FacebookTwitterLinkedIn

Hoe te voorkomen dat Re-captha-versiesites meldingen sturen

Ook bekend als: Advertenties door re-captha-versie
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is re-captha-versie?

Na onderzoek hebben we vastgesteld dat re-captha-version bestaat uit een verzameling domeinen met numerieke variaties in hun URL's. Bijvoorbeeld re-captha-version-2-11[.]top en re-captha-version-2-13[.]top zijn voorbeelden van dit patroon. Het primaire doel van al deze sites is om bezoekers te misleiden zodat ze toestemming geven om meldingen te ontvangen.

re-captha-version ads

Re-captha-versie pagina's in detail

Re-captha-versiesites hebben verschillende ontwerpen. Ze tonen bijvoorbeeld misleidende berichten waarin bezoekers worden geïnstrueerd om op de knop "Toestaan" te klikken om te verifiëren dat ze geen robots zijn (om door een CAPTCHA te komen) of om een video te bekijken via een valse videospeler. In alle gevallen hebben deze sites als doel bezoekers te verleiden om hen toe te staan meldingen te versturen.

Websites die clickbait of andere misleidende methoden gebruiken om toestemming te krijgen om meldingen te tonen, zijn niet te vertrouwen en mogen nooit dergelijke toestemming krijgen. In de regel leiden meldingen van dergelijke pagina's gebruikers naar andere onbetrouwbare en mogelijk schadelijke sites.

Deze meldingen kunnen phishingpagina's openen die legitieme websites nabootsen, met als doel gebruikers gevoelige informatie zoals gebruikersnamen, wachtwoorden of financiële gegevens te ontfutselen. Ze kunnen ook deel uitmaken van oplichtingspraktijken voor technische ondersteuning, waarbij gebruikers worden aangespoord om een vals ondersteuningsnummer te bellen of persoonlijke gegevens te verstrekken.

Bovendien kunnen dergelijke meldingen gebruikers doorverwijzen naar kwaadaardige websites die ontworpen zijn om malware te verspreiden of misleidende sites die gebruikers misleiden om zich te abonneren op premium diensten of onbedoelde aankopen te doen. Sommige meldingen kunnen de misleiding bestendigen, waardoor gebruikers in een cyclus van klikken op misleidende inhoud of het uitvoeren van misleidende acties terechtkomen.

Daarom wordt het sterk aangeraden om geen enkele van de re-captha-versies pagina's te vertrouwen of ermee in te stemmen om meldingen van hen te ontvangen. Een andere reden om het bezoeken van dergelijke pagina's te vermijden is dat ze gebruikers kunnen omleiden naar andere misleidende sites.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door re-captha-versie
Type bedreiging Pushberichten-advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-upadvertenties
Waargenomen domeinen re-captha-version-2-11[.]top, re-captha-version-2-13[.]top, re-captha-version-3-21[.]top, re-captha-version-3-23[.]top, re-captha-version-3-25[.]top, re-captha-version-3-27[.]top, re-captha-version-3-45[.]top, en anderen.
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites die je bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde internetsnelheid.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, valse beweringen op bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyproblemen, mogelijke extra malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

De meeste van deze pagina's bevatten aanlokkelijke inhoud of clickbaitberichten, waarbij gebruikers worden geïnstrueerd om op de knop "Toestaan" te klikken onder het mom van het bewijzen van hun menselijkheid of toegang tot specifieke inhoud. Zodra toestemming is verleend, kunnen de gevolgen variëren van het overspoelen van gebruikers met ongewenste advertenties en frauduleuze aanmeldingsprompts tot het doorverwijzen naar schadelijke websites of het uitvoeren van privacyschendende activiteiten.

Voorbeelden van vergelijkbare sites zijn nvideas[.]site, bestpenad[.]com, en ptbqre[.]com.

Hoe heeft re-captha-version toestemming gekregen om spammeldingen af te leveren?

Om meldingen te kunnen geven, vragen websites toestemming van gebruikers door middel van acties zoals het klikken op de knop "Toestaan" van de browser. Daarom toont de re-captha-versie site, of meerdere sites, meldingen omdat het de vereiste toestemming heeft verkregen.

Hoe voorkom je dat misleidende sites spammeldingen afleveren?

Klik niet op opties als "Toestaan", "Meldingen toestaan" of soortgelijke knoppen wanneer u dubieuze websites bezoekt. Weiger in plaats daarvan meldingen van onbetrouwbare sites door opties te selecteren zoals "Blokkeren", "Meldingen blokkeren" of soortgelijke keuzes die je browser biedt. Als je ongewenste meldingen ontvangt, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van re-captha-versie-2-13[.]top website (GIF):

re-captha-version website-optreden (GIF)

Schermafbeelding van re-captha-version-3-23[.]top:

re-captha-version-3-23.top uiterlijk

Schermafbeelding van re-captha-version-3-27[.]top:

re-captha-version-3-27.top uiterlijk

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) van sites met re-captha-versies in de rechterbenedenhoek van mijn bureaublad?

Om browsermeldingen van een website te ontvangen, moet je toestemming geven. Dit betekent dat je waarschijnlijk ten minste één van de re-captha-versiesites hebt bezocht en de benodigde autorisatie hebt gegeven.

Ik heb op advertenties met meldingen geklikt. Is mijn computer geïnfecteerd?

Het klikken op een melding is op zichzelf onschuldig. De websites waar deze meldingen naartoe leiden, kunnen echter een bedreiging vormen.

Is re-captha-versie een virus?

Websites zoals re-captha-version worden niet geclassificeerd als virussen. In plaats daarvan functioneren ze als hulpmiddelen om verschillende zwendelpraktijken te verspreiden of potentieel schadelijke toepassingen en pagina's te promoten.

Verwijdert Combo Cleaner advertenties voor re-captha-versies automatisch of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Combo Cleaner zal zeker een grondige scan van je computer uitvoeren en alle toestemmingen voor de opgegeven site intrekken. Daarnaast zal het maatregelen nemen om verdere toegang tot die site te blokkeren. Er zijn geen aanvullende stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door re-captha-versie QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door re-captha-versie op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.