FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties van PassWizard

Ook bekend als: PassWizard Adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

PassWizard verwijderingsinstructies

Wat is PassWizard?

Ontwikkeld door Virtue Interactive Ltd., is PassWizard een mogelijk ongewenste browser extensie die belooft de kwaliteit van het browsen op internet door gebruikers te verbeteren door hen toe te laten opgeslagen paswoorden zichtbaar te maken zodat de gebruiker ze niet opnieuw moet invoeren. Hoewel dit een legitieme en nuttige functie kan lijken zouden internetgebruikers zich ervan bewust moeten zijn dat PassWizard eigenlijk geklasseerd kan worden als adware of een mogelijk ongewenst programma (PUP). Deze frauduleuze browser add-on gebruikt een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' om zich op de internet browsers van gebruikers te installeren zonder daarvoor hun toestemming te vragen. 'Bundling' is een manier om bijkomende applicaties te installeren samen met de door de gebruiker gekozen software. Hierdoor installeert een meerderheid van de gebruikers PassWizard tijdens het downloaden van gratis software van freeware download websites. Volgend op succesvolle infiltratie in Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome begint PassWizard intrusieve online advertenties te vertonen en gebruikersactiviteit op internet te registreren.

PassWizard genereert verscheidene types intrusieve online advertenties zoals banners en kortingsbonnen. Het is erg waarschijnlijk dat het klikken op deze advertenties risicovolle besmettingen met adware of malware zou veroorzaken. Wat meer is, deze mogelijk ongewenste applicatie observeert gebruikers terwijl ze op internet zitten doordat ze diverse software- en hardwareinformatie verzamelt die persoonlijk identificeerbaar kan zijn. Zo bijvoorbeeld het Internet Protocol adres (IP adres), de geografische locatie, de Unieke Identificatie Nummers, het soort besturingssysteem, de gebruikte versie daarvan en het soort processor, de standaard zoekmachine, de ingegeven zoekopdrachten, de ingegeven website URL's, bekeken pagina's en andere gelijkaardige informatie. Gedrag zoals dit kan gemakkelijk leiden tot schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Om deze redenen wordt aan internetgebruikers ten zeerste aangeraden de PassWizard adware uit hun internet browsers te verwijderen.

PassWizard Startpagina

Onderzoeksresultaten tonen aan dat er veel gelijkaardige mogelijk ongewenste applicaties bundling gebruiken als installatiemethode (voorbeelden zijn PassWidget, PredictAd, OffersWizardSendori). Niettemin zijn alle hier vermelde browser extensies, waaronder PassWizard, compleet nutteloos voor de gebruiker, omdat hun voornaamste doel is geld te verdienen door het tonen van intrusieve online advertenties. Onderzoek toont ook aan dat de meeste internetgebruikers gewoonlijk hun computers besmetten door het downloaden van gratis software via download-beheerders op freeware download websites zoals soft32.com, softonic.com, download.com en vele andere. Merk op dat deze download-beheerders gebruikt worden als geldkoe voor de gratis diensten van deze websites omdat ze aan gebruikers geadverteerde, zoals ze zelf zeggen "100% legitieme" browser add-ons aanbieden samen met de gekozen gratis software. Zo resulteert vrijwel elke ondoordachte download en installatie van freeware in besmettingen met adware of malware. Deze situatie kan voorkomen worden door goed op te letten tijdens elke stap van het downloadproces van gratis software en nooit de bijkomend installatie van andere programma's te aanvaarden. Verder doe je er goed aan bij het installeren van reeds gedownloade software altijd te kiezen voor de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' installatie-opties in plaats van 'Standaard' of 'Snel' - op deze manier zal je alle gebundelde applicaties te zien krijgen. Internetgebruikers die PassWizard nu al geïnstalleerd hebben doen er goed aan deze verwijderingsgids te lezen en deze adware uit hun internet browsers te verwijderen.

Misleidende gratis software die gebruikt wordt voor de verspreiding van de PassWizard adware:

PassWizard Installer

Intrusieve online advertenties gegenereerd door de PassWizard adware ('Ads by PassWizard'):

PassWizard Advertenties

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

PassWizard adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PassWizard adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek je naar "PassWizard", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat PassWizard advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de PassWizard adware uit de internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de PassWizard advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar "PassWizard", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen". Merk op dat de PassWizard advertenties ook kunnen veroorzaakt worden door andere adware. In het Beheer Add-ons scherm verwijdere je alle verdachte browser add-ons.

Verwijder de PassWizard advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van passwizard adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de PassWizard advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "PassWizard", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon. Merk op dat de PassWizard advertenties kan veroorzaakt worden door adware. In de "extensies"-lijst van Google Chrome verwijder je alle verdachte browser extensies.

Verwijder de PassWizard advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van passwizard adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de PassWizard advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "PassWizard".. Merk op dat de PassWizard advertenties ook kunnen veroorzaakt worden door andere adware. In het "Add-Ons Beheren"-scherm verwijder je daarom alle verdachte browser add-ons.

Verwijder de PassWizard advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van passwizard adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de passwizard adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om passwizard adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over passwizard adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8121-ads-by-passwizard

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
PassWizard Adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van PassWizard Adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.