FacebookTwitterLinkedIn

Ads by MixVideoPlayer

Ook bekend als: MixVideoPlayer adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

MixVideoPlayer verwijderingsinstructies

Wat is MixVideoPlayer?

MixVideoPlayer is een mogelijk ongewenst programma dat zichzelf presenteert als een applicatie die toelaat op een gemakkelijke manier verschillende video's van YouTube, de harde schijf van de gebruiker en andere streaming video websites in een afspeellijst te mixen. Dit soort applicaties lijken gewoonlijk handig en gepast maar gebruikers zouden moeten geïnformeerd worden dat MixVideoPlayer eigenlijk beschouwd wordt als zijnde adware. Deze associaties worden gemaakt doordat een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' gebruikt wordt (om stieme bijkomende programma's te installeren samen met de gekozen software) door de ontwikkelaars, SoftForce LLC, die MixVideoPlayer verspreiden. Zo installeert een grote meerderheid van de gebruikers ongewenst MixVideoPlayer tijdens het downloaden van gratis software vanaf freeware download websites.

MixVideoPlayer infiltreert internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) en begint dan verscheidene advertenties te genereren zoals artikel-, link-, grafische of video-advertenties (en andere). Daarbij komt dat de app informatie verzamelt over de software en hardware zoals: besturingssysteem, geïnstalleerde applicaties, IP adressen, soort browser die gebruikt wordt, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, cookies enz. Om deze redenen kan de aanwezigheid van MixVideoPlayer niet alleen ernstige privacyschendingen veroorzaken maar ook besmettingen met malware en adware. Het is aanbevolen deze adware te verwijderen.

MixVideoPlayer adware

Er bestaat een lange lijst aan applicaties die lijken op MixVideoPlayer. Zelfs als MedPlayerNewVersion, Webplayer, RadPlayer, Winner Media Player, FlashBeat en GUPlayer slechts enkele voorbeelden zijn naast veel anderen, toch biedt geen enkele daarvan echte waarde. MixVideoPlayer en andere adware wordt eigenlijk ontwikkeld om inkomsten te genereren door het vertonen van intrusieve online advertenties en het delen van de verzamelde data met externe partijen. Onderzoek toonde aan dat een grote hoeveelheid mogelijk ongewenste programma's verspreid wordt via installers (ook genaamd 'download managers', 'download cliënten', enz.) op freeware download websites. De vermelde applicaties worden gebruikt als tools om deze websites geld te helpen verdienen met hun gratis diensten en webverkeer. Dat komt omdat elke gebruker die gratis software wil downloaden aanbiedingen krijgt om bijkomende applicaties te installeren. Zelfs als de ontwikkelaars stellen dat de gepromote apps '100% legitiem en virusvrij' zijn leidt het roekeloos downloaden en installeren van freeware gewoonlijk tot besmettingen met adware of malware. Im dit te voorkomen is het belangrijk elke stap in de gratis software download procedure te controleren en alle bijkomende programma's uit te vinken. Daarbij zou elke installatie van reeds gedownloade software moeten uitgevoerd worden met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen omdat dit de gebruiker zal toelaten de gebundelde applicaties uit te vinken. Volg deze verwijderingsgids en elimineer de advertenties veroorzaakt door MixVideoPlayer.

MixVideoPlayer adware installer configuratie:

MixVideoPlayer adware installer

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

MixVideoPlayer adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

MixVideoPlayer adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "MixVideoPlayer", selecteer deze verwijzing en klik op 'Deïnstalleren' of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat MixVideoPlayer advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de MixVideoPlayer adware uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde MixVideoPlayer geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter wel gebundeld met andere browser hijackers. Daarom word je aangeraden alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de MixVideoPlayer advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies  en schakel deze uit.

Verwijder de MixVideoPlayer advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van mixvideoplayer adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de MixVideoPlayer  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de MixVideoPlayer advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van mixvideoplayer adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de MixVideoPlayer advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser plug-ins.

Verwijder de MixVideoPlayer advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mixvideoplayer adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de mixvideoplayer adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om mixvideoplayer adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over mixvideoplayer adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8738-ads-by-mixvideoplayer

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
MixVideoPlayer adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van MixVideoPlayer adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.