FacebookTwitterLinkedIn

PennyBee Advertenties

Ook bekend als: PennyBee Adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

PennyBee verwijderingsinstructies

Wat is PennyBee?

Ontwikkeld door Pay By Ads LTD, is Penny Bee een frauduleuze browser extensie die claimt tijd en geld te laten besparen door coupons, prijsvergelijkingen en speciale voordeelaanbiedingen/kortingen te tonen op shopping websites. Hoewel zulke functionaliteit legitiem kan lijken zou je je ervan bewust moeten zijn dat PennyBee geklasseerd wordt als zijnde adware of een mogelijk ongewenste applicatie omdat het een misleidende software marketing methode gebruikt genaamd 'bundling' (de stiekeme installatie van bijkomende applicaties samen met de gekozen software) om zichzelf op de internet browsers van gebruikers te kunnen installeren zonder toestemming. Na succesvolle infiltratie van Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox, genereert PennyBee intrusieve online advertenties waaronde banners, gesponsorde links, in-text, interstitiële en pop-up advertenties. Het is waarschijnlijk dat het klikken op deze advertenties zal leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware.

Verder volgt deze mogelijk ongewenste browser extensie constant de surfactiviteit van gebruikers op internet doordat verschillende gegevens worden verzameld die persoonlijk identificeerbaar kunnen zijn. Bijvoorbeeld: ingegeven zoekopdrachten, bezochte URL's, bekeken pagina's, cookies, Internet Protocol (IP) adressen, geografische locaties en andere gelijkaardige details. Dit gedrag kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal en daarom is het ten zeerste aanbevolen de PennyBee adware uit je internet browsers te verwijderen. Deze frauduleuze browser extensie is gelijkaardig aan andere mogelijk ongewenste applicaties (zoals RopeInSavings, Majestic Coupons en Savings Champion) die claimenj de surfactiviteit van gebruikers op internet te verbeteren door het inschakelen van bepaalde functies. Geen ervan biedt echte waarde voor de gebruiker - hun doel is het genereren van inkomsten door het tonen van intrusieve online advertenties. Tijdens het onderzoek werd PennyBee verspreid via valse downloads (Java updates, browser updates, etc.) en gratis software 'download managers' gebruikt door freeware download websites.

PennyBee virus

De meeste gebruikers besmetten hun computer onbedoeld doordat ze software downloaden vanaf freeware download websites zoals download.com, softonic.com, soft32.com en vele andere. Kleine download-programma's (download managers) worden gebruikt om geld te verdienen met de gratis diensten van deze websites doordat ze de installatie aanbieden van gepromote browser extensies samen met de gekozen gratis software. Hierdoor resulteert het roekeloos downloaden van freeware vaak in besmettingen met adware of malware. Dit kan voorkomen worden door goed elke stap in het freeware download proces te controleren en door op 'Afwijzen' te klikken wanneer de installatie van bijkomende programma's wordt aangeboden. Verder zouden internetgebruikers die gedownloade software hebben geïnstalleerd altijd de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' installatie-opties moeten kiezen. Dit zal alle verborge applicaties die mee opgelijst staan voor installatie aan het licht brengen en zal je de kans bieden deze af te wijzen. Als je reeds PennyBee geïnstalleerd hebt en nu "Ads by PennyBee" advertenties ziet tijdens het surfen op internet, volg dan deze verwijderingsgids en elimineer de PennyBee adware uit je Internet browsers.

PennyBee Adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van PennyBee Adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

PennyBee adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PennyBee adware verwijdering via Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "playnowradio", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste programma's (dat PennyBee advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de PennyBee advertenties uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de PennyBee advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar 'PennyBee', selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen". 

Verwijder de PennyBee advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van pennybee adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de PennyBee advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "PennyBee", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de PennyBee advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van pennybee adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de PennyBee advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "PennyBee".

Verwijder de PennyBee advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van pennybee adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de pennybee adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om pennybee adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over pennybee adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7995-pennybee-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
PennyBee Adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van PennyBee Adware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met PennyBee Adware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.