FacebookTwitterLinkedIn

Search.us.com Werkbalk Virus

Ook bekend als: Search.us.com werkbalk
Schadeniveau: Medium

Search.us.com Werkbalk - hoe doorverwijzingen naar start.search.us.com elimineren?

Wat is Search.us.com?

Search.us.com is een website die zich aan z'n gebruikers voorstelt met een zoekbalk en wordt gepromoot door de search.us.com werkbalk. Merk op dat op zichzelf deze website niet aan malware of virus-infecties gerelateerd is. Maar hij wordt gepromoot door het gebruik van misleidende methodes en de meeste Internet gebruikers bezoeken deze website door doorverwijzingen ernaar. Dit doorverwijzingsprobleem is een direct gevolg van de installatie van de search.us.com werkbalk - het verandert in de Internet browsers van de gebruikers (Internet Explorer, Mozilla Firefox) de startpagina en standaard zoekmachine naar search.us.com. Als je het gevoel hebt dat je deze werkbalk niet geïnstalleerd hebt en deze toch in je Internet browsers verschijnt zonder je toestemming dan was deze waarschijnlijk gebundeld aan freeware die je gedownload hebt van het Internet.

Merk op dat gratis software ontwikkelaars vaak hun programma's bundelen met werkbalken en ander browser add-ons om geld te verdienen met hun gratis software. Om installatie van dergelijke ongewenste werkbalken te vermijden zouden gebruikers goed moeten opletten bij elke stap van de installatie van freeware en deze niet toelate veranderingen te maken aan de instellingen van hun Internet browsers. De search.us.com werkbalk is niet kwaadaardig maar het voegt geen echte waarde toe aan de surfervaring van z'n gebruikers en het kan geklasseerd worden als zijnde een ongewenste applicatie.

search.us.com doorverwijzing

start.search.us startpagina en nieuwe tab

 

Hoewel de search.us.com werkbalk snelkoppelingen biedt naar sociale netwerken, een calculator en websites met weersvoorspellingen veroorzaakt deze browser werkbalk doorverwijzingsproblemen en is het niet aanbevolen deze op je computer te installeren. Merk op dat browser werkbalken je Internet vertragen en in de meeste gevallen enkel ontwikkeld worden om er geld mee te verdienen. Als je het gevoel hebt dat deze werkbalk werd geïnstalleerd zonder je toestemming en je geïrriteerd bent door de doorverwijzingen naar de search.us.com website dan kan je de hier geleverd verwijderingsgids gebruiken om deze problemen te elimineren.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Search.us.com doorverwijzing verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.us.com werkbalk verwijderen

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "Search.us.com", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

After uninstalling Search.us.com toolbar scan je best je computer met anti-spyware software op enige overgebleven ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen anti-spyware software.

Search.us.com doorverwijzing virus verwijderen uit browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

search.us.com internet explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons Beheren". Zoek naar search.us.com gerelateerde verwijzingen (Search.us.com Toolbar) en schakel deze uit. Om je startpagina te veranderen van search.us.com naar je zelf gekozen pagina: Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je search.us.com en typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search.us.com werkbalk dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

 

start.search.usstartpagina verwijderen uit Google Chrome

Om je startpagina te veranderen van start.search.us.com naar je zelf gekozen - klik op het sleutel (balken)-icoon, klik op "Instellingen". In de "Bij het opstarten"-sectie klik je op "Stel de pagina's in", beweeg je muis over Internet Zoeken (start.search.us.com) en klik op het x-symbool. Nu kan je je zelf gekozen website instellen als je startpagina. 

Verander de beeldinstellingen van Google Chrome:

Google Chrome gebruik nieuwe tab in plaats van start.search.us.com

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Uiterlijk"-sectie klik op "wijzigen", in het geopende scherm selecteer "Gebruik nieuw tabblad" in plaats van "Open deze pagina: start.search.us.com".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.us.com werkbalk, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder Search.us.com doorverwijzingen uit FireFox:

search.us.com werkbalk mozilla firefox

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Search.us.com Toolbar". Om je startpagina te herstellen klik op "Instellingen", kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je search.us.com en typ je je gekozen domein in.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.us.com werkbalk kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.us.com werkbalk, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.us.com werkbalk uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.us.com werkbalk of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/6989-remove-search-us-com-redirect-toolbar

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Search.us.com werkbalk QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Search.us.com werkbalk op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.