FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw geen valse "Improvements To All Our e Mail Servers" e-mails

Ook bekend als: "Improvements To All Our e Mail Servers" phishing e-mail
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "Improvements To All Our e Mail Servers"?

Uit onze inspectie van de e-mail "Improvements To All Our e Mail Servers" is gebleken dat het om spam gaat. Er wordt ten onrechte beweerd dat de mailservers upgrades ondergaan, die - als ze niet worden geïmplementeerd - ertoe zullen leiden dat het e-mailaccount van de ontvanger wordt gedeactiveerd. Deze frauduleuze brief is bedoeld om inloggegevens voor accounts te stelen via een phishing-website.

Improvements To All Our e Mail Servers email spam campaigne

"Improvements To All Our e Mail Servers" e-mail scam overzicht

In de e-mail met als onderwerp "Alert: Confirm Your [recipient's_email_address] Still Active" (kan variëren) staat dat er verbeteringen aan de mailservers worden aangebracht. De nepbrief waarschuwt dat oude e-mailversies zullen worden afgesloten. Om hun account te kunnen blijven gebruiken, wordt de ontvanger daarom dringend verzocht deze bij te werken.

Toen we op "CONTINUE HERE" klikten, resulteerde dit in een omleiding naar een phishingwebsite. Deze pagina werd voorgesteld als een aanmeldingspagina voor e-mailaccounts. Inloggegevens die op deze webpagina worden ingevoerd, worden opgeslagen en verzonden naar de oplichters achter deze spamcampagne.

Naast het kapen van het blootgestelde e-mailaccount, kunnen cybercriminelen toegang krijgen tot de inhoud die via het account is geregistreerd. Zo kunnen scammers de identiteit stelen van de eigenaars van sociale accounts (bijv. e-mails, sociale media/netwerkmogelijkheden, messengers, enz.) en de contactpersonen/vrienden om leningen of donaties vragen, oplichterij promoten en malware verspreiden door schadelijke bestanden/links te delen.

Bovendien kunnen financiële accounts (bijv. online bankieren, geld overmaken, e-commerce, etc.) worden gebruikt om frauduleuze transacties of online aankopen te doen.

Kortom, door te vertrouwen op een e-mail als "Improvements To All Our e Mail Servers" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Als u uw accountgegevens al hebt vrijgegeven - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning.

Overzicht bedreiging:
Naam "Improvements To All Our e Mail Servers" phishing e-mail
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Het e-mailaccount van de ontvanger wordt gedeactiveerd tenzij deze wordt bijgewerkt.
Symptomen Onbevoegde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftigingstechnieken, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Phishing spam campagne voorbeelden

"Reconfirm Shipping Documents", "McAfee FINAL WARNING" en "Your Account Expiry" zijn slechts een paar voorbeelden van phishing e-mails die we onlangs hebben geanalyseerd.

Deze mails worden gebruikt om een breed scala aan oplichtingspraktijken mogelijk te maken en zelfs om malware te verspreiden. Spammail kan op verschillende manieren worden vermomd, bijvoorbeeld als berichten van echte serviceproviders, bedrijven, organisaties, instellingen, overheden en andere entiteiten.

Hoe worden computers geïnfecteerd door spamcampagnes?

Spam-e-mails kunnen besmettelijke bestanden als bijlage of als koppeling hebben. Deze bestanden kunnen documenten zijn (bijv. Microsoft Office, Microsoft OneNote, PDF, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), archieven (ZIP, RAR, enz.), JavaScript, enzovoort.

Wanneer een kwaadaardig bestand wordt uitgevoerd, uitgevoerd of op een andere manier wordt geopend, wordt het infectieproces (d.w.z. het downloaden/installeren van malware) in gang gezet. Microsoft Office-documenten infecteren systemen bijvoorbeeld door kwaadaardige macroopdrachten uit te voeren, terwijl infectieuze OneNote-bestanden vereisen dat gebruikers op ingesloten koppelingen/bestanden klikken.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

We raden ten zeerste aan voorzichtig te zijn met inkomende e-mails, DM's/PM's, sms'jes en andere berichten. De bijlagen of links die u in verdachte/irrelevante e-mails vindt, mogen niet worden geopend omdat ze kwaadaardig kunnen zijn en infecties kunnen veroorzaken.

Het is belangrijk om Microsoft Office-versies te gebruiken die na 2010 zijn uitgebracht, omdat deze de modus "Beschermde weergave" hebben die automatische uitvoering van macro's voorkomt.

Er moet worden vermeld dat malware niet alleen via spammail wordt verspreid. Daarom adviseren we om waakzaam te zijn tijdens het browsen, omdat valse en gevaarlijke online inhoud er meestal gewoon en onschuldig uitziet.

Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Het is cruciaal om software te activeren en bij te werken met legitieme functies/tools, aangezien illegale activerings ("cracking") tools en updaters van derden malware kunnen bevatten.

We moeten benadrukken dat het essentieel is voor de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker om een goed antivirusprogramma te installeren en up-to-date te houden. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en om gedetecteerde bedreigingen/problemen te verwijderen. Als je al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Improvements To All Our e Mail Servers" spam e-mail brief:

Subject: Alert: Confirm Your ******** Still Active


We're making improvements to all our ******** e Mail Servers!


We recently want to let you know that older versions of the ******** will be disconnected  on  Thursday 27 Apr 2023.
Your account requires an immediate update to remain active and continue enjoying our services.


CONTINUE HERE


Sincerely,
********  Customer Care support

Screenshot van de phishing-website die wordt gepromoot door de spamcampagne "Improvements To All Our e Mail Servers":

Improvements To All Our e Mail Servers scam e-mail gepromoot phishing-site

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spam e-mails zijn niet persoonlijk. Ze worden verzonden in massale campagnes - daarom ontvangen duizenden gebruikers identieke berichten.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze spammail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. En als u andere privégegevens hebt vrijgegeven (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, alleen het openen van een e-mail start geen download- of installatieproces van malware. Systemen worden geïnfecteerd wanneer schadelijke bijlagen of koppelingen worden geopend.

Ik heb een bestand gedownload en geopend dat als bijlage bij een spammail was gevoegd.

Of het apparaat is geïnfecteerd, hangt mogelijk af van de indeling van het geopende bestand. Als het een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, etc.) - waarschijnlijk wel. Voor documenten (.doc, .xls, .one, .pdf, enz.) zijn echter mogelijk extra acties nodig (bijv. macroopdrachten inschakelen, klikken op ingesloten inhoud, enz.) om u te laten starten met het downloaden/installeren van malware.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner is ontworpen om bedreigingen te detecteren en verwijderen. Het is in staat om bijna alle bekende malware-infecties te verwijderen. Houd er rekening mee dat, omdat high-end kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verbergen, het uitvoeren van een volledige systeemscan essentieel is.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Improvements To All Our e Mail Servers phishing e-mail QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Improvements To All Our e Mail Servers" phishing e-mail op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.