FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u Browser Cleaner Pro uit uw browser?

Ook bekend als: Advertenties van Browser Cleaner Pro
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Browser Cleaner Pro?

Browser Cleaner Pro wordt op de markt gebracht als een krachtig hulpmiddel dat is ontworpen om op effectieve wijze browsergegevens en cookies op te schonen. Tijdens het testen van deze browserextensie merkte ons team echter op dat het opdringerige advertenties levert. Daarom hebben we Browser Cleaner Pro geclassificeerd als adware (advertentie-ondersteunde software).

Browser Cleaner Pro adware

Browser Cleaner Pro in detail

De advertenties gegenereerd door Browser Cleaner Pro zijn opdringerig en kunnen gebruikers omleiden naar mogelijk schadelijke websites. Deze websites kunnen bedrieglijke tactieken gebruiken om gebruikers te verleiden tot het bellen van valse technische ondersteuningsnummers, het downloaden van verdachte toepassingen of het vrijgeven van gevoelige informatie zoals creditcardgegevens, wachtwoorden, identiteitskaartinformatie, enz.

Bovendien hebben de advertenties die door de advertentie-ondersteunde software worden gegenereerd het vermogen om ongeoorloofde downloads en installaties te veroorzaken door het uitvoeren van specifieke scripts. Bijgevolg is het sterk aangeraden om Browser Cleaner Pro te verwijderen en voorzichtigheid te betrachten door af te zien van het vertrouwen in zijn advertenties.

Bovendien heeft Browser Cleaner Pro de mogelijkheid om alle gegevens op alle websites te openen en te wijzigen, wat betekent dat het uitgebreide controle heeft over de informatie die aanwezig is op elke website die een gebruiker bezoekt. De uitgebreide toegang van Browser Cleaner Pro tot het lezen en wijzigen van gegevens op alle websites kan mogelijk resulteren in verschillende schadelijke resultaten.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Browser Cleaner Pro
Type bedreiging Adware
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), downloaden van torrent-bestanden.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over adware

Adware vertoont opdringerige advertenties en kan webbrowsers kapen om twijfelachtige zoekmachines te promoten. Deze browser-hijacking toepassingen wijzigen vaak de fabrieksinstellingen van de zoekmachine, homepage en nieuwe tabbladpagina. Het gebruik van onbetrouwbare zoekmachines kan gebruikers blootstellen aan mogelijk schadelijke websites en apps.

Voorbeelden van apps die ook ongewenste advertenties weergeven zijn Play Audio, Better Webb en Night Reading for All.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Browser Cleaner Pro ontdekt op een misleidende website die beweert dat er een belangrijke Chrome-update beschikbaar is en ons opdraagt om op "Installeren" te klikken om door te gaan. Gebruikers kunnen per ongeluk Browser Cleaner Pro downloaden en toevoegen via deze (of soortgelijke) site. Een screenshot van deze pagina vindt u hieronder.

Het komt ook vaak voor dat adware wordt geïnstalleerd via gebundelde software-installaties, waarbij adware is opgenomen als extra component naast legitieme software. Misleidende advertenties of misleidende links kunnen ook leiden tot de installatie van adware.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Bekijk tijdens installaties zorgvuldig elke stap en kies voor extra aanbiedingen of gebundelde software. Blijf bij betrouwbare bronnen zoals officiële websites of app stores voor het downloaden van software. Wees voorzichtig bij het klikken op advertenties of links, vooral die welke verdacht lijken of twijfelachtige deals aanbieden.

Vermijd ook dat dubieuze sites meldingen sturen. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Misleidende website die Browser Cleaner Pro app promoot:

Browser Cleaner Pro adware misleidende promotor

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Browser Cleaner Pro adware verwijderen via Control Panel

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Browser Cleaner Pro-advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Browser Cleaner Pro" en andere verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Browser Cleaner Pro-advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van browser cleaner pro, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder Browser Cleaner Pro-advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Verwijder Browser Cleaner Pro-advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van browser cleaner pro kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van browser cleaner pro, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van browser cleaner pro van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van browser cleaner pro of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/26830-browser-cleaner-pro-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan leiden tot opdringerige en storende advertenties die het browsen verstoren, de systeemprestaties vertragen en netwerkbronnen verbruiken. Adware kan ook de privacy van gebruikers in gevaar brengen door het verzamelen van persoonlijke informatie en surfgedrag.

Wat doet adware?

Adware, ook bekend als advertentie-ondersteunde software, is speciaal gemaakt om opdringerige advertenties te leveren aan de apparaten van gebruikers.

Hoe genereren ontwikkelaars van adware inkomsten?

Adware-ontwikkelaars genereren gewoonlijk inkomsten door verschillende producten, websites of diensten te promoten. Een aanzienlijk deel van hun inkomsten is afkomstig van deelname aan affiliate programma's.

Zal Combo Cleaner Browser Cleaner Pro adware verwijderen?

Combo Cleaner kan uw computer grondig scannen om eventuele geïnstalleerde adwaretoepassingen te identificeren en te verwijderen. Het is vermeldenswaard dat handmatige verwijdering niet altijd voldoende is, omdat er verborgen bestandsresten in het systeem kunnen achterblijven. Zelfs na het verwijderen van de belangrijkste software, kunnen bepaalde onderdelen nog steeds aanwezig en operationeel zijn.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Browser Cleaner Pro QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Browser Cleaner Pro op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.