BrowserProtector Advertenties

Ook bekend als: Browser Protector virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

BrowserProtector verwijderingsinstructies

Wat is BrowserProtector?

Ontwikkeld door een bedrijf genaamd 'Intriguing Apps', is BrowserProtector een frauduleuze browser extensie die claimt gebruikers te beschermen tijdens het surfen door spyware en malware besmettingen te voorkomen op kwaadaardige websites. Hoewel deze browser add-on legitiem en nuttig kan lijken zou je je ervan bewust moeten zijn dat het geklasseerd wordt als zijnde adware of een mogelijk ongewenst programma (PUP) omdat het een misleidende software marketing methode gebruikt genaamd 'bundling' (de stiekeme installatie van bijkomende applicaties samen met de gekozen software) om zich op browsers te installeren zonder toestemming van de gebruiker. Volgend op succesvolle infiltratie van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome begint Browser Protector intrusieve online advertenties te genereren en de surfactiviteiten van gebruikers op internet te volgen.

Deze intrusieve advertenties omvatten onder andere coupons, banners, interstitiële advertenties, pop-ups, gerichte video's en aanbiedingen voor downloads van andere frauduleuze browser plug-ins die ook moet beschouwd worden als adware. Er is een grote kans dat het klikken op deze advertenties zal leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware. Verder monitort dit mogelijk ongewenste programma ook constant de surfactiviteiten van gebruikers op internet door het registreren van verschillende hard- en softwareinformatie waaronder IP adressen, geo-locaties, unieke identificatie nummmers, zoekopdrachten ingegeven in zoekmachines (Bing, Google enz), bezochte website URL's, bekeken pagina's en andere gelijkaardige details die tot persoonlijke identifcatie kunnen leiden. BrowserProtector is gelijkaardig aan andere mogelijk ongewenste browser add-ons. Browser Guard, Browser Secure, Protect Surf, en Surf Safely zijn slechts enkele van de voorbeelden naast vele andere. Geen enkele daarvan biedt enige toegevoegde waarde voor de gebruiker - hun doel is het genereren van inkomsten door het tonen van intrusieve online advertenties. Het gedrag van deze mogelijk ongewenste programma's kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy en identiteitsdiefstal en daarom is het aan te raden de BrowserProtection adware uit je internet browsers te verwijderen.

BrowserProtector adware

Op het moment van onderzoek werd BrowserProtector verspreid via verschillende kanalen bijvoorbeeld: valse downloads (Java updates, browser updates, enz.) en andere mogelijk ongewenste programma's zoals Browser Guardian, Safe Browse, en aan coupons en kortingen gerelateerde adware. BrowserProtector wordt vooral verspreid tijdens het downloaden van gratis software via kleine programma's genaamd 'download managers' op freeware download websites waaronder download.com, soft32.com en softonic.com. Download managers worden gebruikt als geldmachine voor de gratis diensten van deze websites omdat ze de installatie aanbieden van gepromote (volgens Intriguing Apps, '100% virusvrije') browser extensies samen met de gekozen gratis software. Hierdoor kan het roekeloos downloaden en installeren van freeware gemakkelijk leiden tot besmettingen met malware. De installatie van BrowserProtector of andere mogelijk ongewenste applicaties kan voorkomen worden door goed op te letten bij elke stap van het gratis software download proces en door op 'Weigeren' te klikken wanneer de installatie van bijkomende programma's wordt aangeboden. Als je gedownloade software wil installeren selecteer dan de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' installatie-opties - dit zal alle gebundelde applicaties die mee op de lijst voor installatie staan duidelijk maken en je zal deze kunnen weigeren. Als je de BrowserProtector adware reeds geïnstalleerd heb volg dan deze verwijderingsgids om het uit je internet browsers te verwijderen.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van de BrowserProtector adware:

browserprotector adware installer

Browser Protector adware genereert intrusieve online advertenties ('Ad by BrowserProtector'):

browserprotector adware genereert intrusieve online advertenties

Browser Protector virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Browser Protector virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

BrowserProtector adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

browserprotector adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "BrowserProtector" (of andere mogelijk ongewenste applicaties, op het moment van onderzoek werden de BrowserProtector advertenties veroorzaakt door verschillende adware die kortingsbonnen genereerde), selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat BrowserProtector advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de BrowserProtector adware uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de BrowserProtector advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar 'BrowserProtector', selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen". Merk op dat de BrowserProtector advertenties ook kunnen veroorzaakt worden door andere adware. In het Add-ons beheren scherm verwijder je daarom alle verdachte verwijzingen.

Verwijder de BrowserProtector advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van browser protector virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de BrowserProtector advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "BrowserProtector", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon. Merk op dat de BrowserProtector advertenties ook kunnen veroorzaakt worden door andere adware. In het "Extensies" scherm van Google Chrome verwijder je daarom alle verdachte verwijzingen.

Verwijder de BrowserProtector advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van browser protector virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de BrowserProtector advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "BrowserProtector". Merk op dat de BrowserProtector advertenties ook kunnen gegenereerd worden door andere adware. In het "Add-ons Manager' scherm verwijder je daarom alle verdachte browser add-ons.

Verwijder de BrowserProtector advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van browser protector virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de browser protector virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om browser protector virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over browser protector virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8093-browser-protector-ads

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Browser Protector virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Browser Protector virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Browser Protector virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.