FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u Dragon Search Solutions browser hijacker

Ook bekend als: dragonboss.solutions doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Dragon Search Solutions?

Tijdens ons onderzoek ontdekten we dat Dragon Search Solutions functioneert als een browser hijacker. Het primaire doel is het promoten van een valse zoekmachine door de instellingen van de gekaapte browser te wijzigen. Bovendien bezit Dragon Search Solutions de mogelijkheid om toegang te krijgen tot specifieke gebruikersgegevens.

dragonboss.solutions browser hijacker

Dragon Search Solutions browser hijacker overzicht

Dragon Search Solutions kaapt webbrowsers door gebruikers te dwingen dragonboss.solutions te bezoeken en te gebruiken wanneer ze zoekopdrachten invoeren en de gekaapte browser (of een nieuw tabblad) openen. Het bereikt dit door dragonboss.solutions in te stellen als de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina. Zoals vermeld in de inleiding is dragonboss.solutions een valse zoekmachine.

Bij het invoeren van een zoekopdracht leidt dragonboss.solutions gebruikers om naar bing.com via searchingdb.com (een ander dubieus adres). Uiteindelijk worden gebruikers voorzien van zoekresultaten van Bing, een legitieme zoekmachine. Met andere woorden, dragonboss.solutions genereert geen resultaten. Omdat het een valse zoekmachine is die wordt gepromoot via een browser hijacker, moet het worden vermeden.

Valse zoekmachines moeten worden vermeden omdat ze vaak prioriteit geven aan het weergeven van misleidende of irrelevante zoekresultaten, waardoor gebruikers mogelijk naar schadelijke websites worden geleid of worden blootgesteld aan schadelijke inhoud. Bovendien kunnen valse zoekmachines gegevens van gebruikers verzamelen en misbruiken.

Naast het promoten van dragonboss.solutions, kan Dragon Search Solutions ook de browsegeschiedenis lezen. Dit betekent dat de extensie informatie kan verzamelen over de websites die door de gebruiker zijn bezocht, inclusief de URL's van de bezochte pagina's, de tijd en datum van de bezoeken en mogelijk andere browsergerelateerde gegevens.

Deze mogelijkheid om toegang te krijgen tot de browsergeschiedenis geeft aanleiding tot bezorgdheid over de privacy van de gebruiker, omdat Dragon Search Solutions hiermee inzicht kan krijgen in de online activiteiten van de gebruiker. Bovendien kan het verzamelen van gegevens over de browsegeschiedenis voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder gerichte reclame, profilering van gebruikers of andere mogelijk invasieve praktijken.

Overzicht bedreiging:
Naam Dragon Search Solutions
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst nieuw tabblad
Browser Extensie(s) Dragon Search Solutions
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URL dragonboss.solutions
Detectienamen (dragonboss.solutions) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (dragonboss.solutions) 104.21.55.216
Detectienamen (searchingdb.com) Gridinsoft (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (searchingdb.com) 52.84.52.58
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Tracken van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

De Dragon Search Solutions app vormt een risico voor de privacy van gebruikers en online beveiliging. Het kapen van browsers, het promoten van een misleidende zoekmachine en de toegang tot de browsegeschiedenis benadrukken de urgentie voor gebruikers om de toepassing te verwijderen. Door de toepassing snel te verwijderen, kunnen gebruikers zichzelf beter beschermen tegen potentiële bedreigingen en een veiligere browseromgeving behouden.

Voorbeelden van andere browser-hijacking apps zijn Pure MathCalc Hub, Quote A Day en Currency Converter Tab.

Hoe heeft Dragon Search Solutions zich op uw computer geïnstalleerd?

Gebruikers voegen vaak browser hijackers toe of installeren deze wanneer ze gratis software installeren. Ze gaan er onbewust mee akkoord om ze te installeren of toe te voegen tijdens installaties door te verzuimen om optionele aanbiedingen te deselecteren (de voorziene installatieopties te wijzigen).

Bovendien kunnen browser hijackers ook gevonden worden via misleidende online advertenties of pop-ups. Deze advertenties kunnen legitiem of dringend lijken en gebruikers verleiden om erop te klikken en automatische downloads en installaties van de kapingsoftware op hun apparaten te starten zonder hun toestemming.

Bovendien kunnen gebruikers onbedoeld browser hijackers toevoegen of installeren wanneer ze downloaden van app stores van derden, peer-to-peer netwerken, onofficiële pagina's of andere onbetrouwbare bronnen.

Hoe vermijdt u de installatie van browser hijackers?

Download programma's en bestanden van betrouwbare bronnen zoals officiële app stores of vertrouwde websites. Gebruik tijdens de installatie "Geavanceerd", "Aangepast" of soortgelijke opties om gebundelde apps of extra aanbiedingen zorgvuldig te bekijken en te deselecteren. Wees op uw hoede als u op advertenties, pop-ups of downloadlinks van onbekende of verdachte bronnen klikt.

Houd uw besturingssysteem, webbrowsers en beveiligingssoftware up-to-date om mogelijke kwetsbaarheden te beperken. Overweeg om gerenommeerde beveiligingsprogramma's en antivirussoftware te gebruiken voor extra bescherming tegen ongewenste apps en potentiële bedreigingen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Dragon Search Solutions raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Dragonboss.solutions leidt om naar bing.com via searchingdb.com (GIF):

Dragon Search Solutions browser hijacker dragonboss.solutions leidt om naar bing.com via searchingdb.com

Toestemmingen gevraagd door Dragon Search Solutions browser hijacker:

Toestemmingen gevraagd door Dragon Search Solutions browser hijacker

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Dragon Search Solutions hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

dragonboss.solutions browserkaper verwijderen via Control Panel

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website dragonboss.solutions veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik de aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Dragon Search Solutions browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan dragonboss.solutions gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "Dragon Search Solutions" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Dragonboss.solutions verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in de sectie "Bij opstarten" "Dragon Search Solutions" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.dragonboss.solutions) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijder dragonboss.solutions uit de standaard zoekmachine van Google Chrome

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "dragonboss.solutions", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft hebben met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van dragonboss.solutions doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan dragonboss.solutions gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "Dragon Search Solutions" en alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Dragonboss.solutions verwijderen van de Mozilla Firefox-startpagina

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster) en selecteert u vervolgens "Instellingen". In het geopende venster schakelt u "Dragon Search Solutions" uit, verwijdert u hxxp://dragonboss.solutions en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaardzoekmachine:

Verwijder dragonboss.solutions uit de standaard zoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elke invoer te dubbelklikken of op deMozilla Firefox switch about:config entry buttonknop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van dragonboss.solutions doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de dragonboss.solutions doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van dragonboss.solutions doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over dragonboss.solutions doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/29415-dragon-search-solutions-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de dragonboss.solutions website te bezoeken?

Gebruikers worden gedwongen om de dragonboss.solutions website te bezoeken als een middel om verkeer naar de site te leiden, die mogelijk te gelde kan worden gemaakt door middel van verschillende middelen, zoals advertentie-inkomsten of affiliate marketing schema's.

Is het bezoeken van dragonboss.solutions een bedreiging voor mijn privacy?

Het bezoeken van dragonboss.solutions kan inderdaad een bedreiging vormen voor uw privacy. De website kan gebruik maken van verschillende trackingtechnieken om uw online activiteiten te controleren en persoonlijke informatie te verzamelen zonder uw toestemming. Bovendien kan interactie met de site u mogelijk blootstellen aan kwaadaardige inhoud of verdere privacyschendingen.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Een browser hijacker heeft uw computer waarschijnlijk geïnfiltreerd via een softwarebundel, onbetrouwbare advertentie, app store van derden, P2P-netwerk, downloader van derden of een vergelijkbare weg.

Helpt Combo Cleaner me bij het verwijderen van de Dragon Search Solutions browser hijacker?

Combo Cleaner scant computers en verwijdert browser-hijacking toepassingen. Handmatige verwijdering is niet altijd succesvol, vooral als er meerdere kapers aanwezig zijn die elkaar opnieuw kunnen installeren. Combo Cleaner kan alle ongewenste apps in één keer verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
dragonboss.solutions doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van dragonboss.solutions doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.