FacebookTwitterLinkedIn

Hoe u Apps Helper schadelijke extensie verwijdert

Ook bekend als: Apps Helper ongewenst programma
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Apps Helper?

Apps Helper is een schadelijke browserextensie die is ontdekt tijdens het inspecteren van een schadelijke installer die wordt gehost op een onbetrouwbare website. Apps Helper kan gegevens op websites lezen en wijzigen en apps, extensies en thema's beheren wanneer deze is toegevoegd aan Chrome-browsers. Het is ten zeerste aan te raden om deze extensie te verwijderen uit aangetaste browsers.

Apps Helper kwaadaardige extensie

Apps Helper in detail

De mogelijkheden van Apps Helper kunnen ernstige problemen veroorzaken voor gebruikers die deze schadelijke extensie per ongeluk toevoegen. Apps Helper's gegevenstoegang kan leiden tot een ernstige schending van de privacy van gebruikers. Het kan gevoelige informatie onderscheppen, waaronder inloggegevens, persoonlijke gegevens en surfgewoonten.

De mogelijkheid van de extensie om websitegegevens te wijzigen opent de deur naar manipulatie van de inhoud. Apps Helper kan het uiterlijk van vertrouwde websites veranderen of kwaadaardige inhoud injecteren, waardoor gebruikers zich inlaten met misleidende informatie of oplichting, waardoor hun vertrouwen in online bronnen wordt aangetast.

Apps Helper's controle over browser apps, extensies en thema's stelt het in staat om ongeautoriseerde wijzigingen aan te brengen in de browserinstellingen van een gebruiker. Dit kan resulteren in ongewenst gedrag, zoals het injecteren van ongewenste extensies of wijzigingen in het uiterlijk van de browser zonder toestemming van de gebruiker.

De aanwezigheid van de extensie kan kwetsbaarheden in de beveiliging van de browseromgeving van de gebruiker introduceren. Kwaadwillenden kunnen deze zwakke plekken uitbuiten om malware af te leveren, phishing-aanvallen uit te voeren of de online veiligheid van de gebruiker in gevaar te brengen.

Bovendien kan Apps Helper de instelling "beheerd door uw organisatie" inschakelen. Dit betekent dat de extensie controle kan uitoefenen over een browser, mogelijk om specifieke regels of beleidsregels af te dwingen. Het kan deel uitmaken van een poging om je browser te manipuleren voor bedrieglijke of schadelijke doeleinden, zoals gebruikers naar schadelijke websites leiden, hun standaard zoekmachine wijzigen of ongewenste advertenties weergeven.

Gezien deze zorgen is het van het grootste belang dat gebruikers Apps Helper onmiddellijk verwijderen uit hun browsers om de mogelijke risico's te beperken en hun online privacy en veiligheid te beschermen.

Overzicht bedreiging:
Naam Apps Helper ongewenst programma
Type bedreiging Schadelijke extensie
Detectienamen Gridinsoft (PUP.Win32.Chromnius.dg!c), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen De functie "beheerd door uw organisatie" wordt geactiveerd in de Chrome-browser, Chromstera-browser wordt geïnstalleerd, uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Dubieuze websites, schadelijke installers, misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundelen), downloaden van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over de app

Het installatieprogramma dat Apps Helper distribueert, bevat ook de Chromstera webbrowser. Dat betekent dat gebruikers die Apps Helper toevoegen via dat installatieprogramma ook de genoemde browser installeren. Bovendien kan dat installatieprogramma andere ongewenste apps bevatten, zoals browser hijackers en programma's die reclame ondersteunen.

Er zijn veel apps die vergelijkbaar zijn met Apps Helper. Enkele voorbeelden zijn MalusDomestica, FestucaGlauca en Galliformes.

Hoe is ongewenste software op mijn computer geïnstalleerd?

Apps Helper vindt zijn weg naar webbrowsers via een installatieprogramma dat u vindt op onbetrouwbare websites, zoals wordt geïllustreerd door de onderstaande schermafbeelding. Bovendien kunnen bepaalde software-installateurs, vooral diegene die geassocieerd worden met gratis of freeware toepassingen, extensies zoals Apps Helper verpakken, waarbij gebruikers onbewust instemmen met de installatie ervan.

In alternatieve scenario's kunnen gebruikers ongewenste toepassingen onbedoeld introduceren wanneer ze in misleidende advertenties of pop-ups trappen, vervalste software-updates accepteren of P2P-netwerken, torrentsites, installers van derden en soortgelijke tools gebruiken.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Koop extensies en software alleen van officiële app stores of betrouwbare websites. Wees tijdens software-installaties waakzaam door te kiezen voor aangepaste instellingen om gebundelde software uit te vinken/de selectie ongedaan te maken. Controleer en verwijder regelmatig ongebruikte of twijfelachtige browserextensies. Wees voorzichtig wanneer u advertenties, pop-ups of links op onbetrouwbare websites tegenkomt.

Geef geen toestemming voor meldingen van verdachte pagina's. Verhoog uw beveiliging met vertrouwde antivirus- of antimalwaresoftware om uw online verdediging te versterken. Als uw computer al is geïnfecteerd met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Website die het installatieprogramma host dat de app Apps Helper bevat:

Apps Helper kwaadaardige extensiepromotor

Apps Helper extensie details:

Apps Helper details van de extensie-app

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Ongewenste software verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Apps Helper kwaadaardige extensie verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Gebruik de aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder ongwenste apps van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Stap voor stap het verwijderen van de kwaadaardige extensie Apps Helper uit Google Chrome 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Vind "Apps Helper" of andere verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Stap voor stap het verwijderen van de kwaadaardige extensie Apps Helper uit Google Chrome 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van apps helper ongewenst programma, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Stap voor stap het verwijderen van de kwaadaardige extensie Apps Helper uit Mozilla Firefox 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster vindt u alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Stap voor stap het verwijderen van de kwaadaardige extensie Apps Helper uit Mozilla Firefox 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van apps helper ongewenst programma kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de apps helper ongewenst programma, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om apps helper ongewenst programma van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over apps helper ongewenst programma of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/28066-apps-helper-malicious-extension

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan Apps Helper veroorzaken?

Apps Helper brengt verschillende risico's met zich mee voor gebruikers, waaronder inbreuk op de privacy, manipulatie van inhoud, ongeautoriseerde wijzigingen in browserinstellingen, beveiligingsproblemen en een gecompromitteerde browse-ervaring.

Wat doet Apps Helper?

Apps Helper is een schadelijke browserextensie die toegang kan krijgen tot websitegegevens en deze kan wijzigen, browser-apps en -extensies kan beheren en de instelling "beheerd door uw organisatie" kan activeren.

Hoe genereren Apps Helper-ontwikkelaars inkomsten?

Apps Helper ontwikkelaars genereren inkomsten door methoden zoals het verzamelen van gegevens voor gerichte reclame, het injecteren van advertenties in de browse-ervaring van de gebruiker, affiliate marketing, omleiding naar affiliate sites, enz.

Verwijdert Combo Cleaner Apps Helper?

Combo Cleaner voert scans uit om ongewenste en schadelijke programma's te detecteren en verwijderen. Het is belangrijk op te merken dat alleen handmatige verwijdering het probleem mogelijk niet verwijdert, omdat sommige resterende bestanden kunnen blijven bestaan, zelfs na het verwijderen van de software.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Apps Helper ongewenst programma QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Apps Helper ongewenst programma op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.