FacebookTwitterLinkedIn

Web Protect Virus

Ook bekend als: WebProtectApp Virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Web Protect virus verwijderingsinstructies

Wat is Web Protect?

Gemaakt door Objectify Media, Inc., belooft het Web Protect programma om de surfactiviteit van gebruikers op internet te verbeteren door het tonen van notificaties over kwaadaardige of phishing websites. De Web Protect applicatie is compatibel met Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox. Hoewel zulke functionaliteit legitiem kan lijken zouden computergebruikers zich ervan bewust moeten zijn dat het programma geklasseerd wordt als zijnde adware of een mogelijk ongewenste applicatie. De ontwikkelaars van dit programma gebruiken een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' en daardoor installeren de meeste gebruikers het onbedoeld en zonder hun toestemming.

Na succesvolle infiltratie genereert deze software verschillende intrusieve advertenties van externe partijen zoals bijvoorbeeld banners, pop-ups, kortingsbonnen en intekst advertenties. Bijkomend volgt deze adware de surfactiviteit van gebruikers op internet door het opslaan van de domeinnamen van alle bezochte pagina's, de advertenties die op deze pagina's verschijnen, de advertenties waar door gebruikers op geklikt wordt en andere informatie over de computer en het webgebruik. In feite biedt Web Protect geen enkele toegevoegde waarde - het hoofddoel ervan is inkomsten te verdienen door het leveren van irritante online advertenties. De aanwezigheid van deze adware op je systeem kan leiden tot besmettingen met malware en schendingen van de privacy en daarom is het aan te raden dit mogelijk ongewenste programma van je computer te verwijderen.

Web Protect virus

Op het moment van onderzoek werd de Web Protect adware verspreid via misleidende 'download cliënten' en valse downloads (valse Java updates, valse browser updates enz.) In de meeste gevallen installeren internetgebruikers dit programma onbedoeld en zonder hun toestemming. Web Protect is gelijkaardig aan andere mogelijk ongewenste applicaties die de computers van gebruikers infiltreren via freeware downloads. Voorbeelden zijn onder andere Remarkit, HQ Video Professional en de GigaClicks Crawler. Om de installatie van deze mogelijk ongewenste programma's te vermijden zou je erg oplettend moeten zijn met het downloaden en installeren van gratis software. Als je download beheerd wordt door een download cliënt weiger dan de installatie van geadverteerde browser plug-ins en applicaties. Bij het installeren van gedownloade gratis programma's kies je best de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' installatie-opties. Deze stap zal de installatie van gebundelde adware aan het licht brengen. Internetgebruikers die Web Protect al geïnstalleerd hebben zouden deze verwijderingsgids moeten gebruiken om dit van hun computers te elimineren.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Web Protect verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Web Protect verwijderen via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen scherm: zoek je naar "Web Protect for Windows", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren".

Op het moment van onderzoek werd Web Protect geïnstalleerd samen met de volgende mogelijk ongewenste programma's: BasicServe, DesktopWeatherAlerts, iWebar, Mobogenie, MyPC Backup, PC Optimizer Pro, Re-markit, Search Protect, Shopop, Shopper-Pro, Software Version Updater, SpeeditupFree, VO Package, and YTDownloader. Deze programma's staan geklasseerd als adware en je kan ze veilig verwijderen.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's (die Web Protect advertenties veroorzaken) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder Web Protect uit de internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Web Protect geen plugins in internet browsers maar het werd wel gebundeld met andere mogelijk ongewenste browser extensies. Om ongewenste online advertenties te elimineren verwijder je daarom best alle frauduleuze add-ons uit je internet browser(s).

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder Web Protect uit de  Internet Explorer extensies stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar recent geïnstalleerde browser add-ons en klik op "Verwijderen".

Verwijder Web Protect uit de Internet Explorer extensies stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van webprotectapp virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder Web Protect uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar enige recent geïnstalleerde en mogelijk ongewenste browser add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder Web Protect uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van webprotectapp virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder Web Protect uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je enige recent geïnstalleerde add-ons.

Verwijder Web Protect uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van webprotectapp virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de webprotectapp virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om webprotectapp virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over webprotectapp virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7599-web-protect-virus

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
WebProtectApp Virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van WebProtectApp Virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.