FacebookTwitterLinkedIn

AllDaySale Advertenties

Ook bekend als: AllDaySale adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

AllDaySale verwijderingsinstructies

Wat is AllDaySale?

AllDaySale is een bijgewerkte versie van de CutThePrice adware. Volgens de ontwikkelaarsi helpt AllDaySale gebruikers tijd en geld te besparen tijdens het online shoppen - "Gebruik de AllDaySale browser add on en begin vandaag te shoppen zonder je financieel te raken. Het is de complete online shopping tool die je het ultieme voordeel geeft dat je de beste aanbiedingen, kortingen en promoties kan bekijken van al je favoriete online shopping sites." Gebruikrs verleid door deze claims denken misschien dat AllDaySalen een compleet legitieme browser plug-in is. Niettemin  moeten ze weten dat dit eigenlijk geklasseerd staat als een mogelijk ongewenst programma (PUP) en een adware. Niet enkel infiltreert deze het systeem zonder de gebruikers om toestemming te vragen maar het vertoont ook intrusieve online advertenties en verzamelt verschillende gegevens..

AllDaySale adware

De applicatie vertoont kortingsbonnen, prijsvergelijkingen, banners en andere gelijkaardige advertenties (meestal aangeduid als 'Ads by AllDaySale'). Merk op dat deze advertenties niet afkomstig zijn van de door de gebruikers bezochtes sites maar dat ze de onderliggende inhoud verbergen en zo de goede surfervaring op internet hinderen. Bijkomend zouden gebruikers moeten geïnformeerd worden dat sommige van deze advertenties doorverwijzen naar frauduleuze websites en zo ontstaat er een risico dat het klikken op deze advertenties zal leiden tot verdere computerbesmettingen. Dit wordt allemaal gedaan via een virtuele laag die de ontwikkelaars toelaat elke grafische inhoud over de door de gebruikers bezochte sites te plaatsen. Het is ook de moeite waard te vermelden dat AllDaySale de surfactiviteit op internet volgt en verschillende gegevens verzamelt die persoonlijk identificeerbare details bevatten. Hoewel het kan lijken dat IP (Internet Protocol) adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, ingegeven zoekopdrachten en andere verzamelde data onbelangrijk zijn kunnen ze eigenlijk informatie bevatten zoals PayPal of bankrekening-nummers logins en paswoorden. Het probleem is dat de verzamelde data later gedeeld wordt met derden en dat de aanwezigheid van AllDaySale dus eventueel kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy. Om deze reden is het ten zeerste aanbevolen deze app te verwijderen.

AllDaySale is erg gelijkaardig aan andere applicaties die ook claimen dat ze de gebruikers tijd en geld laten besparen, bijvoorbeeld Awesome Shopper, BitSaveForYou, DownSave, TidyNetwork, BrowsrApVs. Merk op dat elke adware-achtige applicatie gebruikers belooft dat ze de surfkwaliteit op internet zal verbeteren door bepaalde functies in te schakelen. Echter, deze claims zijn slechts pogingen om de indruk te geven dat ze legitiem en handig zijn. Het eigenlijke doel van applicaties zoals AllDaySale is systemen te infiltreren en intrusieve online advertenties te vertonen naast persoonlijke informatie te verzamelen. Deze apps werden ontworpen om inkomsten voor de ontwikkelaars te genereren, ze bieden dus geen toegevoegde waarde voor de gebruiker.

Hoe werd AllDaySale geïnstalleerd op mijn computer?

Deze browser add-on infiltreert het systeem door gebruik te maken van een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling'. Deze methode is in de basis een installatie op stiekeme wijzen van software van derden samen met de reguliere software. De ontwikkelaars verbergen vaak applicaties zoals AllDaySale onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen en doordat de meeste gebruikers niet goed opletten bij het downloaden en installeren van software is het bundelen van applicaties erg effectief. Het probleem is dat de meeste gebruikers zich er niet van bewust zijn dat mogelijk ongewenste programma's eigenlijk worden verborgen. Hierdooor overhaasten ze roekeloos de download- en installatieprocessen en stellen zo hun systeem bloot aan besmetting en ongewenste installatie van valse apps.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Er zijn twee eenvoudige stappen die je zou kunnen nemen om adware-achtige besmettingen te voorkomen. Ten eerste let je altijd goed op bij het downloaden en installeren van applicaties, volg elke stap en weiger alle aanbiedingen om software van derden te installeren. Verder zou je altijd de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen moeten gebruiken tijdens deze processen want frauduleuze applicaties worden vaak verborgen en door het overslaan van deze sectie zal je niet in staat zijn ze te annuleren.

Misleidende gratis software installers gebruikt voor de verspreiding van de AllDaySale adware:

Misleidende gratis software installer die de AllDaySale adware bundelt (voorbeeld 1) Misleidende gratis software installer die de AllDaySale adware bundelt (voorbeeld 2) Misleidende gratis software installer die de AllDaySale adware bundelt (voorbeeld 3) Misleidende gratis software installer die de AllDaySale adware bundelt (voorbeeld 4)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

AllDaySale adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

AllDaySale adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "AllDaySale"" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat AllDaySale advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de AllDaySale adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de AllDaySale advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar  "AllDaySale", selecteer deze en en schakel hem uit.

Verwijder de AllDaySale advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van alldaysale adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de AllDaySale  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "AllDaySale", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de AllDaySale advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van alldaysale adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de AllDaySale advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "AllDaySale".

Verwijder de AllDaySale advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van alldaysale adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de alldaysale adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om alldaysale adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over alldaysale adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9290-alldaysale-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
AllDaySale adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van AllDaySale adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.