FacebookTwitterLinkedIn

PremierOpinion Enquêtes

Ook bekend als: PremierOpinion of RelevantKnowledge adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

PremierOpinion verwijderingsinstructies

Wat is PremierOpinion?

Gemaakt door VoiceFive Inc, claimt het PremierOpinion programma gebruikers te helpen hun mening te geven over producten en diensten die hen het meeste aanbelangen. Door deel te nemen aan online onderzoek hebben PremierOpinion leden de mogelijkheid om belangrijke bedrijven te beïnvloeden en ondertussen cash beloningen, cadeaubonnen of deelnames aan loterijen te winnen. Hoewel dit nuttig kan lijken moet je je ervan bewust zijn dat de PremierOpinion app geklasseerd staat als adware of een mogelijk ongewenste applicatie omdat het z'n enquêtes vertoont op verscheidene shopping websites. Veel gebruikers geven aan dat deze browser plug-in geïnstalleerd werd in hun internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) zonder hun toestemming  en dat ze verder een slechtere werking van de browser ervaren nadat de app geïnstalleerd werd. De ontwikkelaars van de PremierOpinion app gebruiken een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' voor de verspreiding ervan.

De ongewenste installatie van deze adware is vaak een gevolg van het niet goed opletten bij het downloaden en installeren van gratis software. Wees je ervan bewust dat veel download websites en freeware ontwikkelaars hun gratis downloads en programma's bundelen met bijkomende gepromote software zoals werkbalken, browser add-ons enz. om geld te verdienen aan het binnenkomende webverkeer. Als je niet goed oplet en elke stap van het freeware installatie proces controleert dan kan je onbedoeld de PremierOpinion app of andere adware installeren. Deze plug-in is technisch gezien geen computer virus maar wordt wel geklasseerd als adware en je wordt aanbevolen het van je computer te verwijderen omdat het de surfactiviteiten van z'n gebruikers op internet volgt. Na succesvolle installatie registreert PremierOpinion IP adressen, bezochte websites en de interacties met deze sites, de internet zoekopdrachten, bekeken video's, aangekochte producten van online shops,formulierdata, ge-up en downloade data en andere soft- en hardwareinformatie. Deze kan persoonlijk identificeerbaar zijn en zo kan dit 'tracking' leiden tot schendingen van de privacy en identiteitsdiefstal.

premieropinion adware

Een eerdere variant van PremierOpinion was RelevantKnowledge genaamd:

premieropinion is een nieuwe variant van relevantknowledge

De meeste adware wordt verspreid via kleine programma's die 'download beheerders' genoemd worden. Deze werken binnen freeware download websites zoals download.com, soft32.com, softonic.com en vele andere. De PremierOpinion adware is gelijkaardig aan andere mogelijk ongewenste programma's die verspreid worden via gratis software download websites. Voorbeelden zijn onder andere Consumer Input, PicRec, Easy Deals en SelectNGo. De meeste freeware download websites gebruiken download beheerders om geld te verdienen met hun gratis diensten door de installatie aan te bieden van gepromote browser extensies samen met de gekozen gratis software. Zo kan het roekeloos downloaden en installeren van gratis software leiden tot besmetting met adware of met malware.

Bedreigingsoverzicht:
NaamPremierOpinion of RelevantKnowledge adware
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Dit kan voorkomen worden door goed op te letten bij elke stap van het freeware download proces en door nooit de installatie van bijkomende aangeboden applicaties te aanvaarden. Als je gedownloade software gaat installeren kies dan altijd de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' installatie-opties en niet 'Standaard' of 'Snel'. Zo zal je een lijst te zien krijgen van applicaties die meegebundeld zijn met de originele software en je zal deze kunnen weigeren. Computergebruikers die PremierOpinion hebben geïnstalleerd zouden deze verwijderingsgids moeten volgen om de adware uit hun internet browsers te verwijderen.

Misleidende gratis software installer die wordt gebruikt voor de installatie van PremierOpinion (op het moment van onderzoek werd PremierOpinion ook RelevantKnowledge genoemd:

premieropinion adware installer

PremierOpinion adware genereert intrusieve online enquêtes:

premieropinion adware genereert online enquêtes

PremierOpinion adware verwijdering:

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

premieropinion adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek je naar "PremierOpinion", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat Premier Opinion enquêtes veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de PremierOpinion adware uit de internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde PremierOpinion geen browser plugins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar het werd wel gebundeld met andere adware. Het is daarom aanbevolen alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit iemands internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logo Verwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder premieropinion enquêtes uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar recent geïnstalleerde browser add-ons en klik op "Verwijderen". Merk op dat er standaard geen browser add-ons in de lijst te zien zijn.

Verwijder de premieropinion enquêtes uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van premieropinion of relevantknowledge adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de premieropinion enquêtes uit from Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar enige recent-geïnstalleerde (mogelijk ongewenste) browser add-ons en klik op het prullenbak-icoon.

Removing premieropinion surveys from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van premieropinion of relevantknowledge adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logo Verwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de premieropinion advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je enige recent geïnstalleerde browser plug-ins. Merk op dat er normaal geen extensies in deze lijst zouden mogen te zien zijn.

Verwijder de premieropinion advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van premieropinion of relevantknowledge adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de premieropinion of relevantknowledge adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om premieropinion of relevantknowledge adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over premieropinion of relevantknowledge adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8226-premier-opinion-surveys

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
PremierOpinion of RelevantKnowledge adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van PremierOpinion of RelevantKnowledge adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.