FacebookTwitterLinkedIn

SaveDeals Advertenties

Ook bekend als: SaveDeals adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

SaveDeals verwijderingsinstructies

Wat is SaveDeals?

Een mogelijk ongewenst programma (PUP) genaamd SaveDeals belooft gebruikers tijd en geld te laten besparen door hen kortingsbonnen te leveren en speciale voordeelaanbiedingen/kortingen te tonen die beschikbaar zijn in verschillende online winkels. Sommige gebruikers kunnen denken dat deze applicatie gepast en handig is, niettemin wordt SaveDeals eigenlijk beschouwd als een adware. Na infiltrering van het systeem zonder toestemming genereert SaveDeals een groot aantal verschillende online advertenties en verzamelt het gegevens over de surfactiviteit van gebruikers op internet. 

SaveDeals adware

Hoewel SaveDeals claimt voordeelaanbiedingen en promoties te tonen genereert het eigenlijk misleidende online advertenties. Aankoopvergelijkingen, coupons, pop-ups, banners - al deze advertenties kunnen op het eerste zicht onschadelijk lijken. Gebruikers zouden echter moete weten dat sommige van deze advertenties doorverwijzen naar kwaadaardige sites. Daardoor kan het klikken op deze advertenties dus leiden tot verdere besmettingen met adware of malware. We vermelden terloops ook dat veel van de vertoonde advertenties de inhoud van de bezochte websites verbergen en zo de surfervaring van gebruikers op internet merkelijk hinderen. Al dit wordt gedaan via een virtuele laag die ontwikkelaars toelaat grafische inhoud van derden bovenop de door de gebruikers bezochte sites te projecteren. Ook belangrijk om te weten is dat SaveDeals veel gegevens verzamelt. Het monitort continu de surfactiviteit van gebruikers op internet en verzamelt verschillende soorten gegevens die persoonlijk identificeerbaar zouden kunnen zijn. Wees je ervan bewust dat IP adressen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere verzamelde data later gedeeld wordt met derden. Dit betekent dat het geïnstalleerd hebben van SaveDeals op je systeem de oorzaak kan zijn van verschillende soorten schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Als je je zorgen maakt over je privacy en je veiligheid op internet dan zou je de SaveDeals adware onmiddelijk moeten verwijderen.

Er zijn honderden mogelijk ongewenste programma's die exact dezelfde functies aanbieden. Hoewel OpedBrowsrVersion WikiTime, Shoppr en FunFeedr er net uitzien als legitieme SaveDeals biedt geen ervan de eigenlijk beloofde functies. SaveDeals en andere adware-achtige applicaties worden ontworpen om inkomsten op televeren voor de ontwikkelaars via het 'Pay Per Click (PPC)' advertentiemodel en voor het verzamelen van diverse gegevens (die later gedeeld worden met derden in ruil voor geld). Om deze reden bieden ze compleet geen waarde voor de gebruiker. 

Hoe werd SaveDeals geïnstalleerd op mijn computer?

SaveDeals wordt meest waarschijnlijk verspreid via een bundel samen met andere software (gewoonlijk gratis). De reden waarom het bundelen van applicaties zo'n populaire verspreidingsmethode is is de onoplettendheid van gebruikers tijdens de download en installatie van software. De meeste gebruikers beseffen niet dat ontwikkelaars bewust frauduleuze applicaties verstoppen onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Hierdoor overhaasten ze roekeloos de download en installatieprocessen, slaan de meeste stappen over en installeren ze onbedoeld apps zoals SaveDeals waardoor ze hun systemen blootstellen aan extra risico's op besmetting.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Elke software zou moeten gedownload en geïnstalleerd worden met grote oplettendheid. Verzeker je ervan altijd de 'Aangepast' of 'Geavanceerde' instellingen te kiezen want het is erg belangrijk elke stap van deze twee processen te volgen. Door het overslaan van deze sectie zal je de kans missen om de gebundelde apps te zien en af te wijzen. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid dus zou je nooit de download- of installatieprocessen mogen overhaasten. 

Intrusieve online advertenties gegenereerd door de SaveDeals adware (aangeduid als 'Ads by SaveDeals'):

SaveDeals genereert intrusieve coupon advertenties (voorbeeld 1) SaveDeals genereert intrusieve advertenties (voorbeeld 2) SaveDeals genereert intrusieve kortingsbonadvertenties (voorbeeld 3)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

SaveDeals adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

SaveDeals adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "SaveDeals" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat SaveDeals advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de SaveDeals adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de SaveDeals advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar  "SaveDeals", selecteer deze en schakel hem uit.

Verwijder de SaveDeals advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van savedeals adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de SaveDeals advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "SaveDeals", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de SaveDeals advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van savedeals adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de SaveDeals advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "SaveDeals".

Verwijder de SaveDeals advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van savedeals adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de savedeals adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om savedeals adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over savedeals adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9337-savedeals-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
SaveDeals adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van SaveDeals adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.