FacebookTwitterLinkedIn

BlockAndSurf Advertenties

Ook bekend als: Block-N-Surf virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

BlockAndSurf advertenties verwijderingsinstructies

Wat is BlockAndSurf?

Gemaakt door Revizer Technologies Ltd, is Block and Surf (Block-N-Surf) een browser add-on die claimt een database bij te houden van veel domeinnamen die op een zwarte lijst staan en zo kinderen te beschermen door inhoud die enkel voor volwassenen is bedoeld te blokkeren. De software is ontworpen om te werken met Google Chrome en Mozilla Firefox en hoewel het initiatief om kinderen te beschermen op zich goed is heeft het enkele nadelen. Zo worden bijvoorbeeld ongewenste advertenties getoond, onder andere banners, “pop-ups”, “pop-unders", gesponsorde links, kortingsbonnen, voordeelaanbiedingen, prijsvergelijkingen, inhoudssuggesties en andere online advertenties die computergebruikers misschien moeilijk te verwijderen vinden. Een ander nadeel van de BlockAndSurf app is dat deze de surfactiviteiten van gebruikers op internet volgt door het opslaan van de IP adressen de MAC adressen, hardware informatie, geolocaties, standaard zoekmachines, bezochte webpagina's en andere informatie. Deze informatie kan persoonlijk identificeerbaar zijn en daarom kan de aanwezigheid van deze add-on leiden tot ernstige schendingen van de privacy en identiteitsdiefstal. Gebruikers die kinderen wensen te beschermen zouden voor betrouwbare antivirus en antispyware programma's moeten kiezen (met ouderlijke beschermingsmogelijkheden). Onbedoelde installaties van applicaties kunnen gebeuren wanneer gebruikers gratis software gedownload van het internet installeren. BlockAndSurf wordt ondersteund door advertenties en wordt gebundeld met gratis software met als doel geld te verdienen.

Om de installatie te vermijden van ongewenste browser werkbalken en add-ons (die doorverwijzingsproblemen en ongewenste advertenties kunnen veroorzaken) zou je gratis software altijd voorzichtig moeten installeren - controleer elk installatievenster zorgvuldig, weiger de installatie van browser add-ons en de wijziging van instellingen zoals de startpagina en standaard zoekmachine. Hoewel BlockAndSurf niet direct gelinkt is aan malware of virusbesmettingen is de aanwezigheid van deze browser add-on op je computer af te raden doordat deze ongewenste advertenties toont en de snelheid van de internet browser vermindert. Als je geeft om computerveiligheid kies dan voor programma's die ontworpen zijn door betrouwbare beveiligingsbedrijven.

block and surf virus

De meeste mogelijk ongewenste applicaties worden verspreid via kleine programma's (zogenaamde download cliënten) vanop freeware download websites zoals download.com, soft32.com, softonic.com, en vele andere. Download cliënten worden gebruikt om geld te verdienen aan de gratis diensten van deze websites door het aanbieden van de installatie van gepromote browser extensies samen met de gekozen gratis software. Daarom resulteert het roekeloos downloaden en installeren van freeware vaak tot besmettingen met adware of malware. Deze situatie kan voorkomen worden door goed op te letten bij elke stap van het downloadproces van gratis software en door nooit de installatie te accepteren van bijkomende applicaties. Als je gedownloade software gaat installeren selecteer dan de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' installatie-opties eerder dan 'Snel' of 'Standaard' - dit zal alle gebundelde applicaties aan het licht brengen die stiekem proberen mee te installeren en je zal dit kunnen weigeren. Gebruikers die BlockAndSurf hebben geïnstalleerd en nu ongewenste online advertenties zien tijdens het surfen op internet (Ads by BlockAndSurf), zouden deze verwijderingsgids moeten volgen en de adware van hun computers verwijderen.

De mogelijk ongewenste BlockAndSurf applicatie genereert advertenties van de volgende bronnen: Dealply, Superfish, Jollywallet, Text Enhance, GetDeal, Daily Offer Service, IRobinhood, PriceSparrow en CouponBuddy.

Misleidende gratis software installers gebrukt voor de verspreiding van de BlockAndSurf adware :

blocknsurf  adware installer voorbeeld 3 blockandsurf adware installer voorbeeld 2 blockand surf adware installer

BlockAndSurf adware genereert intrusieve online advertenties

blockandsurf adware genereert intrusieve online advertenties

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

BlockAndSurf adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

block and surf  verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek je naar "BlockAndSurf", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat BlockAndSurf advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder BlockAndSurf uit de internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder block and surf uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "BlockandSurf" selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder block and surf uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van block-n-surf virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logo Verwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder block and surf uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "BlockAndSurf".

Verwijder block and surf uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van block-n-surf virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de block-n-surf virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om block-n-surf virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over block-n-surf virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7845-block-and-surf-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Block-N-Surf virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Block-N-Surf virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.