SafeWeb Virus

Ook bekend als: Safe Web App
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: <strong>Matig</strong>

Beschrijving Verwijdering Preventie

SafeWeb virus verwijderingsinstructies

Wat is SafeWeb?

SafeWeb is een browser add-on die belooft de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren door het mogelijk maken van prijsvergelijkingen en het tonen van speciale aanbiedingen wanneer gebruikers online shopping websites bezoeken. Hoewel zulke functionaliteit legitiem kan lijken zouden internetgebruikers moeten weten dat de SafeWeb plugin geklasseerd wordt als zijnde adware of een mogelijk ongewenste applicatie. De ontwikkelaars van deze browser plugin gebruiken een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling'. Hierdoor installeren de meest computergebruikers deze add-on zonder hun toestemming. Na succesvolle infiltratie genereert SafeWeb intrusieve banner, interstitiële, volledige scherm en tekst link advertenties. 

Bijkomend  registreert deze add-on de surfgeschiedenis van gebruikers op internet door het opslaan van de bezochte webpagina's, de activiteit op deze pagina's en de weergaves, kliks en zoekopdrachten. Zulke informatie kan persoonlijk identificeerbaar zijn en zo kan de aanwezigheid van de SafeWeb browser plugin leiden tot identiteitsdiefstal. Hoewel deze browser extensie geen virus of malware is kan de aanwezigheid ervan leiden tot besmettingen met malware en ernstige privacy-problemen veroorzaken. Het is aanbevolen SafeWeb te elimineren uit iemands internetbrowsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox). Op het moment van dit onderzoek werd deze mogelijk ongewenste applicatie verspreid via misleidende gratis software installers die computergebruikers misleiden en hen deze adware deden installeren op hun internet browsers. 

Safeweb app virus

De SafeWeb App plugin is gelijkaardig aan andere adware die de internet browsers van gebruikers infiltreert via gratis software downloads, zoals bijvoorbeeld CostMin, Shopping Helper Smartbar en Quiknowledge. Alle vermelde browser extensies installeren zich in de internet browsers van gebruikers tijdens het downloaden of installeren van gratis software. Hoewel ze beloven de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren door het toevoegen van verscheidene nuttige functies bieden ze in werkelijkheid geen enkele echte toegevoegde waarde. Het belangrijkste dol van zulke browser plug-in is het genereren van inkomsten uit intrusieve advertenties en het registreren van de surfgeschiedenis van gebruikers op internet. Om de installatie van zulke adware te vermijden zouden internetgebruikers erg oplettend moeten zijn bij het downloaden en installeren van freeware. Bij het downloaden van gratis software zou men steeds elke stap in het downloadproces moeten controleren en de installatie van geadverteerde browser extensies zou men moeten afwijzen. Bij het installeren van het reeds gedownloade programma kies je best steeds voor de "geavanceerde" of "aangepaste" installatie-opties, deze stap zal de installatie aan het licht brengen van enige gebundelde adware. Computergebruikers die nu al advertenties zien die worden gegenereerd door SafeWeb zouden de hier geleverde verwijderingsgids moeten gebruiken en deze adware uit hun internet browsers elimineren.

Misleidende gratis software installer die gebruikt wordt voor het verspreiden van de SafeWeb App adware:

Gratis software installer die gebruikt wordt voor het verspreiden van de safeweb app

Snel menu: Snelle oplossing om Safe Web App te verwijderen

SafeWeb virus verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Safeweb app verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "Download keeper", "ss Supporter", "SW.Booster" en "YoutubeAdblocker" selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren" 

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste applicaties die SafeWeb advertenties veroorzaken scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Aanbevolen malware verwijderingssoftware. 


DOWNLOAD
Safe Web App opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. SpyHunter’s gratis scanner is bedoeld om malware te kunnen detecteren. Om de gevonden besmettingen te verwijderen zal je een volledige versie van dit product moeten kopen. Meer informatie over SpyHunter. Als je SpyHunter wil verwijderen, volg dan deze instructies. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

Verwijder het SafeWeb virus uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de safeweb app uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "DownloadKeeper" en "YouTubeAdBlocker", selecteer deze verwijzingen en verwijder ze.

Verwijder de safeweb app uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van safeweb virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de safeweb app uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Download keeper", "Keep Me", "ssafeweb" en "YoutubeAdblocker" selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de safeweb app uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van safeweb virus dan kan je je Google Chrome browser instellingen ook herstellen. Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome). In het geopende menu selecteer je Extensies. In het geopende venster kies je Instellingen (in de linkerbovenhoek van het scherm) en scroll naar onderaan het scherm. Klik op Toon geavanceerde instellingen...-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Open de Instellingen

Nadat je naar onderen gescrolld hebt kan je klikken op de Herstel browser instellingen-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Geavanceerde Instellingen

In het geopende scherm bevestig je dat je de Google Chrome instellingen naar standaard wilt herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Bevestig dat je de Chrome instellingen naar standaard wil herstellen door op de 'Herstel'-knop te klikken.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de safeweb app uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies," in het geopende scherm verwijder je "Download keeper", "ssafeweb" en "YoutubeAdblocker".

Verwijder de safeweb app uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van safeweb virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Samenvatting:
Samenvatting adware programma 1Safe Web App is een adware programma dat gebruikers volgt terwijl ze op internet surfen en intrusieve online advertenties genereert. De meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Internetgebruikers zouden moeten weten dat tegenwoordig de meeste gratis software download websites download cliënten gebruiken om het freeware download proces te beheren, jammer genoeg vermelden sommige van de vermelde download cliënten niet duidelijk dat de geadverteerde browser plugins of werkbalken samen met het gratis programma zullen geïnstalleerd worden dat gebruikers hebben gedownload. Download cliënten en installers worden gebruikt om adware te verspreiden en verbergen vaak de afwijzen-knop die kan gebruikt worden om de installatie van mogelijk ongewenste applicaties af te wijzen.

Samenvatting adware programma 2

Sommige van de kwaadaardige gratis software download websites laten gebruikers niet toe de gekozen freeware te downloaden als ze de installatie van gepromote software afwijzen. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.

Als je download beheerd word door een download cliënt verzker je der dan van de installatie van gepromote browser plug-ins of werkbalken af te wijzen. Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om safe web app van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over safe web app of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.