed analyseren en ofwel de 'Aangepaste' ofwel de'Geavanceerde' instellingen gebruiken. Onthou dat gebundelde software meestal vals is. Om deze reden moet je deze altijd afwijzen.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Middle Rush adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Middle Rush adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Middle Rush" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat Middle Rush advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Middle Rush adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Middle Rush advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "Middle Rush", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Middle Rush advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van middle rush adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Middle Rush advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Middle Rush", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Middle Rush advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van middle rush adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Middle Rush advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "Middle Rush".

Verwijder de Middle Rush advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van middle rush adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de middle rush adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om middle rush adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over middle rush adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9534-ads-by-middle-rush

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Middle Rush adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Middle Rush adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.