Outobox Virus

Ook bekend als: Outobox Browser Hijacker
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: <strong>Matig</strong>

Beschrijving Verwijdering Preventie

OutoBox virus verwijderingsinstructies

Wat is OutoBox?

OutoBox is een browser add-on ontwikkeld door een bedrijf genaamd Super Web LLC, deze plugin belooft de Internet surfervaring van gebruikers te verbeteren door het mogelijk te maken op verschillende websites tegelijk te zoeken en door het tonen van website-beoordelingen. Hoewel zulke toegevoegde functionaliteit legitiem kan lijken kan de Outobox add-on in feite geklasseerd worden als een mogelijk ongewenst adware applicatie. Het bedrijf dat deze plugin gemaakt heeft geeft een heleboel identieke browser-extensies met identieke functionaliteit uit en verschillende namen om detectie door anti-virus en anti-spyware programma's te vermijden.

Om deze frauduleuze extensies te verspreiden gebruikt Super Web LLC een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling', en meestal installeren Internet-gebruikers deze browser-plugin zonder toestemming, samen met gratis software gedownload van het Internet. Op het moment van dit onderzoek werd Outobox verspreid via een download-cliënt gebruikt door een gratis software download website download.com. Computer-gebruikers zouden moeten weten dat tegenwoordig de meerderheid van de freeware download websites zulke download-cliënten gebruikt om geld te verdienen met hun gratis download diensten. Download-cliënten zijn kleine programma's die het download-proces beheren van de gekozen gratis software, ze worden ook gebruikt om geld te verdienen met de downloads door het aanbieden van geadverteerde browser-plugins. Hoewel Outobox geen virus of malware is is het aanbevolen dit te verwijderen uit iemands Internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) vermits het ongewenste advertenties veroorzaakt en kan leiden tot privacy-problemen.

Outobox virus

Na installatie genereert OutoBox verschillende ongewenste advertenties - zoek, banner, text link, transitioneel, interstitieel en volledige pagina- advertenties, bijkomend volgt het ook gebruikers tijdens het surfen op Internet door het opslaan van het IP-adres, uniek identificatie nummer, besturingssysteem, browser informatie, bezochte URL's, bekeken pagina's, zoektermen en andere informatie. Vroeger uitgegeven versies van deze adware waren genaamd Spring Smart, SkyWebber, BatBrowse en vele andere. Om installatie van dergelijke mogelijk ongewenste programma's te verwijderen verzeker je ervan elke stap bij het downloaden van gratis software te controleren, als je gevraagd wordt om een browser add-on te installeren kies er dan voor om dit niet te doen door het klikken op een "afwijzen"-knop. Bij het installeren van het gedownloade programma kies altijd voor de "aangepaste" of "geavanceerde" installatie-opties in plaats van "standaard" of "snel" - dit zal de installatie van gebundelde browser-extensies aan het licht brengen. Als je reeds "Ads by OutoBox", "Powered by OutoBox" of "OutoBox Deals" advertenties ziet bij het surfen op Internet gebruik dan de hier geleverde verwijderingsinstructies en elimineer deze adware van je Internet browsers.

Snel menu: Snelle oplossing om Outobox te verwijderen

OutoBox verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Outobox verwijdering

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "OutoBox", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van OutoBox scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Aanbevolen anti-spyware software.


DOWNLOAD
Outobox opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. SpyHunter’s gratis scanner is bedoeld om malware te kunnen detecteren. Om de gevonden besmettingen te verwijderen zal je een volledige versie van dit product moeten kopen. Meer informatie over SpyHunter. Als je SpyHunter wil verwijderen, volg dan deze instructies. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

Verwijder OutoBox uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

 Verwijder Outobox uit de Internet Explorer extensies stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "OutoBox" en schakel het uit.

Outobox verwijdering uit de Internet Explorer extensies stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van outobox virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Outobox verwijdering uit Google Chrome extensies stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "OutoBox" selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon..

Outobox verwijdering uit Google Chrome extensies stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van outobox virus dan kan je je Google Chrome browser instellingen ook herstellen. Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome). In het geopende menu selecteer je Extensies. In het geopende venster kies je Instellingen (in de linkerbovenhoek van het scherm) en scroll naar onderaan het scherm. Klik op Toon geavanceerde instellingen...-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Open de Instellingen

Nadat je naar onderen gescrolld hebt kan je klikken op de Herstel browser instellingen-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Geavanceerde Instellingen

In het geopende scherm bevestig je dat je de Google Chrome instellingen naar standaard wilt herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Bevestig dat je de Chrome instellingen naar standaard wil herstellen door op de 'Herstel'-knop te klikken.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Outobox verwijdering uit de Mozilla Firefox extensies stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en schakel deze add-on uit: "OutoBox".

Outobox verwijdering uit de Mozilla Firefox extensies stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van outobox virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Samenvatting:
Samenvatting adware programma 1Outobox is een adware programma dat gebruikers volgt terwijl ze op internet surfen en intrusieve online advertenties genereert. De meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Internetgebruikers zouden moeten weten dat tegenwoordig de meeste gratis software download websites download cliënten gebruiken om het freeware download proces te beheren, jammer genoeg vermelden sommige van de vermelde download cliënten niet duidelijk dat de geadverteerde browser plugins of werkbalken samen met het gratis programma zullen geïnstalleerd worden dat gebruikers hebben gedownload. Download cliënten en installers worden gebruikt om adware te verspreiden en verbergen vaak de afwijzen-knop die kan gebruikt worden om de installatie van mogelijk ongewenste applicaties af te wijzen.

Samenvatting adware programma 2

Sommige van de kwaadaardige gratis software download websites laten gebruikers niet toe de gekozen freeware te downloaden als ze de installatie van gepromote software afwijzen. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.

Als je download beheerd word door een download cliënt verzker je der dan van de installatie van gepromote browser plug-ins of werkbalken af te wijzen. Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om outobox van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over outobox of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.