FacebookTwitterLinkedIn

SweetIM werkbalk Virus

Ook bekend als: SweetIM Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is SweetIM werkbalk en hoe het te verwijderen?

Wat is SweetIM?

SweetIM werkbalk is een browser add-on die verschillende snelkoppelingen zoals spelletjes, voordeelpagina's enz. aan je browsers toevoegt voor gemakkelijke toegang. Deze werkbal verandert ook je startpagina in home.sweetim.com. Hoewel sommige mensen de SweetIM werkbalk misschien nuttig vinden kan deze browser add-on geklasseerd worden als een ongewenste applicatie. De startpagina die als standaard wordt ingesteld door deze werkbalk is verrijkt met misleidende advertenties die PC-gebruikers doorsturen naar marktonderzoeks-pagina's.

Verder is de zoekmachine die wordt gebruikt door home.sweetim.com een pagina die lijkt op Google en een Google-logo gebruikt met Google-kleuren maar in feite levert deze zoekmachine niet-gerelateerde advertenties die makkelijk te verwarren zijn met de organische zoekresultaten. Een andere reden waarom de SweetIM werkbalk kan  geklasseerd worden als een ongewenste applicatie is het feit dat deze gebundeld wordt met gratis software en nietsvermoedende computergebruikers zouden het kunnen installeren zonder het te beseffen. Om dit soort situaties te vermijden zou je goed moeten letten op elk venster tijdens elk installatie-proces van programma's. Sommige gratis software-ontwikkelaars gebruiken werkbalken als SweetIM om geld te verdienen met gratis software downloads. Bijkomend is het verwijderings-proces van SweetIM niet volledig -  je zal het manueel moeten verwijderen uit Chrome en Firefox. 

sweetim werkbalk

De SweetIM werkbalk is geen malware of een virus, het installeert zich niet uit zichzelf op de computer van een gebruiker. Meestal wordt het per ongeluk geïnstalleerd bij pogingen om gratis software van Internet te downloaden en te installeren. Als je SweetIM werkbalk zelf geïnstalleerd hebt en je er tevreden over bent dan moet je de onderstaande stappen niet uitvoeren.

Bedreigingsoverzicht:
NaamSweetIM Virus
BedreigingstypeBrowserkaper, doorverwijzing, zoekmachine-kaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tab
SymptomenGemanipuleerde instellingen internetbrowser(s) (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers moeten de website van de browserkaper bezoeken en worden verplicht om op internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma.
SchadeBespioneren u tijdens het surfen op het internet (mogelijkee privacyschendingen), geven ongewenste advertenties weer, veroorzaken doorverwijzingen naar kwaadaardige websites.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Maar als je het gevoel hebt dat je dit niet of niet bewust geïnstalleerd hebt gebruik dan de bijgeleverde verwijderingsgids om SweetIM werkbalk te elimineren uit je Internet browsers.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

SweetIM Toolbar removal:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

sweetim verwijderen scherm

sweetim verwijderen boodschap

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "Internet Explorer Toolbar by SweetPacks", "Update Manager for SweetPacks"selecteer", "SweetIM for Messanger, selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "De?nstalleren"

Na het verwijderen van de SweetIM Werkbalk scan je best je computer met anti-spyware software op enige overgebleven ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen anti-spyware software.

SweetIM Werkbalk verwijderen uit browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Het verwijderen van SweetIM Toolbar is niet genoeg, verwijder overgebleven ongewenste onderdelen handmatig uit je Internet browsers. the left unwanted components from your Internet browsers manually.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

sweetim werkbalk Internet Explorer

Als je per ongeluk op "Ja" geklikt heb in het verwijderen-scherm van de SweetIM Werkbalk - klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je home.sweetim.com en typ je je geprefereerde domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer opstart. 

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van sweetim virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) klik "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek "SweetIM for Facebook" selecteer het en klik op een prullenbak icoon. Verander de Google Chrome startpagina van home.sweetim.com naar je zelfgekozen pagina - klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over home.sweetim.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van sweetim virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

sweetim werkbalk firefox

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "SweetPacks Toolbar for FireFox". Om je startpagina te herstellen klik op "Instellingen", kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je home.sweetim.com en typ je je gekozen domein in.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van sweetim virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de sweetim virus, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Handmatige verwijdering van de SweetIM Toolbar:

Als het niet lukt om de SweetIM Werkbalk te verwijderen via de bovenstaande stappen dan kan je deze instructies gebruiken om het handmatig te verwijderen. Gebruik dit op eigen risico. Als je geen goede computerkennis hebt kan je je besturingssysteem beschadigen. Wees erg voorzichtig en gebruik het enkel als je een ervaren computergebruiker bent. (Instructies over hoe processen te beëindigen, registerverwijzingen verwijderen...).

Beëindig deze SweetIM Toolbar processen:

SweetIM.exe

Verwijder deze SweetIM Toolbar registerverwijzingen:

HKEY_CLASSES_ROOT\SWEETIE.IEToolbar.1
HKEY_CLASSES_ROOT\SWEETIE.IEToolbar
HKEY_CLASSES_ROOT\SweetIM_URLSearchHook.ToolbarURLSearchHook.1
HKEY_CLASSES_ROOT\SweetIM_URLSearchHook.ToolbarURLSearchHook
HKEY_CLASSES_ROOT\Toolbar3.SWEETIE.1
HKEY_CLASSES_ROOT\Toolbar3.SWEETIE
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\SweetIM.exe\(Default)
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser\{EEE6C35B-6118-11DC-9C72-001320C79847}
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\{EEE6C35B-6118-11DC-9C72-001320C79847}
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\URLSearchHooks\{EEE6C35D-6118-11DC-9C72-001320C79847}
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\SweetIM.exe\".
HKEY_CURRENT_USER\Software\SweetIM\
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\SweetIM\

Verwijder deze SweetIM Toolbar bestanden:

%COMMONAPPDATA%\SweetIM\Messenger\conf\users\main_user_config.xml
%COMMONAPPDATA%\SweetIM\Messenger\data\contentdb\cache_indx.dat
%PROGRAMFILES%\SweetIM\Messenger\default.xml
%PROGRAMFILES%\SweetIM\Messenger\mgYahooMessengerAdapter.dll
%PROGRAMFILES%\SweetIM\Messenger\msvcp71.dll
%PROGRAMFILES%\SweetIM\Messenger\msvcr71.dll
%PROGRAMFILES%\SweetIM\Messenger\SweetIM.exe

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van sweetim virus uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over sweetim virus of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/6774-remove-sweetim-toolbar

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
SweetIM Virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van SweetIM Virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.