FacebookTwitterLinkedIn

KNCTR Adware

Ook bekend als: Advertenties door KNCTR
Type: Toepassing
Schadeniveau: Laag

KNCTR verwijderingsinstructies

Wat is KNCTR?

Ontwikkeld door Itibiti Ventures Inc., is KNCTR een frauduleuze applicatie die belooft gebruikers gratis te laten bellen, zich te laten verbinden met sociale netwerken (Facebook, Twitter enz.) en het mogelijk maken van andere functies. Hoewel zulke functionaliteit legitiem en nuttig kan lijken zouden internetgebruikers zich ervan bewust moeten zijn dat KNCTR  eigenlijk geklasseerd wordt als adware of een mogelijk ongewenst programma (PUP). Het gebruikt een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' (de stiekeme installatie van bijkomende programma's samen met de gekozen software) om zich op computers van gebruikers te installeren zonder hun toestemming. Eens succesvol geïnfiltreerd begint KNCTR de surfactiviteit van gebruikers te monitoren door het verzamelen van verscheidene soft- en hardwareinformatie zoals het IP adres (dat toelaat de geografische locatie van gebruikers te bepalen), browser informatie (cookies, web bakens, bezochte URL's, bekeken pagina's) naast andere informatie die waarschijnlijk persoonlijk identificeerbaar is.

Dit gedrag kan gemakkelijk leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal en dus worden internetgebruikers aanbevolen om KNCTR van hun internet browsers te verwijderen. Op het moment van onderzoek werd deze frauduleuze applicatie voornamelijk verspreid vanaf kleine download programma's (zogenaamde 'installers', 'download cliënten' of 'download managers'. Die worden gebruik door freeware download websites zoals download.com, softonic.com en soft32.com. In feite worden de vermelde programma's gebruikt om geld te verdienen met de gratis diensten en het internetverkeer door de installatie aan te bieden van, zoals ze zelf zeggen, '100% legitieme' applicaties samen met de gekozen gratis software. Hoewel elke overhaaste download en installatie van freeware toch leidt tot besmettingen met adware of malware zoals Genesis, Offer Boulevard, Hahomedia of in dit geval - KNCTR.

KNCTR adware

Ondanks het feit dat deze applicaties beloven verscheidene nuttige functies in te schakelen verhinderen ze eigenlijk een goede werking van de computer en kunnen ze riskante computerbesmettingen veroorzaken. Het echte doel van deze mogelijk ongewenste applicaties is inkomsten te genereren door het tonen van intrusieve online advertenties of door ongewenste browser doorverwijzingen te forceren. De installatie van KNCTR of andere adware kan eenvoudig vermeden worden door goed elke stap van het gratis software download proces na te kijken en door op 'Afwijzen' te klikken al de installatie van bijkomende applicaties wordt aangeboden. Verder zou alle software gedownload van het internet moeten geïnstalleerd worden met de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' installatie-optie eerder dan met 'Snel' of 'Standaard' - Deze optie zal alle gebundelde applicaties duidelijk maken en toelaten deze bij de installatie te weigeren. Als je KNCTR al geïnstalleerd hebt en nu intrusieve online advertenties ziet tijdens het surfen op internet dan volg je best deze verwijderingsgids en verwijder je dit mogelijk schadelijke programma van je computer.

Misleidende gratis software installers gebruikt voor de verspreiding van de KNCTR adware:

Installer gebruikt voor de KNCTR verspreiding vb 1 Installer gebruikt voor de KNCTR verspreiding vb 2 Installer gebruikt voor de KNCTR verspreiding vb 3

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Malwarebytes is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Malwarebytes De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

KNCTR adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

KNCTR adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek je naar "KNCTR", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. 

Verwijder de KNCTR adware uit de internet browsers:

Op het moment van onderzoek werden de KNCTR advertenties veroorzaakt door een applicatie die geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar het werd wel gebundeld met andere adware. Het is daarom aanbevolen alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit iemands internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logo Verwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan KNCTR gerelateerde adware uit Internet Explorer stap 1Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar recent geïnstalleerde browser add-ons en klik op "Verwijderen". 

Verwijder aan KNCTR gerelateerde adware uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door knctr dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan KNCTR gerelateerde adware uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Removing KNCTR related adware from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door knctr, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logo Verwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan KNCTR gerelateerde adware uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je enige recent geïnstalleerde browser plug-ins. 

Verwijder aan KNCTR gerelateerde adware uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door knctr kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door knctr, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8249-knctr-adware

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door KNCTR QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door KNCTR op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Malwarebytes

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Malwarebytes:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.