FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de QuickMovie Search browser hijacker verwijderen

Ook bekend als: search.quickmovietab.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is QuickMovie Search?

QuickMovie Search is een bedrieglijke browserextensie die door ons onderzoeksteam werd ontdekt tijdens een routineonderzoek van verdachte websites. Deze software brengt wijzigingen aan in de browserinstellingen om de valse zoekmachine search.quickmovietab.com te promoten. Door dit gedrag wordt QuickMovie Search gecategoriseerd als een browser hijacker.

QuickMovie Search browser-hijacking extension

QuickMovie Search browser hijacker overzicht

Browser-hijacking software wijzigt browserinstellingen door gepromote websites toe te wijzen als startpagina, standaard zoekmachine en URL van nieuwe tabbladen/vensters. Daarom, met QuickMovie Search geïnstalleerd: Webzoekopdrachten uitgevoerd via de URL-balk en nieuwe browsertabbladen/vensters geopend - resulteren in omleidingen naar de webpagina search.quickmovietab.com.

Valse zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten leveren, dus leiden ze om naar echte zoekwebsites op internet. Op het moment van onderzoek leidde search.quickmovietab.com naar de Bing zoekmachine (bing.com). Houd er rekening mee dat deze site ergens anders naartoe kan leiden omdat factoren zoals de geolocatie van de gebruiker van invloed kunnen zijn op omleidingen.

Browser hijackers gebruiken meestal persistentie-verzorgende mechanismen om browserherstel te voorkomen, en QuickMovie Search doet dat ook.

Bovendien kan deze rogue browserextensie over datatracking capaciteiten beschikken. Software in deze classificatie richt zich voornamelijk op: bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, internetcookies, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële informatie, enzovoort. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Samengevat kan de aanwezigheid van browser-hijacking software zoals QuickMovie Search op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam QuickMovie Search
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) QuickMovie Search
Gepromote URL search.quickmovietab.com
Detectienamen (search.quickmovietab.com) Seclookup (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (search.quickmovietab.com) 104.21.66.189
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine.
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling).
Schade Tracken van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben talloze browserkapers geanalyseerd; SearchToDo, Naturey New Tab, Inspire Me Tab en Nature Of The World Extension zijn slechts enkele voorbeelden.

Browser-hijacking software lijkt legitiem en biedt "nuttige" functionaliteiten. Deze functies werken echter zelden zoals beloofd en in de meeste gevallen werken ze helemaal niet. We moeten benadrukken dat zelfs als een stuk software werkt zoals geadverteerd - dat nog geen definitief bewijs is van legitimiteit of veiligheid.

Hoe is QuickMovie Search op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben QuickMovie Search verkregen via een misleidende webpagina. Verschillende online scams en legitiem uitziende promotiepagina's worden gebruikt om browser hijackers te pushen. De meeste gebruikers komen op deze webpagina's terecht via omleidingen die worden gegenereerd door sites met malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, opdringerige advertenties, spam browser meldingen of geïnstalleerde adware.

Browser-hijacking software kan ook worden gebundeld (samengepakt) met reguliere programma's. Het risico om onbedoeld gebundelde inhoud in het systeem toe te laten wordt verhoogd door te downloaden van dubieuze kanalen (bijv. freeware en gratis websites voor het hosten van bestanden, Peer-to-Peer netwerken voor het delen van bestanden, etc.) en door overhaast te installeren (bijv. door stappen over te slaan, "Easy/Express" instellingen te gebruiken, etc.).

Daarnaast verspreiden opdringerige advertenties browserkapers. Wanneer er op wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe vermijdt u de installatie van browser hijackers?

Het is essentieel om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Tijdens de installatie raden we je aan om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" te gebruiken en u af te melden voor alle toevoegingen (bijv. apps, extensies, tools, functies, enz.).

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn tijdens het browsen omdat valse en schadelijke online inhoud meestal legitiem en onschadelijk lijkt. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar toch worden ze omgeleid naar zeer twijfelachtige sites (bijv. gokken, pornografie, dating voor volwassenen, etc.).

Als u dit soort advertenties/omleidingen blijft tegenkomen, controleer dan het apparaat en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al is geïnfecteerd met QuickMovie Search, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Weergave van search.quickmovietab.com die omleidt naar de Bing zoekmachine (GIF):

QuickMovie Search browser hijacker redirecting to Bing (GIF)

Machtigingen gevraagd door QuickMovie Search browser hijacker:

QuickMovie Search browser hijacker asking for permissions

Misleidende websites die QuickMovie Search browser hijacker promoten:

Voorbeeld 1:

Deceptive website used to promote QuickMovie Search browser hijacker (sample 1)

Voorbeeld 2:

Deceptive website used to promote QuickMovie Search browser hijacker (sample 2)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

QuickMovie Search browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Browser-hijacking application uninstall via Control Panel

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

QuickMovie Search browser verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing search.quickmovietab.com related Google Chrome extensions

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Vind "QuickMovie Search" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Removing search.quickmovietab.com from Google Chrome homepage

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel "QuickMovie Search" uit in de sectie "Bij opstarten", zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.search.quickmovietab.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale punten en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Removing search.quickmovietab.com from Google Chrome default search engine

Uw standaard zoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "search.quickmovietab.com", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.quickmovietab.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Removing search.quickmovietab.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster vindt u "QuickMovie Search", evenals alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Removing search.quickmovietab.com from Mozilla Firefox homepage

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster) en selecteert u vervolgens "Instellingen". In het geopende venster schakelt u "QuickMovie Search" uit, verwijdert u hxxp://search.quickmovietab.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Removing search.quickmovietab.com from Mozilla Firefox default search engine

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op deMozilla Firefox switch about:config entry buttonknop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.quickmovietab.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.quickmovietab.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.quickmovietab.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.quickmovietab.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/28296-quickmovie-search-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website search.quickmovietab.com te bezoeken?

Cybercriminelen (bijv. ontwikkelaars van browser-hijackers en nepzoekmachines, enz.) genereren inkomsten via omleidingen naar pagina's zoals search.quickmovietab.com.

Is het bezoeken van search.quickmovietab.com een bedreiging voor mijn privacy?

Waarschijnlijk wel. Websites zoals search.quickmovietab.com verzamelen (en verkopen) informatie over hun bezoekers.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browser hijackers worden voornamelijk verspreid via misleidende promotionele webpagina's, gebundelde installers, online scams, freeware en gratis file-hosting sites, P2P sharing netwerken, opdringerige advertenties en spam browser meldingen.

Helpt Combo Cleaner me QuickMovie Search browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant uw computer en verwijdert gedetecteerde browser-hijacking apps. Houd er rekening mee dat handmatig verwijderen (zonder hulp van beveiligingssoftware) ineffectief kan zijn, vooral als er meerdere browser-hijackers aanwezig zijn. In deze gevallen is het mogelijk dat nadat er één is verwijderd, de anderen deze gewoon opnieuw installeren. Bovendien kan browser-hijacking software de toegang tot verwijderingsgerelateerde instellingen beperken en/of door de gebruiker aangebrachte wijzigingen ongedaan maken. Daarom is het essentieel om browser-hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
search.quickmovietab.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.quickmovietab.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.