FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Content Defender

Ook bekend als: Content Defender adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Content Defender verwijderingsinstructies

Wat is Content Defender?

Content Defender (gemaakt door Artex management S.A.) is een mogelijk ongewenst programma (PUP) dat claimt computers te helpen beschermen tegen kwaadaardige inhoud -  "Content Defender is een tool die werd ontworpen om je pc tegen ongewenste en kwaadaardige content te beschermen. Ons team van ontwikkelaars heeft hard gewerkt om je het meest recente contentbeschermingssysteem te leveren." Hoewel deze claims sommige computergebruikers kunnen misleiden tot het idee dat Content Defender een legitieme en nuttige app is, is het eigenlijk geklasseerd als een adware. Dit mogelijk ongewenste programma (PUP) infiltreert gewoonlijk systemen zonder toestemming van de gebruikers. Volgend op een succesvolle installatie vertoont Content Defender intrusieve online advertenties en verzamelt het verschillende aan het surfen op internet gerelateerde gegevens.

Content Defender adware

Deze adware genereert een heel gamma aan advertenties waaronder in-text links, banners, coupons, verschillende e-commerce aanbiedingen enz. Om dit te bereiken gebruiken de ontwikkelaars van Content Defender (Artex Management S.A.) een virtuele laag die de plaatsing van gelijk welke grafische inhoud bovenop de bezochte websites toelaat. Hoewel de meeste van deze advertenties doorverwijzen naar sites van online winkels en andere e-commerces bestaat er een grote kans dat sommige daarvan zullen doorverwijzen naar frauduleuze websites die besmettelijke inhoud bevatten. Het klikken op de advertenties kan resulteren in risicovolle besmettingen met adware of malware. Deze zijn niet afkomstig van de bezochte websites en verbergen de onderliggende inhoud waardoor ze de surfervaring op internet ernstig verstoren. Een ander nadeel van Content Defender is de registratie van allerlei gegevens. Content Defender verzamelt Internet Protocol (IP) adressen, de naam van de internetaanbieder (ISP), computerinformatie (CPU, besturingssysteel enz.), gegevens uit de browser (bezochte websites, bekeken pagina's, ingegeven zoekopdrachten enz.) en andere gelijkaardige informatie die persoonlijk identificeerbare details kan bevatten. De verzamelde informatie wordt later gedeeld met derden die ze kunnen misbruiken om inkomsten te genereren. Om deze reden is het geïnstalleerd hebben van Content Defender op je systeem een mogelijke oorzaak van schendingen van je privacy. We bevelen ten zeerste aan dat je deze adware onmiddelijk verwijderd.

Content Defender privacybeleid aangaande het delen van informatie:

We kunnen je informatie delen met anderen omwille van volgende redenen: het leveren van de Diensten via Onze technologie, Onze geaffillieerden, dienstverleners en/of zakelijke partners. Als het eigendom of management van onze Diensten wordt overgedragen aan een andere entiteit als gevolg van een fusie of overname. We mogen je informatie delen met geaffilieerde bedrijven zoals dochter- of zusterbedrijven en moederbedrijven om de diensten die onze geaffilieerden aanbieden en leveren te verbeteren. 

Er zijn honderden mogelijk ongewenste applicaties die identiek zijn aan Content Defender waaronder Shoppr, Oasis Space en High Stairs. Deze apps bieden nuttige functies om gebruikers te verleiden tot instalatie. Eens geïnstalleerd bieden noch Content Defender noch enige andere adware de beloofde functies. Het doel van deze mogelijk ongewenste programma's is het genereren van inkomsten door het leveren van advertenties e het delen van persoonlijk identificeerbare informatie.

Hoe werd Content Defender geïnstalleerd op mijn computer?

Content Defender infiltreert vaak stiekem systemen tijdens de download of installatie van andere software. Deze misleidende software marketing mehode wordt 'bundling' genoemd. De ontwikkelaars weten dat de meeste gebruikers niet goed opletten tijdens het downloaden en installeren van software en hierom verbergen ze frauduleuze applicaties zoals Content Defender onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Door het overhaasten van deze processen en het overslaan van deze sectie installeren gebruikers vaak onbedoeld frauduleuze applicaties en stellen ze hun systemen bloot aan een verder risico op besmetting.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Dit soort computerbesmetting kan voorkomen worden door nauwgezet de download- en installatieprocedures te analyseren. Volg elke stap op en weiger aanbiedingen om software te downloaden of te installeren. Verder kan een compleet veilige download en installatie enkel uitgevoerd worden via de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' opties - sla deze sectie nooit over want ze zal alle verborgen applicaties bevatten en is dus je enige kans om deze af te wijzen. 

Content defender adware installer configuratie:

content defender adware installer configuratie

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Content Defender adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

content defender adware  verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Content Defender"" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat Sonic Search advertenties vertoont) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Content Defender adware uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Content Defender geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter wel gebundeld met andere browser hijackers. Daarom word je aangeraden alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Content Defender advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Content Defender advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van content defender adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Content Defender advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Content Defender advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van content defender adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Content Defender advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder recent geïnstalleerde en verdacht lijkende add-ons.

Verwijder de Content Defender advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van content defender adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de content defender adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om content defender adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over content defender adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9312-ads-by-content-defender

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Content Defender adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Content Defender adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.