FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Temperature Scout

Ook bekend als: Temperature Scout adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Temperature Scout verwijderingsinstructies

Wat is Temperature Scout?

Temperature Scout is een misleidende applicatie ontwikkeld door Web Rodeo Inc. Het belooft een functie in te schakelen die gebruikers de laatste weersvoorspellingen levert  - "Krijg de lokale temperaturen en weersvoorspellingen direct op je computer". Hoewel bij een eerste inspectie deze app legitiem en nuttig lijkt blijkt ze al snel een mogelijk ongewenst adware-achtig programma (PUP). Na stiekeme infiltratie van het systeem begint Temperature Scout irritante online advertenties te verzamelen en verschillende aan het surfen op internet gerelateerd informatie te verzamelen.

Temperature Scout adware

Temperature Scout vertoont een grote verscheidenheid aan intrusieve online advertenties zoals pop-ups, banners, in-tekst en andere. Alle worden vertoond met een virtuele grafische laag die de plaatsing van de grafische inhoud van derden bovenop de door de gebruiker bezochte websites toelaat. Zulke advertenties verbergen de onderliggende inhoud en dus ook de surfkwaliteit op internet voor gebruikers. Ze verwijzen bovendien vaak door naar websites die besmettelijke inhoud bevatten of inhoud voor volwassenen (gore, bloed, erotiek). Daarom is het klikken op deze advertenties riskant en kan het verdere adware of malware computerbesmettingen veroorzaken. Bijkomend registreert Temperature Scout ook continu de surfactiviteit van gebruikers op internet en verzamelt het gegevens die persoonlijk identificeerbaar kunnen zijn. Het is belangrijk te weten dat IP adressen, bezochte websites, ingegeven zoekopdrachten, bekeken pagina's en andere verzamelde data later gedeeld wordt met derden die ze kunnen misbruiken om inkomsten mee te genereren. Dus kan het geïnstalleerd hebben van deze applicatie in je systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Als je je zorgen maakt om je privacy en veiligheid op internet dan zou je Temperature Scout zo snel mogelijk moeten verwijderen.

Temperature Scout privacybeleid aangaande online advertenties:

The Software start automatisch wanneer je je computer start, het loopt op de achtergrond op je pc en kan je periodiek doorverwijzen naar de websites van onze sponsors en/of andere soorten advertenties tonen (inclusief de Slider of het pop-up formaat). Door het installeren van Temperature Scout en/of het gebruik van de Software geef je Web Rodeo permissie om je af en toe advertenties te tonen.

Deze applicatie deelt veel gelijkenissen met andere adware-type programma's. Net zoals Temperature Scout claimen ook apps zoals Note-up, Pick Your Wallpapers, WeatherBug en SharPlayer de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren. Echter, adware-type applicaties werden ontwikkeld om valse beloftes te maken en zo gebruikers tot installatie te verleiden. Hun eigenlijke doel is het genereren van inkomsten door advertenties (via 'Pay Per Click (PPC)' advertentiemodel) en het verzamelen van persoonlijk identificeerbare informatie (die later gedeeld wordt met derden). Applicaties zoals Temperature Scout bieden geen waarde voor de gebruiker.

Hoe werd Temperature Scout op mijn computer geïnstalleerd?

De ontwikkelaars gebruiken een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' als een manier om Temperature Scout te installeren zonder toestemming van de gebruikers. Bundling is eigenlijk een stille installatie van bijkomende programma's samen met de reguliere. Het probleem is dat veel gebruikers de download- en installatieprocessen overhaasten. Om deze reden verbergen de ontwikkelaars frauduleuze applicaties onder de 'Aangepaste' ofwel de 'Geavanceerde' instellingen. Door het overslaan van deze sectie installeren gebruikers vaak apps gelijkend op Temperature Scout waardoor ze hun systemen blootstellen aan besmetting.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Dit kan voorkomen worden door goed zowel de download als de installatie te analyseren. Volg elke stap van deze twee processen en wijs alle aanbiedingen voor het downloaden van bijkomende apps af. Verder zou je altijd zeker moeten zijn dat je de 'Geavanceerde' of 'Persoonlijke' instellingen hebt gekozen - frauduleuze applicaties verbergen zich vaak binnen deze sectie en dus zal je door deze over te slaan de kans missen om die apps af te wijzen.

Temperature Scout adware installer configuratie:

Officiële Temperature Scout adware installer configuratie

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Temperature Scout adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Temperature Scout adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen scherm zoek je naar "Temperature Scout", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen' of "Deïnstalleren".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat Temperature Scout advertenties vertoont) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Temperature Scout adware uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Temperature Scout geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter wel gebundeld met andere browser hijackers. Daarom word je aangeraden alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Temperature Scout advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Temperature Scout advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van temperature scout adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Temperature Scout advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Temperature Scout advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van temperature scout adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Temperature Scout advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser plug-ins.

Verwijder de Temperature Scout advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van temperature scout adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de temperature scout adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om temperature scout adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over temperature scout adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9385-ads-by-temperature-scout

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Temperature Scout adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Temperature Scout adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.