FacebookTwitterLinkedIn

YellowSend - Mogelijk ongewenst programma (PUP)

Ook bekend als: YellowSend adware
Schadeniveau: Medium

YellowSend verwijderingsinstructies

Wat is YellowSend?

YellowSend presenteert zichzelf als een legitieme applicatie die gebruikers toelaat hun bestanden te delen zonder enige limieten - "Het sturen van bestanden was nooit zo eenvoudig. Sleep alle bestanden, afbeeldingen en video's naar het YellowSend-venster. Specifieer de ontvanger(s) en laat ons de rest doen. Ze zullen alles ontvangen." Door het maken van dit soort beloftes overtuigt YellowSend dat het legitieme software is. Het wordt echter geklasseerd als zijnde adware en een mogelijk ongewenst programma (PUP) omdat het systemen infiltreert zonder toestemming van de gebruikers en de surfactiviteit op internet registreert.

YellowSend adware

Anders dan andere adware-achtige applicaties genereert YellowSend geen intrusieve online advertenties. Het monitort echter wel de surfactiviteit op internet van gebruikers en verzamelt verschillend soft- en hardwaregegevens zoals IP adressen, gegevens uit de browser (bezochte websites, bekeken pagina's, cookies enz.), bank- en betalingsnformatie (zoals kredietkaartnummers en rekeningnummers) enz. Na het registreren van deze informatie delen de ontwikkelaars ze met derden die ze kunnen misbruiken om inkomsten te genereren. Sommige van deze informatie kan persoonlijk identificeerbare details bevatten en daardoor kan het geïnstalleerd hebben van YellowSend op je systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Om deze redenen raden we je ten zeerste aan YellowSend onmiddellijk te verwijderen.

YellowSend (een eerdere variant van deze adware was 'AnySend' genaamd) genereert geen advertenties. Het is echter gelijkaardig aan andere adware-achtige applicaties. Er zijn honderden mogelijk ongewenste programma's met identiek gedrag zoals bvb. DynamicWPaper, PlayGEM en ZiperFly. Deze applicaties bieden nuttige functionaliteit simpelweg om gebruikers te verleiden tot installatie. Na het infiltreren van het systeem genereren ze advertenties en verzamelen ze persoonlijk identificeerbare informatie. Applicaties zoals YellowSend worden eevoudigweg ontworpen om inkomsten voor de ontwikkelaars op te leveren, niet om waarde te bieden voor de gebruikers..

Hoe werd YellowSend geïnstalleerd op mijn computer?

De ontwikkelaars (ClickMeIn Limited) verspreiden deze applicatie via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' (de stiekeme installatie van bijkomende programma's samen met reguliere software/apps). Hierdoor infiltreert YellowSend gewoonlijk systemen zonder toestemming van de gebruikers. Veel gebruikers letten niet genoeg op bij het downloaden en installeren van software en dus verstoppen de ontwikkelaars bewust frauduleuze apps onder de 'Aangepast/geavanceerd' instellingen. Zich hier niet van bewust installeren gebruikers onbedoeld deze mogelijk ongewenste programma's wanneer ze de download/installatieprocessen overhaasten.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Deze situatie kan vermeden worden door twee eenvoudige stappen te nemen. Ten eerste selecteer je de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' download/installatie-instellingen. Verder zou je elke stap goed moeten analyseren en aanbiedingen om bijkomende programma's te installeren moeten weigeren. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid. Overhaast jezelf dus nooit bij het downloaden en installeren van software.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van de YellowSend adware:

Misleidende installatieconfiguratie voor de verspreiding van YellowSend adware

YellowSend adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van YellowSend adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

YellowSend adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

YellowSend adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "YellowSend"" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de YellowSend adware uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde YellowSend geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter wel gebundeld met andere browser hijackers. Daarom word je aangeraden alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de YellowSend advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en klik op "Verwijderen".

Verwijder de YellowSend advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van yellowsend adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de YellowSend  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de YellowSend advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van yellowsend adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de YellowSend advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder recent geïnstalleerde en verdacht lijkende add-ons.

Verwijder de YellowSend advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van yellowsend adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de yellowsend adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9341-yellowsend-pup

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
YellowSend adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van YellowSend adware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met YellowSend adware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.