FacebookTwitterLinkedIn

Ads by Crime Watch

Ook bekend als: Crime Watch adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Crime Watch adware verwijderingsinstructies

Wat is Crime Watch?

Gemaakt door Mathematical Applications, is Crime Watch een frauduleuze browser extensie die claimt gebruikers het laatste nieuws te leveren over wereldwijd gepleegde misdaden. Hoewel zo'n functionaliteit legitiem en nuttig kan lijken zou je je ervan bewust moeten zijn dat Crime Watch geklasseerd wordt als zijnde adware of een mogelijk ongewenst programma (PUP). Deze associaties worden gemaakt doordat een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' wordt gebruikt door de ontwikkelaars om zo Crime Watch op Internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) te kunnen installeren zonder toestemming van de gebruikers. Bundelen is een manier om in het geheim applicaties te verspreiden samen met andere software en daardoor installeren gebruikers Crime Watch vaak onbedoeld tijdens het downloaden van software via freeware download websites.

Na successvolle infiltratie van de internet browsers genereert Crime Watch intrusieve online advertenties zoals banners, pop-up/under, interstitiële en intekst- advertenties. Het is erg waarschijnlijk dat het klikken op deze advertenties gegenereerd door de frauduleuze applicaties zal leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware. Bijkomend bespioneert dit mogelijk ongewenste programma ook gebruikers terwijl ze op internet surfen door het verzamelen van verscheidene soft- en hardwareinformatie die persoonlijk identificeerbaar kan zijn. Bijvoorbeeld: Internet Protocol (IP) adressen (om de geolocatie te bepalen), besturingssystemen, unieke identificatie nummers, browser types en data (URL's van bezochte websites, ingegeven zoekopdrachten in zoekmachines, bekeken pagina's enz.) en andere gelijkaardige data. Wees je ervan bewust dat er ernstige privacyschendingen of identiteitsdiefstal kan optreden als gevolg van dit bespioneren. Je wordt ten zeerste aangeraden Crime Watch uit je internet browsers te deïnstalleren.

Crime Watch adware

Crime Watch is gelijkaardig aan andere frauduleuze applicaties die bundelen gebruiken als installatiemethode. Security Alert, Breaking News Alert en TornPlusTV zijn slechts enkele voorbeelden naast vele andere. Noch Crime Watch noch enige andere van deze applicaties bieden echte toegevoegde waarde voor de gebruiker - hun doel is het genereren van inkomsten door het tonen van intrusieve online advertenties en het delen van de verzamelde data met externe partijen. Onderzoek toont aan dat de meeste adware wordt verspreid via kleine programma's (zogenaamde 'installers', 'download cliënten', 'download managers' enz.) gebruikt door freeware download websites zoals download.com, softonic.com, and soft32.com. Download programma's worden gebruikt om geld te verdienen aan de gratis diensten en het webverkeer van deze websites door het aanbieden van de installatie van geadverteerde (volgens de ontwikkelaars '100% legitieme en virusvrije') browser plug-ins samen met de gekozen gratis software. Hierdoor leidt het roekeloos downloaden en installeren van freeware gemakkelijk tot besmettingen met adware of malware. Om de installatie van Crime Watch of andere gelijkaardige adware te voorkomen let je best goed op met het downloaden van gratis software en aanvaard je nooit de installatie van bijkomende aangeboden programma's. Bijkomend zou software gedownload van het internet moeten geïnstalleerd worden met de 'Bijomende' of 'Aangepaste' installatie-opties, dit zal alle verborgen applicaties die mee opgelijst staan voor installatie aan het licht brengen en je zal de kans krijgen deze te weigeren. Als je Crime Watch reeds geïnstalleerd hebt en je nu intrusieve advertenties ziet tijdens het surfen op internet volg dan de instructies hieronder om deze adware uit je internet browsers te verwijderen.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van de Crime Watch adware:

crimewatch adware installer

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Crime Watch adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

crimewatch adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Crime Watch", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat Crime Watch advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Crime Watch adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Crime Watch advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar "Crime Watch", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Crime Watch advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van crime watch adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Crime Watch advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon  Google Chrome options icon  (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Crime Watch", selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Crime Watch advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van crime watch adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Crime Watch advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je  "Crime Watch".

Verwijder de Crime Watch advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van crime watch adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de crime watch adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om crime watch adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over crime watch adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8489-ads-by-crime-watch

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Crime Watch adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Crime Watch adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.