FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw geen sites die beweren dat "Virus/Malware Infections Have Been Recognized".

Ook bekend als: "Virus/Malware Infections Have Been Recognized" technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Virus/Malware Infections Have Been Recognized"?

"Virus/Malware Infections Have Been Recognized" is een technische ondersteuningszwendel die onze onderzoekers vonden tijdens het inspecteren van malafide websites. Deze zwendel is bedoeld om gebruikers te misleiden zodat ze de nepondersteuning van Microsoft bellen door te beweren dat hun apparaat is geïnfecteerd.

Virus/Malware Infections Have Been Recognized scam

"Virus/Malware Infections Have Been Recognized" scam overzicht

De "Virus/Malware Infections Have Been Recognized" zwendel wordt uitgevoerd op pagina's die zich voordoen als de officiële website van Microsoft. Er worden meerdere pop-upvensters weergegeven waarin wordt gewaarschuwd voor bedreigingen op apparaten van gebruikers en waarin ze worden aangespoord om de opgegeven telefoonnummers te bellen.

We moeten benadrukken dat alle informatie die door deze zwendel wordt verstrekt, vals is en niet geassocieerd is met Microsoft Corporation of een van zijn producten/services.

De zwendel start wanneer de gebruiker de valse hulplijn belt. Tijdens het hele schema doen de oplichters zich voor als "deskundige technici" die ondersteuning bieden bij het verwijderen van malware, het installeren van beveiliging, het verlengen van het abonnement, enz.

Tijdens het bellen kunnen cybercriminelen slachtoffers verleiden om informatie vrij te geven, geldtransacties uit te voeren of malware te downloaden/installeren (bijv. trojans, ransomware, enz.).

In de meeste gevallen vragen oplichters bij technische ondersteuning om toegang op afstand tot apparaten van gebruikers. De verbinding kan tot stand worden gebracht via legitieme software zoals TeamViewer, UltraViewer, AnyDesk of andere.

Bedreigingen door oplichters van technische ondersteuning

Criminelen kunnen echte beveiligingsprogramma's uitschakelen of verwijderen, valse antivirussen installeren, gegevens extraheren, geld verkrijgen en/of het systeem infecteren met malware.

De beoogde informatie kan bestaan uit gebruikersnamen/wachtwoorden (bijv. e-mails, sociale netwerkmogelijkheden, gegevensopslag, e-commerce, online bankieren, cryptocurrency-wallets, etc.), persoonlijk identificeerbare informatie (bijv. gegevens van identiteitskaarten, scans/foto's van paspoorten, etc.) en financiële gegevens (bijv. gegevens van bankrekeningen, creditcardnummers, etc.).

Naast het verkrijgen van gegevens via de telefoon, kunnen oplichters hun slachtoffers ook instrueren om de gegevens in te voeren op phishingsites/bestanden of gebruik te maken van malware voor het stelen van informatie.

Bovendien kunnen de "diensten" van cybercriminelen exorbitant duur zijn. Cryptocurrencies, voorafbetaalde vouchers, cadeaubonnen, geld verstopt in pakjes en soortgelijke moeilijk te traceren methodes hebben de voorkeur van oplichters omdat dit de kans verkleint dat ze vervolgd worden en slachtoffers hun geld terugkrijgen. Bovendien kunnen succesvol opgelichte gebruikers herhaaldelijk het doelwit worden.

Kortom, slachtoffers van scams zoals "Virus/Malware Infections Have Been Recognized" kunnen te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Als u een bedrieglijke webpagina niet kunt afsluiten, beëindig dan het browserproces met Windows Taakbeheer. Wanneer u de browser opnieuw opent, start u een nieuwe browsersessie omdat het herstellen van de oude sessie de scamsite opnieuw zal openen.

Als u cybercriminelen toegang hebt gegeven tot uw apparaat op afstand - koppel het dan los van het internet en deïnstalleer de gebruikte software op afstand, want de scammers hebben misschien uw toestemming niet nodig om opnieuw verbinding te maken. Voer daarna een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Als u de inloggegevens aan de scammers hebt gegeven, verander dan de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts. Als de vrijgegeven gegevens van een andere persoonlijke aard waren (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de betreffende autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam "Virus/Malware Infections Have Been Recognized" technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Apparaat is besmet met virussen/malware en gevoelige gegevens lopen gevaar.
Vermomming Microsoft
Technische ondersteuning Scammer telefonnummer +1-888-447-0024
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische ondersteuning scam voorbeelden

"Ransomware EXE.01092-1_Alert", "Trojan:Slocker" en "Blocked Due To Illegal Activity By The State" zijn slechts een paar voorbeelden van technische ondersteuningszwendel die we onlangs hebben geanalyseerd.

Het internet staat vol met verschillende vormen van oplichting, zoals ondersteuning, waarschuwingen voor bedreigingen/fouten, software-updates, problemen met pakketbezorging, loterijen, weggevertjes, enz. Ongeacht wat deze inhoud waarschuwt, eist, aanbiedt of belooft - het einddoel is hetzelfde: inkomsten genereren ten koste van slachtoffers.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Zwendelwebsites worden meestal geopend via omleidingen die worden gegenereerd door webpagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spammeldingen in de browser, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Bedrieglijke pagina's kunnen bedrieglijke websites forceren te openen wanneer ze worden geopend of wanneer er op gehoste inhoud wordt geklikt (bijv. knoppen, tekstinvoervelden, advertenties, enz.). Adware kan advertenties weergeven die oplichting promoten of sites forceren te openen die oplichting uitvoeren.

Zwendelpraktijken worden ook ondersteund door spam in het algemeen (bijv. e-mails, PM's/DM's, sms'jes, forum-/socialemediaposts, meldingen, enz.)

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

Het is van het grootste belang om voorzichtig te zijn tijdens het browsen omdat frauduleuze en kwaadaardige online inhoud er meestal echt en onschuldig uitziet. Opdringerige advertenties en spammeldingen in de browser kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar worden omgeleid naar zeer twijfelachtige websites (bijv. scam-promoting, gokken, pornografie, enz.).

We raden af om sites te gebruiken die illegale software/media of andere dubieuze diensten aanbieden (bijv. illegaal streamen of downloaden, Torrenting, etc.) omdat deze webpagina's meestal gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

Een andere aanbeveling is om altijd op URL's te letten en ze met zorg in te voeren. Open geen bijlagen of links die u in verdachte/irrelevante e-mails vindt, omdat deze schadelijk kunnen zijn.

Om te voorkomen dat je ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet je niet toestaan dat verdachte websites deze meldingen afgeven (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). Negeer of weiger in plaats daarvan verzoeken om meldingen van dergelijke pagina's (druk bijvoorbeeld op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enzovoort).

Om te voorkomen dat gebundelde/gevaarlijke software het systeem infiltreert - download alleen van officiële/geverifieerde bronnen en behandel installaties met voorzichtigheid (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, gebruik de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" en meld u af voor aanvullende apps, extensies, hulpprogramma's, enz.)

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de bovenste pop-up van de scam "Virus/Malware Infections Have Been Recognized":

Microsoft Windows Security Center


(5) Virus/Malware infections have been recognized on your device.
Address IP: - 10/25/2023, 10:15:18 AM
Location: -
ISP: -


Your personal data, banking information and web login credentials saved on this PC are at risk due to a major security breach.
Call Microsoft Windows Support: +1-888-447-0024 (Helpline USA)

Weergave van de "Virus/Malware Infections Have Been Recognized" pop-up scam (GIF):

Appearance of Virus/Malware Infections Have Been Recognized scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn in wezen misleidende berichten die gebruikers verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld worden verleid om nep-supportlijnen te bellen, cybercriminelen toegang te geven tot apparaten op afstand, informatie vrij te geven, geldtransacties uit te voeren, software te downloaden/installeren, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-upzwendel wordt gebruikt om winst te maken. Cybercriminelen kunnen inkomsten verwerven door geld te verkrijgen via misleiding, het verkopen of misbruiken van privégegevens, het promoten van inhoud en het verspreiden van malware.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-up scams worden uitgevoerd op misleidende sites. De meeste bezoekers komen op deze webpagina's via omleidingen die worden gegenereerd door verkeerd getypte URL's, websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Ik kan een bedrieglijke pagina niet afsluiten, hoe doe ik dat?

Beëindig het proces van de browser met Taakbeheer. Als u de browser opnieuw opent, herstel dan niet de vorige browsersessie, want dan wordt de bedrieglijke pagina opnieuw geopend.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot uw computer, wat moet ik doen?

Koppel het apparaat los van het internet en verwijder de software die werd gebruikt om op afstand toegang te krijgen (bijv. UltraViewer, TeamViewer, AnyDesk, enz.), omdat de cybercriminelen mogelijk uw toestemming niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer ten slotte een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-up scam, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens bekend hebt gemaakt - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer de officiële ondersteuning. Als u echter andere privégegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, pasfoto's/-scans, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner kan bezochte sites scannen en scams en kwaadaardige sites detecteren. Bovendien kan het verdere toegang tot dergelijke websites weigeren. Combo Cleaner kan computers scannen en bijna alle bekende malware-infecties verwijderen. Houd er rekening mee dat, aangezien geavanceerde kwaadaardige software zich meestal diep in systemen verstopt - het uitvoeren van een volledige systeemscan cruciaal is.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Virus/Malware Infections Have Been Recognized technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Virus/Malware Infections Have Been Recognized" technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.