FacebookTwitterLinkedIn

Coupon Downloader Advertenties

Ook bekend als: Coupon Downloader Virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Coupon Downloader verwijderingsinstructies

Wat is Coupon Downloader?

Coupon Downloader is een browser add-on gemaakt door coupondownloader, Inc., een maatschappij uit Delaware. Het belooft internetgebruikers te helpen om tijd en geld te besparen door het tonen van verscheidene coupons en voordeelaanbiedingen tijdens het surfen op online shopping websites. Hoewel het een legitieme en nuttige browser extensie kan lijken zouden gebruikers zich ervan bewust moeten zijn dat Coupon Downloader eigenlijk een frauduleuze browser plugin is en kan geklasseerd worden als zijnde adware. Deze mogelijk ongewenste applicatie is compatibel met Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Het gebruikt een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' (de geheime installatie van bijkomende applicaties samen met de geselecteerde software) om zichzelf op deze browsers te kunnen installeren zonder expliciete toestmming van de gebruiker. Meestal installeren internetegebruikers deze adware door het roekeloos downloaden van gratis software uit freeware download websites (zoals: download.com, soft32.com, softonic.com en vele andere).

Hoewel Coupon Downloader op zichzelf geen virus of malware is genereert het wel verschillende types intusieve online advertenties, bijvoorbeeld: in-tekst, transitionele, prijsvergelijkingen, banners en andere gelijkaardige soorten advertenties. Er is een grote kans dat de vermelde advertenties besmettelijk zijn. Bijkomend volgt deze frauduleuze browser add-on de surfactiviteiten van gebruikers op internet door het opslaan van diverse software- en hardwareinformatie zoals het type browser, het besturingssysteem, het IP adres en andere informatie. Het op je PC geïnstalleerd hebben van mogelijk ongewenste applicaties zoals Coupon Downloader kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy, identiteitsdiefstal of besmettingen met malware. In plaats van toegevoegde waarde te bieden aan de gebruiker vertraagt deze browser extensie feitelijk internet browsers en kan ze leiden tot ernstige computerbesmettingen. Daarom is het ten zeerste aanbevolen deze uit je internet browser te verwijderen.  

Coupon Downloader Advertenties

Coupon Downloader is erg gelijkaardig aan veel andere adware (bijvoorbeeld, SmartSaverSupra Savings) die wordt verspreid via download-clIiënten in freeware download websites. Het is de moeite waard op te merken dat tegenwoordig de meeste freeware download websites kleine download programma's gebruiken - download-cliënten - om zo geld te verdienen met hun gratis diensten door gebruikers de installatie van geadverteerde 'legitieme' browser extensies aan te bieden samen met de geselecteerde gratis software. Het roekeloos downloaden en installeren van freeware leidt vaak tot besmettingen met adware of malware. Om de installatie van Coupon Downloader of enige andere mogelijk ongewenste applicatie te voorkomen zouden gebruikers goed moeten opletten tijdens elke stap van het downloadproces van gratis software en nooit de installatie van bijkomende programma's mogen accepteren. Bij het installeren van freeware kies je best altijd voor de "Aangepaste" of "Geavanceerde" installatie-opties. Deze stap zal alle gebundelde applicaties aan het licht brengen die proberen te infiltreren en je zal in staat zijn te verwijderen uit de installatie-lijst. Internetgebruikers die Coupon Downloader reeds geïnstalleerd hebben zouden deze verwijderingsgids moeten volgen en dit uit hun internet browsers elimineren. 

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Coupon Downloader removal:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Coupon Downloader Advertenties verwijderen via het controle paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek je naar "Coupon Downloader", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat Coupon Downloader advertenties veroorzaakt scan je je computer  op enige overgebleven onderdelen. Scan je computer met aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder Coupon Downloader advertenties uit de internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logo Verwijder Coupon Downloader advertenties uit Internet Explorer:

Verwijder Coupon Downloader uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar "Coupon Downloader", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen". 

Verwijder Coupon Downloader uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van coupon downloader virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logo Verwijder de Coupon Downloader advertenties uit Google Chrome:

Verwijder Coupon Downloader uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Coupon Downloader" selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon. 

Verwijder Coupon Downloader uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van coupon downloader virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logo Verwijderd de Coupon Downloader advertenties uit Mozilla Firefox:

Verwijder Coupon Downloader uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "Coupon Downloader".

Verwijder Coupon Downloader uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van coupon downloader virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de coupon downloader virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om coupon downloader virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over coupon downloader virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7852-coupon-downloader-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Coupon Downloader Virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Coupon Downloader Virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.