FacebookTwitterLinkedIn

Hoe captchasafe.top laten stoppen met het versturen van meldingen

Ook bekend als: Advertenties van captchasafe.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is captchasafe[.]top?

Ons team ontdekte de website captchasafe[.]top tijdens het onderzoeken van pagina's die gebruik maken van dubieuze advertentienetwerken. Captchasafe[.]top is ontworpen om gebruikers te verleiden zich te abonneren op zijn meldingen. Bovendien kan captchasafe[.]top bezoekers omleiden naar soortgelijke pagina's. Het komt zelden voor dat gebruikers opzettelijk dit soort pagina's bezoeken.

captchasafe[.]top ads

Captchasafe[.]top in detail

Captchasafe[.]top gebruikt een bedrieglijke techniek om bezoekers te misleiden tot het aanvaarden van zijn meldingen, door hen te vragen een valse CAPTCHA op te lossen door op de knop "Toestaan" te klikken. Deze meldingen kunnen leiden naar schadelijke websites en toepassingen.

Na het analyseren van meldingen verzonden door captchasafe[.]top, ontdekte ons team dat veel van hen ten onrechte beweren dat een computer is geïnfecteerd met virussen. Als gebruikers op dergelijke meldingen klikken, kunnen ze worden omgeleid naar scams voor technische ondersteuning, phishingpagina's, websites met dubieuze toepassingen en andere mogelijk schadelijke inhoud.

Vertrouwen op meldingen van captchasafe[.]top kan leiden tot financieel verlies, diefstal van persoonlijke informatie en installatie van malware op computers. In sommige gevallen kunnen hele systemen worden aangetast en kunnen gebruikers het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal of andere cybermisdaden.

Het wordt aanbevolen dat bezoekers geen toestemming geven om meldingen van captchasafe[.]top te ontvangen. Bezoekers moeten ook pagina's die lijken op captchasafe[.]top niet vertrouwen omdat deze hen kunnen omleiden naar andere onbetrouwbare sites.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van captchasafe.top
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Combo Cleaner (Malware), G-Data (Malware), Kaspersky (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 104.21.72.181
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser volgen - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over dit type pagina's

Sites zoals captchasafe[.]top zijn meestal niet opzettelijk toegankelijk, maar via verdachte advertenties en websites die gebruik maken van frauduleuze advertentienetwerken. Illegale filmstreamingsites en torrentpagina's behoren tot de platforms die dergelijke sites promoten. Deze pagina's kunnen ook worden gepromoot via apps met advertenties.

Andere websites die vergelijkbaar zijn met captchasafe[.]top zijn realbeyondcook[.]com, topfieldnow[.]com, en dispatchfeed[.]com.

Hoe heeft captchasafe[.]top toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Om meldingen te verzenden, vereisen websites dat bezoekers hun toestemming geven door te klikken op knoppen zoals "Toestaan" of "Meldingen toestaan" (afhankelijk van de browser). Als u meldingen van captchasafe[.]top ontvangt, hebt u dus waarschijnlijk de website bezocht en op een van deze knoppen geklikt.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Klik op de knop "Blokkeren", "Meldingen blokkeren" of een soortgelijke knop wanneer u onbetrouwbare websites bezoekt die meldingen willen tonen of sluiten. Met andere woorden, vermijd het klikken op de knop "Toestaan" wanneer verdachte pagina's toestemming vragen om meldingen te tonen. Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van captchasafe[.]top website (GIF):

captchasafe[.]top uiterlijk van de website (GIF)

Melding van captchasafe[.]top:

captchasafe.top kennisgeving

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door captchasafe[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Als u browser meldingen van captchasafe[.]top ziet, is het waarschijnlijk dat u eerder deze website heeft bezocht en toestemming heeft gegeven om u meldingen te sturen.

Ik heb geklikt op meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Het klikken op een melding op zich vormt geen directe bedreiging voor uw computer. Echter, zoals we vermeldden in ons artikel, kunnen de websites waar deze advertenties naartoe leiden kwaadaardig zijn en uw computer blootstellen aan verschillende bedreigingen.

Is captchasafe[.]top een virus?

Websites zoals captchasafe[.]top zijn geen virussen in de traditionele zin. Ze worden meestal gebruikt als een middel om oplichting of kwaadaardige toepassingen en websites te promoten, vaak via bedrieglijke of dwingende tactieken.

Verwijdert Combo Cleaner automatisch captchasafe[.]top advertenties of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Na het uitvoeren van een scan kan Combo Cleaner alle machtigingen verwijderen die aan kwaadaardige sites zijn verleend en verdere toegang tot deze sites blokkeren, zodat er geen extra stappen nodig zijn.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van captchasafe.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van captchasafe.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.