FacebookTwitterLinkedIn

Hoe u niet in scams zoals "Threat Services Has Stopped" trapt

Ook bekend als: Threat Service Has Stopped technical support scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Threat Service Has Stopped"?

Ons onderzoek van deze pagina heeft aangetoond dat het een oplichtingssite voor technische ondersteuning is met als doel bezoekers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde acties. De site maakt waarschijnlijk gebruik van misleidende tactieken om een gevoel van urgentie of een verzonnen behoefte aan technische hulp te creëren, waardoor gebruikers uiteindelijk worden gedwongen om acties te ondernemen die hun veiligheid in gevaar kunnen brengen of tot ongewenste resultaten kunnen leiden.

Threat Service Has Stopped scam

"Threat Service Has Stopped" scam overzicht

Het bericht op deze pagina met oplichtingspraktijken voor technische ondersteuning presenteert zichzelf als een oplossing voor een vermeend probleem. Het vermeldt ook een fout (0x800704ec). Om een gevoel van urgentie en legitimiteit toe te voegen, bevat het een onmiddellijk hulplijnnummer, +1-844-694-4857, gelabeld als "Security Support".

Het valse bericht bevat twee actieknoppen, namelijk "Nu opnieuw opstarten" en "Computer scannen". Als je op een van deze knoppen klikt, wordt een andere scampagina geopend ("Windows Defender Security Center"). Het uiteindelijke doel van deze technische ondersteuningszwendel is gebruikers verleiden om oplichters te bellen.

Bedreigingen door oplichting met technische ondersteuning

Slachtoffer worden van oplichting met technische ondersteuning kan leiden tot een reeks potentiële schade, waaronder financiële en gegevensbeveiliging. Oplichters maken vaak gebruik van bedrieglijke tactieken om gebruikers ervan te overtuigen dat hun systemen geïnfecteerd zijn of kritieke fouten vertonen, waardoor slachtoffers op afstand toegang tot hun computers moeten verlenen of gevoelige informatie moeten vrijgeven.

Zodra de scammers toegang krijgen, kunnen ze kwaadaardige software installeren, persoonlijke gegevens in gevaar brengen of zelfs gebruikers van hun systemen afsluiten totdat er losgeld wordt betaald. Een paar voorbeelden van zwendelpraktijken waarbij gebruikers op afstand toegang tot computers krijgen, zijn TeamViewer-zwendel en UltraViewer-zwendel.

Financiële verliezen kunnen op verschillende manieren ontstaan, zoals het vragen van exorbitante vergoedingen voor onnodige diensten, het verleiden van slachtoffers tot het kopen van valse beveiligingssoftware of het dwingen tot het verstrekken van bankgegevens. De gecompromitteerde informatie kan ook worden gebruikt voor identiteitsdiefstal of andere frauduleuze activiteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam Threat Service Has Stopped technical support scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Threat service has stopped
Vermomming Waarschuwing van Microsoft
Technische ondersteuning scammer telefoonnummer +1-844-694-4857
Geassocieerde zwendel Windows Defender Security Center
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaaridge scams in het algemeen

Zwendelpraktijken voor technische ondersteuning hebben meestal gemeenschappelijke kenmerken die bedoeld zijn om gebruikers te misleiden en te manipuleren. Bij deze zwendel gaat het vaak om ongevraagde berichten of pop-ups die beweren dat de computer van de gebruiker problemen heeft, zoals malware-infecties of systeemfouten. Ze gebruiken angsttactieken om een gevoel van urgentie te creëren en dringen er bij gebruikers op aan om onmiddellijk contact op te nemen met een bepaalde hulplijn.

Eenmaal in contact kunnen scammers toegang op afstand vragen tot de computer van de gebruiker, hem verleiden te betalen voor onnodige diensten of gevoelige informatie verzamelen voor frauduleuze doeleinden. De rode draad is de intentie om gebruikers uit te buiten door valse beweringen over de veiligheid of functionaliteit van hun apparaat.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Our Security Scans Have Detected Potential Vulnerabilities", "Your PC Has Been DDoS Attacked And Infected With Viruses", en "Windows EROOR CODE 0X02333".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Gebruikers kunnen op verschillende manieren onbedoeld oplichtingswebsites openen, vaak met bedrieglijke tactieken. Een veelgebruikte methode is via phishing e-mails of berichten die legitieme bronnen nabootsen en gebruikers verleiden om op links te klikken die naar frauduleuze sites leiden.

Daarnaast kunnen schadelijke advertenties of pop-ups op schijnbaar onschuldige websites gebruikers omleiden naar frauduleuze pagina's als ze erop klikken. Een andere manier is het gebruik van misleidende zoekmachineresultaten, waarbij oplichters SEO manipuleren om hun bedrieglijke sites prominent in zoekresultaten te laten verschijnen. Adware kan ook leiden naar onbetrouwbare pagina's.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scampagina's?

Wees voorzichtig met het klikken op links, vooral als je ze ontvangt via ongevraagde e-mails of berichten. Vertrouw advertenties, "Download"-knoppen en pop-ups op twijfelachtige websites niet. Download apps van officiële pagina's en gerenommeerde app-winkels om te voorkomen dat u adware en andere ongewenste software downloadt.

Sta niet toe dat verdachte webpagina's meldingen afgeven. Blijf op de hoogte van veelvoorkomende online scams en tactieken. Installeer gereputeerde antivirus- of antimalwaresoftware en werk deze regelmatig bij voor een extra beschermingslaag. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van "Threat Service Has Stopped" pop-up scam (GIF):

Appearance of Threat Service Has Stopped scam

Tekst gepresenteerd in dit bericht:

FIX: 'Threat Service Has Stopped' In Windows Security

Windows Defender This Program Is Blocked by Group Policy Error 0x800704ec

Immediate Helpline : +1-844-694-4857 (Security Support)

[Restart Now] [Scan Computer]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Een pop-up scam is een misleidende tactiek waarbij frauduleuze pop-upberichten op het scherm van een gebruiker verschijnen, vaak met de bewering dat de computer virussen, fouten of beveiligingsproblemen heeft. Deze pop-ups gebruiken meestal alarmerende taal en afbeeldingen om een gevoel van urgentie te creëren, waarbij gebruikers worden aangespoord om onmiddellijk actie te ondernemen, zoals het bellen van een vals nummer voor technische ondersteuning of het klikken op een schadelijke link.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Het doel is om nietsvermoedende gebruikers te misleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie, het verlenen van toegang op afstand tot hun computers of het betalen voor onnodige diensten.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Gebruikers kunnen op verschillende manieren op frauduleuze websites terechtkomen, waaronder door te klikken op schadelijke advertenties, door gecompromitteerde of frauduleuze websites te bezoeken, door in phishing e-mails te trappen of door per ongeluk schadelijke software te downloaden.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is ontworpen om zorgvuldig elke website die u bezoekt te scannen en op efficiënte wijze alle potentieel schadelijke websites te identificeren. Dit geldt ook voor websites die zijn ontworpen om pop-upzwendel te plegen, zodat u tijdig wordt gewaarschuwd en de toegang onmiddellijk wordt beperkt om u online ervaring te beschermen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Threat Service Has Stopped technical support scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Threat Service Has Stopped technical support scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.