FacebookTwitterLinkedIn

Hoe u Nature Of The World Extension verwijdert

Ook bekend als: notw.natureoftheworldext.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Nature Of The World Extension?

Men heeft ontdekt dat de toepassing Nature Of The World Extension, gepromoot als een extensie die een reeks adembenemende natuurlijke landschappen biedt, eigenlijk een browser hijacker is die ontworpen is om een valse zoekmachine te promoten. Nature Of The World Extension brengt wijzigingen aan in de instellingen van een browser om deze te promoten.

notw.natureoftheworldext.com browser hijacker

Nature Of The World Extension browser hijacker overzicht

Nature Of The World Extension stelt notw.natureoftheworldext.com in als standaard zoekmachine, startpagina en nieuw tabblad. Als gevolg hiervan, elke keer dat gebruikers hun browser openen of proberen te zoeken naar iets, worden ze omgeleid naar notw.natureoftheworldext.com. Vervolgens leidt deze website ze verder naar bing.com.

Bing.com is een legitieme zoekmachine die eigendom is van Microsoft. Het betekent echter niet dat notw.natureoftheworldext.com betrouwbaar is, vooral wanneer het wordt gepromoot met behulp van browser hijacking. Valse zoekmachines kunnen gegevens van gebruikers verzamelen en misbruiken, waaronder zoekopdrachten, browsegeschiedenis en persoonlijke informatie, voor mogelijk schadelijke doeleinden.

Bovendien kunnen deze nepzoekmachines gebruikers blootstellen aan schadelijke of misleidende websites, waardoor het risico om slachtoffer te worden van oplichting, phishingaanvallen of zelfs malware toeneemt. Het is dus essentieel voor gebruikers om voorzichtig te zijn en zich te houden aan bekende, vertrouwde zoekmachines.

Overzicht bedreiging:
Naam Nature Of The World Extension
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Nature Of The World Extension
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URL notw.natureoftheworldext.com
Detectienamen (notw.natureoftheworldext.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (notw.natureoftheworldext.com) 172.67.148.86
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine.
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Tracken van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

De meeste browser hijackers veranderen de standaard startpagina, zoekmachine en nieuwe tabbladpagina en dwingen gebruikers om specifieke websites of zoekmachines te bezoeken, die meestal worden beheerd door de makers van de kaper voor financieel gewin. Deze ongewenste programma's kunnen ook het surfgedrag van gebruikers volgen en gegevens verzamelen voor mogelijk invasieve doeleinden.

Hoewel hun specifieke gedrag en persistentie kan variëren, bepalen deze kenmerken de aard van browserkapers en hun potentieel om de online ervaring van de gebruiker te verstoren. Meer voorbeelden van apps die zijn ontworpen om browsers te kapen zijn TRES, Goals Tracker en I AM Daily.

Hoe heeft Nature Of The World Extension zich op mijn computer geïnstalleerd?

Gebruikers worden vaak misleid om browser hijackers toe te voegen tijdens het installeren van andere software, omdat deze hijackers vaak gebundeld worden met gratis toepassingen. Als gebruikers zich door het installatieproces haasten zonder de opties zorgvuldig te bekijken, staan ze onbewust toe dat de kaper hun browser infiltreert.

Daarnaast kunnen misleidende pop-upadvertenties en banners die aanlokkelijke aanbiedingen, prijzen of gratis downloads beloven, gebruikers misleiden om erop te klikken, waardoor de installatie van browser hijackers of gerelateerde extensies ongemerkt wordt geactiveerd.

P2P netwerken, downloaders van derden, gratis bestandshostingpagina's en app stores van derden kunnen ook worden gebruikt om browser hijackers te verspreiden.

Hoe vermijdt u de installatie van browser hijackers?

Wees voorzichtig bij het downloaden en installeren van software. Blijf bij gerenommeerde bronnen voor downloads en lees gebruikersbeoordelingen om er zeker van te zijn dat de software betrouwbaar is. Kies tijdens de installatie voor de aangepaste of geavanceerde installatieoptie, zodat je alle extra of gebundelde software kunt bekijken en uitvinken, wat een veelgebruikte methode is voor kapers om te infiltreren.

Wees op je hoede als je op verdachte pop-upadvertenties en banners klikt en vermijd het bezoeken van onbetrouwbare websites. Gebruik gerenommeerde antivirus- of antimalwaresoftware. Als uw computer al geïnfecteerd is met Nature Of The World Extension, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Notw.natureoftheworldext.com leidt om naar bing.com (GIF):

Nature Of The World Extension browser hijacker notw.natureoftheworldext.com redirects to bing.com

Toestemmingen gevraagd door Nature Of The World Extension browser hijacker:Nature Of The World Extension browser hijacker asking for permissions

Website die Nature Of The World Extension browser hijacker promoot:Website used to promote Nature Of The World Extension browser hijacker

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Nature Of The World Extension browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

notw.natureoftheworldext.com browser hijacker uninstall via Control Panel

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website notw.natureoftheworldext.com veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Nature Of The World Extension browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing notw.natureoftheworldext.com related Google Chrome extensions

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "Nature Of The World Extension" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Removing notw.natureoftheworldext.com from Google Chrome homepage

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel "Nature Of The World Extension" uit in de sectie "On startup", zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.notw.natureoftheworldext.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale punten en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Removing notw.natureoftheworldext.com from Google Chrome default search engine

Uw standaard zoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "notw.natureoftheworldext.com", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van notw.natureoftheworldext.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Removing notw.natureoftheworldext.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster vindt u "Nature Of The World Extension", evenals alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Removing notw.natureoftheworldext.com from Mozilla Firefox homepage

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen" en schakelt u in het geopende venster "Nature Of The World Extension" uit, verwijdert u hxxp://notw.natureoftheworldext.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Removing notw.natureoftheworldext.com from Mozilla Firefox default search engine

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op deMozilla Firefox switch about:config entry buttonknop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van notw.natureoftheworldext.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de notw.natureoftheworldext.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van notw.natureoftheworldext.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over notw.natureoftheworldext.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/28245-nature-of-the-world-extension-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website notw.natureoftheworldext.com te bezoeken?

Gebruikers dwingen om notw.natureoftheworldext.com te bezoeken is vooral bedoeld om het verkeer op de site te verhogen, waardoor de site mogelijk meer bekendheid krijgt en er meer inkomsten uit advertenties of andere methoden gegenereerd kunnen worden.

Is het bezoeken van notw.natureoftheworldext.com een bedreiging voor mijn privacy?

Valse zoekmachines zoals notw.natureoftheworldext.com hebben de capaciteit om een reeks bezoekersgegevens te verzamelen, waaronder IP-adressen, browsingpatronen en meer. De omvang van de gegevensverzameling en de doeleinden waarvoor de verzamelde informatie wordt gebruikt, kunnen verschillen tussen verschillende valse zoekmachines.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browser hijackers worden vaak geadverteerd en verspreid via gebundelde installatiepakketten, online oplichting, gratis bestandshosting sites, peer-to-peer (P2P) netwerken, meldingen van duistere websites en misleidende advertenties, naast andere methoden.

Zal Combo Cleaner me helpen om Nature Of The World Extension browser hijacker te verwijderen?

Handmatig verwijderen is niet altijd de meest effectieve oplossing, vooral als u te maken heeft met meerdere browser hijackers die elkaar opnieuw kunnen installeren. In dergelijke gevallen moeten gebruikers mogelijk een gelijktijdige verwijdering uitvoeren. Combo Cleaner is een hulpprogramma dat computers scant en alle browser-hijacking toepassingen (inclusief Nature Of The World Extension) in één keer verwijdert.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
notw.natureoftheworldext.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van notw.natureoftheworldext.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.