FacebookTwitterLinkedIn

SmartSaver Virus

Ook bekend als: SmartSaver+
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

SmartSaver virus verwijderingsinstructies

Wat is SmartSaver?

SmartSaver of SmartSaver+ is een browser add-on die belooft gebruikers tijd en geld te laten besparen tijdens het online shoppen. Hoewel zulke functionaliteit legitiem kan lijken wordt deze browser extensie in werkelijkheid geklasseerd als adware of een mogelijk ongewenste applicatie. Deze plugin biedt geen echte toegevoegde waarde en genereert intrusieve advertenties door externe partijen ("Ads not by this site"); bijvoorbeeld: gesponsorde links, coupons, aanbiedingen, prijsvergelijkingen, inhoudssuggesties, banners, pop-ups en pop-under advertenties. Het klikken op de advertenties getoond door SmartSaver kan gemakkelijk leiden tot risicovolle besmettingen met malware.

Naast het genereren van misleidende advertenties volgt deze frauduleuze plugin ook het surfgedrag van gebruikers op internet door het opslaan van de bekeken pagina's, het surfen van pagina naar pagina, opgevraagde informatie, het Internet Protocol-adres, browserinformatie, applicatienummers, doorverwijzingspagina's, cookies, geografische informatie, datum, tijd en andere info. Het op deze manier volgen van gebruikers op internet kan leiden tot ernstige privacy-problemen en identiteitsdiefstal. Op het moment van dit onderzoek werd deze adware verspreid via misleidende software download-cliënten die internetgebruikers ertoe verleiden SmartSaver te installeren zonder hun expliciete toestemming. Om verdere schade te voorkomen die zou kunnen veroorzaakt worden door deze slecht geprogrammeerde adware zouden computergebruikers deze mogelijk ongewenste applicatie uit hun internet browsers moeten verwijderen. 

Smartsaver virus

SmartSaver is gelijkaardig aan andere adware die de internet browsers van gebruikers infiltreert via freeware downloads, bijvoorbeeld Coupon Clipster, Media Watch en Right Coupon. Alle vermelde browser extensies beloven de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren maar ze vertragen enkel de internet browsers en veroorzaken intrusieve advertenties. Om de installatie van zulke mogelijk ongewenste applicaties te voorkomen zouden computergebruikers erg voorzichtig moeten zijn bij het downloaden en installeren van gratis software. Tegenwoordig gebruiken de meeste freeware download websites misleidende download-cliënten om geld te verdienen met hun gratis diensten. Download-cliënten zijn kleine programma's die het proces van het downloaden van de gekozen gratis software beheren en die aanbieden geadverteerde browser plug-ins te downloaden samen met de gekozen freeware. Om besmettingen met adware te vermijden zouden computergebruikers de installatie van gepromote browser extensies moeten weigeren. Bijkomend zouden ze, bij het installeren van het reeds gedownloade programma steeds voor de "geavanceerde" of "aangepaste" installatie-opties moeten kiezen. Deze stap zou de installatie van gebundelde adware aan het licht kunnen brengen. Internetgebruikers die nu reeds advertenties gegenereerd door SmartSaver zien zouden deze verwijderingsgids moeten gebruiken en dit mogelijk ongewenste programma uit hun internet browsers elimineren. 

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

SmartSaver verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

smartsaver verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "SmartSaver+" selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren" 

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste applicatie die SmartSaver advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder SmartSaver advertenties uit de internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder smartsaver uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "SmartSaver+" en klik op verwijderen.

Verwijder smartsaver uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van smartsaver+ dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder smartsaver uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) slecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek "SmartSaver+" selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.  

Verwijder smartsaver uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van smartsaver+, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder smartsaver uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteerd "Add-ons". Klik op "Extensies," in het geopende scherm verwijder je "SmartSaver+".

Verwijder smartsaver uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van smartsaver+ kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de smartsaver+, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om smartsaver+ van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over smartsaver+ of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7720-smartsaver-virus

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
SmartSaver+ QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van SmartSaver+ op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.