FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw de "Account Termination Request" phishing e-mails niet

Ook bekend als: "Account Termination Request" phishing email
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "Account Termination Request"?

Onze analyse van de e-mail "Account Termination Request" onthulde dat het spam is die werkt als een phishing-zwendel. In deze brief wordt beweerd dat het e-mailaccount van de ontvanger op hun verzoek wordt beëindigd. Deze e-mail probeert gebruikers te verleiden om hun inloggegevens voor hun e-mailaccount vrij te geven door middel van het valse opzeggingsproces.

Account Termination Request email spam campaigne

"Account Termination Request" email scam overzicht

De brief met als onderwerp "E-mail Account Termination Request" (kan variëren) informeert ontvangers dat het gevraagde e-mailaccountbeëindigingsproces binnenkort zal beginnen. Ze worden geïnformeerd dat als het verzoek per ongeluk of zonder hun medeweten is ingediend, het kan worden geannuleerd en het account opnieuw kan worden geactiveerd via de link in de spammail. De brief waarschuwt dat als het proces doorgaat - het account wordt gesloten en alle gerelateerde gegevens permanent worden verwijderd.

Zoals vermeld in de inleiding, zijn alle beweringen in de e-mail "Account Termination Request" vals. Toen we de link "Cancel Request And Reactivate Now Automatically" volgden, werden we omgeleid naar een phishing-website. De pagina werd voorgesteld als een aanmeldingspagina voor e-mailaccounts.

Phishingsites werken door ingevoerde gegevens op te slaan; deze specifieke webpagina was gericht op aanmeldingsgegevens voor e-mailaccounts (d.w.z. wachtwoorden). Met deze informatie in hun bezit kunnen de oplichters achter deze spamcampagne toegang/controle krijgen over blootgestelde e-mails en de inhoud die via deze e-mails wordt geregistreerd.

Cybercriminelen kunnen bijvoorbeeld gekoppelde accounts voor online bankieren, geld overmaken, e-commerce of andere financiële accounts kapen en gebruiken om frauduleuze transacties en/of online aankopen te doen. Daarnaast kunnen oplichters gestolen communicatieaccounts gebruiken (bijv. e-mails, sociale media, sociale netwerkmogelijkheden, messengers, etc.) om zich voor te doen als de eigenaar en hun contacten/vrienden om leningen te vragen of malware te verspreiden (door schadelijke bestanden/links te delen).

Samengevat kunnen slachtoffers van deze e-mailoplichting ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Als u uw inloggegevens hebt ingevoerd op een phishingsite, wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en neem contact op met de officiële ondersteuning.

Overzicht bedreiging:
Naam "Account Termination Request" phishing email
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Het e-mailaccount van de ontvanger wordt op zijn verzoek beëindigd.
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Spamcampagnes in het algemeen

We hebben duizenden spam e-mails geïnspecteerd; "HR (Human Resources) e-mail scam", "New Order", "Your Password Has Been Changed", "Your Email Was Suggested By Your Customer" - zijn slechts enkele voorbeelden van e-mails die gebruikt worden voor phishing.

Deze e-mail wordt meestal gepresenteerd als "dringend", "prioritair" of iets dergelijks; het kan ook vermomd zijn als berichten van legitieme bedrijven, organisaties, instellingen, autoriteiten of andere entiteiten. Naast verschillende oplichtingspraktijken worden spam e-mails gebruikt om trojans, ransomware en andere malware te verspreiden.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Spam e-mails kunnen schadelijke bestanden bevatten als bijlagen of downloadlinks. Deze bestanden kunnen Microsoft Office- en PDF-documenten zijn, archieven (ZIP, RAR, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), JavaScript, enzovoort.

Wanneer een infectieus bestand wordt uitgevoerd, uitgevoerd of op een andere manier wordt geopend, wordt de infectieketen geactiveerd. Microsoft Office-documenten infecteren bijvoorbeeld apparaten door kwaadaardige macroopdrachten uit te voeren.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

We raden aan voorzichtig te zijn met inkomende e-mail. De bijlagen en koppelingen in verdachte/irrelevante e-mails en berichten mogen niet worden geopend, omdat ze kwaadaardig kunnen zijn en systeeminfecties kunnen veroorzaken. Het is net zo belangrijk om Microsoft Office-versies te gebruiken die na 2010 zijn uitgebracht, omdat deze de modus "Beschermde weergave" hebben die voorkomt dat macro's automatisch worden uitgevoerd.

Naast spammail wordt malware echter ook via andere technieken verspreid. Daarom raden we aan om alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Bovendien moeten alle programma's worden geactiveerd en bijgewerkt met functies/tools van legitieme ontwikkelaars, omdat illegale activeringstools ("cracks") en nep-updates malware kunnen bevatten.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn bij het browsen, omdat frauduleuze en kwaadaardige inhoud er meestal gewoon en onschuldig uitziet.

We moeten benadrukken hoe belangrijk het is om een goede antivirus te installeren en up-to-date te houden. Met beveiligingssoftware moeten regelmatig systeemscans worden uitgevoerd en gedetecteerde bedreigingen worden verwijderd. Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in de e-mail met het verzoek tot beëindiging van de account:

Subject: E-mail Account Termination Request


Account Termination Request


Valued -,


We have received - account termination request on 10/19/2022 and will begin the process shortly.


If this request was made accidentally and you have no knowledge of it, you are advised to cancel the request now.


Kindly cancel and re-activate your account automatically by following the link below:


Cancel Request And Reactivate Now Automatically


However, if you do not cancel this request and reactivate, your email account will be shut down shortly and all your email data will be lost permanently.


What happened?


Using a shared computer to access your account.
Not logging off your account after usage.


Thank You,
Support - -
©2022 All Rights Reserved.


Unsubscribe

Schermafbeelding van de phishing-website die wordt gepromoot door de spamcampagne "Account Termination Request":

Account Termination Request scam e-mail gepromoot phishing-site

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spam e-mails zijn niet persoonlijk; duizenden gebruikers ontvangen identieke mails.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze spammail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u accountgegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. En als u andere privégegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het openen/lezen van een e-mail start geen download/installatie van malware. Apparaten worden geïnfecteerd wanneer de bijlagen of koppelingen in spammail worden geopend/geklikt.

Ik heb een bestand gedownload en geopend dat als bijlage bij een spambericht was gevoegd.

Of er een infectie is opgetreden, kan afhangen van de indeling van het geopende bestand. Als het een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, etc.), is uw systeem hoogstwaarschijnlijk geïnfecteerd. Documentformaten (.doc, .xls, .pdf, enz.) kunnen echter extra gebruikersinteractie vereisen (bijv. macroopdrachten inschakelen) om te beginnen met het downloaden/installeren van malware.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan praktisch alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het is relevant om te vermelden dat geavanceerde kwaadaardige software zich meestal diep in systemen verstopt - daarom is het uitvoeren van een volledige systeemscan van het grootste belang.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Account Termination Request phishing email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Account Termination Request" phishing email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.