FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herken je oplichting zoals "Riot Games & Twitch Giveaway"?

Ook bekend als: Nep Riot Games & Twitch Giveaway
Schadeniveau: Medium

Wat is de nep "Riot Games & Twitch Giveaway"?

Na het bekijken van de site waarop de "Riot Games & Twitch Giveaway" wordt gepromoot, zijn we tot de conclusie gekomen dat het om oplichterij gaat waarbij de namen van legitieme bedrijven (Riot Games en Twitch) worden gebruikt om mensen te verleiden persoonlijke informatie vrij te geven. Riot Games noch Twitch heeft iets te maken met deze zwendelwebsite.

Riot Games & Twitch Giveaway oplichterij

De nep "Riot Games & Twitch Giveaway" in detail

Riot Games is een bedrijf dat videogames ontwikkelt en uitgeeft. Twitch is een aanbieder van livestreamingdiensten. Oplichters achter "Riot Games & Twitch Giveaway" willen mensen laten geloven dat deze twee populaire bedrijven een weggeefactie hebben gelanceerd. De scam site belooft een kans om waardevolle skins te winnen, met als doel om mensen te verleiden tot het draaien van een roulette.

Als je op de knop "Spin roullete" (met een typfout) of "Spin" op de scamwebsite klikt, kom je terecht op een vals aanmeldformulier waarin gebruikers om hun gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd. Oplichters gebruiken dit formulier om Riot Games-accounts te stelen. Met toegang tot de Riot Games-accounts van gebruikers kunnen de scammers deze op verschillende manieren misbruiken.

Ze kunnen de accountgegevens op het dark web verkopen aan andere kwaadwillenden, die ze vervolgens voor verschillende activiteiten kunnen gebruiken. Ook kunnen scammers de gestolen accounts gebruiken om ongeautoriseerde transacties uit te voeren, zoals het kopen van in-game items. Bovendien kunnen de scammers de gecompromitteerde accounts gebruiken om social engineering-aanvallen uit te voeren.

Daarnaast kunnen scammers proberen om toegang te krijgen tot andere accounts met behulp van de gestolen referenties. In het algemeen kunnen de gestolen accountgegevens leiden tot financieel verlies, identiteitsdiefstal en andere vormen van uitbuiting voor de nietsvermoedende slachtoffers. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn wanneer je online op weggeefacties of andere verleidelijke aanbiedingen stuit.

Samenvatting bedreiging:
Naam Nep Riot Games & Twitch Giveaway
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Deelnemers kunnen gratis skins ontvangen
Vermomming Legitieme giveaway gehouden door Riot Games en Twitch
Gerelateerd domein riotgive[.]com
Detectienamen (riotgive[.]com) Combo Cleaner (Phishing), CRDF (Malicious), ESET (Phishing), Kaspersky (Phishing), Sophos (Malware), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Symptomen Onofficieel domein, gebrek aan officiële verificatie, onrealistische claims, te mooi om waar te zijn beloften.
Distributiemethoden Gecompromitteerde sociale media-accounts, gekaapte WordPress-sites, malafide online pop-upadvertenties, phishingmails, ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

De "Riot Games & Twitch Giveaway" is een van de vele scams die misbruik maken van het vertrouwen en de populariteit van gerenommeerde bedrijven zoals Riot Games en Twitch. Meestal proberen oplichters achter dergelijke zwendelpraktijken gebruikers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie of het overmaken van geld. Het is belangrijk om sceptisch te zijn over verleidelijke aanbiedingen en ze altijd te onderzoeken voordat je actie onderneemt.

Meer voorbeelden van valse weggeefacties zijn "Elon Musk Crypto Giveaway", "FIFA Crypto Giveaway Scam", en "ELON MUSK Twitter Giveaway".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Gebruikers kunnen op verschillende manieren in aanraking komen met valse weggeefacties en andere zwendelpraktijken. Ze kunnen bijvoorbeeld scamsites openen via misleidende advertenties op duistere pagina's, links op sociale media die via gekaapte of valse accounts zijn geplaatst, phishing-e-mails of advertenties die worden weergegeven door adware.

Zwendel wordt ook gepromoot via meldingen van onbetrouwbare websites en pagina's die zijn gekoppeld aan malafide advertentienetwerken (bijv. torrentsites of pagina's voor het streamen van illegale films). In de meeste gevallen komen gebruikers op scamsites terecht door interactie met misleidende inhoud die door scammers is gemaakt.

Hoe vermijd je het bezoeken van scampagina's?

Gebruik altijd officiële websites en app stores voor downloads. Vermijd het gebruik van P2P-netwerken, downloaders van derden, onofficiële sites, enz. en het downloaden van illegale software (of cracking tools). Controleer voordat je op een link klikt of de URL overeenkomt met de officiële website. Vertrouw geen links in irrelevante e-mails of berichten van onbekende afzenders.

Vermijd advertenties, pop-ups, waarschuwingen, knoppen, enz. op twijfelachtige sites en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen versturen. Houd uw besturingssysteem, webbrowser en andere software up-to-date en gebruik een gerenommeerd beveiligingsprogramma. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

De verschijning van "Riot Games & Twitch Giveaway" oplichterij (GIF):

Verschijning van Riot Games & Twitch Giveaway oplichterij

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een nepweggever?

Een nepweggeefactie is een bedrieglijke actie waarbij oplichters valselijk beweren prijzen of beloningen (zoals cadeaubonnen of cryptocurrency) aan te bieden aan deelnemers. Deelnemers ontvangen echter nooit de beloofde beloningen.

Wat is het doel van een nepweggeefactie?

Oplichters achter nepweggeefacties proberen slachtoffers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie, het klikken op schadelijke koppelingen, het overmaken van geld of het uitvoeren van andere acties die de fraudeurs ten goede komen.

Waarom kom ik nepweggeefacties tegen?

Gebruikers komen in aanraking met valse weggeefacties via misleidende advertenties, links op sociale media van valse of gekaapte accounts, phishing e-mails en advertenties van adware. Deze zwendel wordt ook gepromoot via meldingen van onbetrouwbare websites en pagina's die gekoppeld zijn aan malafide advertentienetwerken.

Beschermt Combo Cleaner me tegen scamwebsites?

Combo Cleaner scant elke website die je bezoekt en detecteert schadelijke websites, inclusief websites die zijn ontworpen om gebruikers op te lichten. Het geeft onmiddellijk waarschuwingen en beperkt de toegang tot dergelijke sites.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Nep Riot Games & Twitch Giveaway QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Nep Riot Games & Twitch Giveaway op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.