FacebookTwitterLinkedIn

Rocket-find.com Virus

Ook bekend als: Rocket Search Browser Hijacker
Schadeniveau: Medium

Rocket-find.com virus - hoe deze browser hijacker te verwijderen?

Wat is rocket-find.com?

Rocket browser is een applicatie gemaakt door een bedrijf genaamd Fried Cookie. Het is een internetbrowser die gebaseerd is op het Chromium open source project. De startpagina die gebruikt wordt door deze internetbrowser belooft de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren door het toevoegen van snelkoppelingen naar favoriete websites, notificaties voor inkomende telefoongesprekken en andere nuttige functies. Hoewel de Rocket browser op een legitieme applicatie lijkt wordt het toch geklasseerd als een browser hijacker omdat het bij installatie de startpagina en standaard zoekmachine van andere internet browser(s) wijzigt naar rocket-find.com. Deze browser hijacker infiltreert de internetbrowsers van gebruikers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling'. Meestal installeren internetgebruikers de rocket-find.com adware zonder hun toestemming tijdens het downloaden of installeren van gratis software. Deze browser hijacker is geen virus of malware maar doorverwijzingen naar deze site kunnen leiden tot besmettingen met malware (bij het klikken op advertenties van externe partijen die getoond worden op deze website). Bijkomend volgt deze browser hijacker de surfgeschiedenis van gebruikers op internet door het opslaan van het IP-adres, doorverwijzingsdata, het type browser, de ingegeven zoekopdrachten en de links waarop gebruikers klikken.

Bovendien slaat deze applicatie informatie op uit de Facebook en/of Google accounts van gebruikers, zoals het e-mailadres, de profielfoto, het geslacht en de gebruikersidentificatie. Zulke informatie kan persoonlijk identificeerbaar zijn en daardoor kan de aanwezigheid van deze browser hijacker leiden tot ernstige schendingen van de privacy of identiteitsdiefstal. De rocket-find.com website kan gebruikt worden voor zoekopdrachten op internet maar gebruikers zouden moeten weten dat de internet zoekmachine die gebruikt wordt door deze site veel misleidende gesponsorde zoekresultaten bevat die kunnen leiden naar aanstootgevende of twijfelachtige inhoud. Het gebruiken van deze website voor iemands dagelijkse zoekopdrachten op internet is niet aanbevolen, het kan leiden tot de installatie van bijkomende ongewenste applicaties of besmettingen met malware. Het belangrijkste doel van dit mogelijk ongewenste programma is het genereren van inkomsten uit internetgebruikers die klikken op advertenties van externe partijen gegenereerd door deze valse add-on. Het is aanbevolen rocket-find.com te verwijderen als startpagina en standaard zoekmachine.

Rocket-find.com doorverwijzing virus

De rocket-find.com browser hijacker is gelijkaardig aan andere mogelijk ongewenste programma's die de startpagina en standaard zoekmachine van gebruikers wijzigen zoals bijvoorbeeld 22find.com, default-search.net, Royal-search.com. Alle vermelde websites beloven de surfervaring van gebruikers op internet productiever te maken maar in werkelijkheid vertragen deze browser plug-ins die voor doorverwijzingen zorgen enkel de internetbrowsers en bieden ze geen echte toegevoegde waarde. Computergebruikers zouden moeten weten dat tegenwoordig de meeste freeware download websites download-cliënten gebruiken - kleine programma's die de installatie aanbieden van geadverteerde browser extensies (meestal adware). Om de installatie van de rocket-find.com browser hijacker te vermijden zouden internetgebruikers erg oplettend moeten zijn bij het downloaden van gratis software. Controleer steeds elke stap in het downloadproces en weiger de installatie van gepromote browser extensies. Bij het installeren van het reeds gedownloade gratis programma gebruik je best de "geavanceerde" of "aangepaste" installatie-opties. Deze stap zal de eventuele installatie van gebundelde adware aan het licht brengen. Computergebruikers die nu reeds browser doorverwijzingen ervaren naar rocket-find.com zouden de hier geleverde verwijderingsgids moeten gebruiken en de Rocket adware elimineren uit hun internetbrowsers. 

Misleidende gratis software installer die gebruikt wordt voor de verspreiding van de rocket-find.com browser hijacker:

rocket-find.com browser hijacker installer

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Rocket-find.com browser hijacker verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

rocket-find applicatie verwijderen via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek je naar"Rocket" en "WSE Rocket", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Op het moment van onderzoek werd de rocket-find.com browser hijacker samen geïnstalleerd met "Mobogenie", "MyPC Backup", Optimizer Pro" en "webget". Het is aanbevolen deze mogelijk ongewenste applicaties ook te verwijderen.

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat browser doorverwijzingen naar de rocket-find.com website veroorzaakt scan je je computer  op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Scan je computer met aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Rocket-find.com doorverwijzing verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan rocket-find.com gerelateerde extensies uit Internet Explorer:

Verwijder aan rocket-find.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar recent geïnstalleerde browser add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen". Merk op dat er standaard geen browser extensies te zien zouden mogen zijn.

Verander je startpagina:

Removing rocket-find.com from Internet Explorer homepage

Klik op instellingen (of het tandwiel-icoon in  de rechterbovenhoek van Internet Explorer 9), selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://rocket-find.com en typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start, je kan ook about: blank typen om een blanco pagina te openen elke keer je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder rocket-find.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel"-icoon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." In het geopende venster selecteer "Zoekmachines," stel "Google," "Bing" of een andere zoekmachine naar keuze in en verwijder "WSE Rocket".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van rocket search browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan rocket-find.com gerelateerde Google Chrome extensies:

Verwijder aan rocket-find.com gerelateerde add-ons uit Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Rocket New Tab", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon. 

Verander je startpagina:

Verwijder rocket-find.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://rocket-find.com/ en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder rocket-find.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "WSE Rocket" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van rocket search browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logo Verwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan rocket-find.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies:

Verwijder aan rocket-find.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik "Firefox" (in de linkerbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en verwijder "Rocket New Tab" en "webget".

Verander je startpagina:

Verwijder rocket-find.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op "Instellingen", kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://rocket-find.com en typ je je gekozen domein in.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder rocket-find.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "rocket"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van rocket search browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de rocket search browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van rocket search browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over rocket search browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7821-rocket-find-com-virus

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Rocket Search Browser Hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Rocket Search Browser Hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.