FacebookTwitterLinkedIn

Scorpion Saver Advertenties

Ook bekend als: Scorpion Saver Virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Scorpion Saver Ads verwijderingsinstructies

Wat is Scorpion Saver?

Scorpion Saver is een mogelijk ongewenste applicaties die zich installeert op de Internet browsers van een gebruiker (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) samen met gratis software gedownload van het Internet. Na succesvolle infiltratie genereert deze browser add-on intrusieve advertenties als een gebruiker online shopping websites, bijvoorbeeld Best Buy, Expedia, Walmart, enz. Merk op dat hoewel veel Internet-gebruikers verwijzen naar Scorpion Saver als zijnde een virus, is dit het technisch gezien niet - deze browser plugin kan geklasseerd worden als een mogelijk ongewenste applicatie of adware. Ongewenste installatie van deze browser add-on wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door download-cliënten die worden gebruikt door gratis download websites. Ze beheren het downloadproces van de gekozen gratis software maar ze promoten ook verschillende browser plugins - het roekeloos downloaden van freeware kan gemakkelijk leiden tot de installatie van Scorpion Saver en andere adware.

Om installatie van dergelijke mogelijk ongewenste applicaties te vermijden zouden Internet-gebruikers erg oplettend moeten zijn bij het downloaden van gratis software. Als je download beheerd wordt door een download-cliënt verzeker je er dan van te kiezen voor het niet installeren van geadverteerde browser extensies door te klikken op een afwijzen-knop. Merk op dat sommige download-cliënten niet toelaten de gekozen freeware te downloaden als gebruikers er niet voor kiezen om sommige gepromote programma's te installeren. In zulke gevallen zouden gebruikers het downloadproces moeten annuleren en zoeken naar alternatieve bronnen om te downloaden. Scorpion Saver is geen virus maar het veroorzaakt trager werkende Internet browsers, genereert intrusieve coupon-advertenties en kan leiden tot verschillende privacy-problemen. Het is aanbevolen dit te elimineren uit iemands Internet browsers. 

Scorpion Saver

Scorpion Saver is gelijkaardig aan andere adware die wordt verpreid via gratis software downloads, bijvoorbeeld Lucky Leap, Shopping Chip, Search Deals en vele andere. Makers van deze mogelijk ongewenste programma's verspreiden hun programma's door gebruik te maken van een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling'. Deze marketing methode is gebaseerd op het feit dat veel Internet-gebruikers zich er niet van bewust zijn dat het downloaden van gratis software kan leiden tot de installatie van adware. Scorpion Saver veroorzaakt ongewenste advertenties - hyperlink advertenties (die woorden op webpagina's omzetten in hyperlinks naar advertenties), het monitort en registreer de adressen van elke website die gebruikers bekijken, bijkomend vertoont het ook display-advertenties die worden ingevoegd op webpagina's of worden vertoond over delen van websites. Om dit mogelijk ongewenste programma te elimineren, gebruik je best de hier geleverde verwijderingsgids.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Scorpion Saver verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Scorpion Saver uninstall

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "ScorpionSaver", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van Scorpion Saver scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Aanbevolen anti-spyware software. 

.

Verwijder Scorpion Saver uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Scorpion Saver verwijdering uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "ScorpionSaver" en schakel het uit.

Scorpion Saver removal from Internet Explorer step 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van scorpion saver virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Scorpion Saver removal from Google Chrome extensions step 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek: "ScorpionSaver" selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Scorpion Saver uit de Google Chrome extensies verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van scorpion saver virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Scorpion Saver verwijderen uit de Mozilla Firefox extensies stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en schakel "ScorpionSaver" uit.

Scorpion Saver removal from Mozilla Firefox extensions step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van scorpion saver virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de scorpion saver virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om scorpion saver virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over scorpion saver virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7416-scorpion-saver-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Scorpion Saver Virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Scorpion Saver Virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.