FacebookTwitterLinkedIn

SafeWeb Virus

Ook bekend als: Safe Web App
Type: Adware
Schadeniveau: Matig

SafeWeb virus verwijderingsinstructies

Wat is SafeWeb?

SafeWeb is een browser add-on die belooft de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren door het mogelijk maken van prijsvergelijkingen en het tonen van speciale aanbiedingen wanneer gebruikers online shopping websites bezoeken. Hoewel zulke functionaliteit legitiem kan lijken zouden internetgebruikers moeten weten dat de SafeWeb plugin geklasseerd wordt als zijnde adware of een mogelijk ongewenste applicatie. De ontwikkelaars van deze browser plugin gebruiken een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling'. Hierdoor installeren de meest computergebruikers deze add-on zonder hun toestemming. Na succesvolle infiltratie genereert SafeWeb intrusieve banner, interstitiële, volledige scherm en tekst link advertenties. 

Bijkomend  registreert deze add-on de surfgeschiedenis van gebruikers op internet door het opslaan van de bezochte webpagina's, de activiteit op deze pagina's en de weergaves, kliks en zoekopdrachten. Zulke informatie kan persoonlijk identificeerbaar zijn en zo kan de aanwezigheid van de SafeWeb browser plugin leiden tot identiteitsdiefstal. Hoewel deze browser extensie geen virus of malware is kan de aanwezigheid ervan leiden tot besmettingen met malware en ernstige privacy-problemen veroorzaken. Het is aanbevolen SafeWeb te elimineren uit iemands internetbrowsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox). Op het moment van dit onderzoek werd deze mogelijk ongewenste applicatie verspreid via misleidende gratis software installers die computergebruikers misleiden en hen deze adware deden installeren op hun internet browsers. 

Safeweb app virus

De SafeWeb App plugin is gelijkaardig aan andere adware die de internet browsers van gebruikers infiltreert via gratis software downloads, zoals bijvoorbeeld CostMin, Shopping Helper Smartbar en Quiknowledge. Alle vermelde browser extensies installeren zich in de internet browsers van gebruikers tijdens het downloaden of installeren van gratis software. Hoewel ze beloven de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren door het toevoegen van verscheidene nuttige functies bieden ze in werkelijkheid geen enkele echte toegevoegde waarde. Het belangrijkste dol van zulke browser plug-in is het genereren van inkomsten uit intrusieve advertenties en het registreren van de surfgeschiedenis van gebruikers op internet. Om de installatie van zulke adware te vermijden zouden internetgebruikers erg oplettend moeten zijn bij het downloaden en installeren van freeware. Bij het downloaden van gratis software zou men steeds elke stap in het downloadproces moeten controleren en de installatie van geadverteerde browser extensies zou men moeten afwijzen. Bij het installeren van het reeds gedownloade programma kies je best steeds voor de "geavanceerde" of "aangepaste" installatie-opties, deze stap zal de installatie aan het licht brengen van enige gebundelde adware. Computergebruikers die nu al advertenties zien die worden gegenereerd door SafeWeb zouden de hier geleverde verwijderingsgids moeten gebruiken en deze adware uit hun internet browsers elimineren.

Misleidende gratis software installer die gebruikt wordt voor het verspreiden van de SafeWeb App adware:

Gratis software installer die gebruikt wordt voor het verspreiden van de safeweb app

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

SafeWeb virus verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Safeweb app verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "Download keeper", "ss Supporter", "SW.Booster" en "YoutubeAdblocker" selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren" 

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste applicaties die SafeWeb advertenties veroorzaken scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

Verwijder het SafeWeb virus uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de safeweb app uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "DownloadKeeper" en "YouTubeAdBlocker", selecteer deze verwijzingen en verwijder ze.

Verwijder de safeweb app uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van safe web app dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de safeweb app uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Download keeper", "Keep Me", "ssafeweb" en "YoutubeAdblocker" selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de safeweb app uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van safe web app, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de safeweb app uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies," in het geopende scherm verwijder je "Download keeper", "ssafeweb" en "YoutubeAdblocker".

Verwijder de safeweb app uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van safe web app kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de safe web app, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om safe web app van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over safe web app of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7670-safeweb-virus

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Safe Web App QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Safe Web App op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.